Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyik hazugságot másik hazugsággal gyógyítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, szép hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Kezdjük a napot Kásler Miklóssal, aki időnként előbukkan valahonnan, és okosakat mond.

Európai összevetésben az utolsó négy évben GDP-arányosan a magyar kormány fordította a legtöbb pénzt Európában a kultúra támogatására. (MTI)

Hát igen. Jól hangzik, de mint mindent, amit a magyar kormány állít, érdemes átgondolni, mielőtt kitörne belőlünk a hálálkodás nagy erőkkel. Mármint azért kellene csókdosni valaki kezét – speciel Kásler doktorét én nem kérem még akkor sem, ha időközben rászokott a kézmosásra és levakarta a körméről a nikotint -, mert a mi pénzünket kultúrára is költi a kormány. Meg kell tanulnunk speciálisan kipcsak szemszögből értelmezni a politikusokat. Az ugyanis, hogy kurvasokat KÖLTÖTTEK ők a mi adónkból kultúrára egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a költés hasznosult is. Mert például azt is ki lehet jelenteni, hogy a magyar kormány háromszor annyit költ autópálya építésre, mint mondjuk a német kormány, attól még egy centivel nem lesz hosszabb pálya, hanem annyit jelent a dolog: nálunk egy kilométer megépítése háromszor annyiba kerül. Vagy például azt is mondhatjuk, hogy a felelős magyar állampolgárok kétszer annyit költenek gyorstesztekre vagy maszkokra, mint a környező országok lakói. Ez is hangzatos, de a jelentése az, hogy nálunk kétszer annyiba kerülnek ezek a cuccok, mint máshol. Szóval nem tudni, a mindenhol jellemző túlárazás a nagy költekezés oka, azt pedig pláne nem tudni, mit neveznek ők kultúrának. Mert amennyiben Mándoki vagy Mága Zoltán esetleg szegény Zalatnay Sarolta fellépéseit finanszírozzák belőle, akkor még olyan sokkal nem vagyunk előbbre. Ahogy akkor sem, ha például a Nemzeti Színház fenntartása kétszer annyiba kerül, miközben fele annyi néző vásárol jegyet. Ezek nem bizonyított tények, csupán példák arra, hogy lehet elsummantani kurvasok pénzt úgy, hogy annak alig legyen látszata. Ha esetleg ilyesmi történik, és ezt ráadásul úgy le lehet tolni a kéményen csodálkozó kisember torkán, hogy az le is nyeli, akkor nagyszerű.

Az MSZP kizárta a pártból Bangóné Borbély Ildikót, mert úgy tűnik, nincsen olyan diplomája, amilyen az életrajzában szerepel. Én egyébként egyáltalán nem értem, mit gondol az, aki ilyesmit csinál. Soha nem derül ki? Főként választási időszakban, amikor kölcsönösen átnézik egymás zoknisfiókjait is a pártok? Igaz, akkor sem érteném, ha nem lenne választás és ha nem bukott volna le. Akkor mit kezd a kamu diplomájával? Hiszen nincs mögötte semmi tudás. Jól hangzik, vagy minek kellett ez? Az oké, most legalább ártott a pártjának, és az csak természetes, hogy a fideszes propaganda húsz körömmel kapaszkodik a témába. Olyan erkölcsi vakondtúrások háborognak a hazudott diplomán, akiket egyetlen egy pillanatig sem zavart Schmitt Pál összelopkodott doktorija és az sem, hogy Palibá’ addig hazudozott ezzel kapcsolatban, ameddig csak lehetett. Majd sértetten lemondott (mert neki a nemzet békéje a legfontosabb, meg amúgy is megígérte neki a főni, hogy minden kiváltásága és juttatása megmarad élete végéig), utoljára még belehazudott a kamerába, hogy majd most jól ledoktorál, majd rogyadozó léptekkel távozott. Azóta ott van az első sorban minden Orbán-parádén. Nem akarom relativizálni Bangóné Borbély Ildikó hazugságát, csupán a pártmédia szíves figyelmét szeretném felhívni arra – ha már ezen az ügyön csámcsognak nagy erőkkel -, hogy lopni sem nagyobb dicsőség, mint hazudni. Nem feltétlenül és nem mindenben szoktam egyetérteni Márki-Zay Péter véleményével, most azonban igaza van szerintem:

Végül, mielőtt berekeszteném a reggeli mondandómat, szót kell ejtenem valamiről. Ez is Márki-Zay Péterrel függ össze, és ez a választásig valószínűleg nem is nagyon fog változni, hiszen ő az az ellensége a konzervatív jobboldalnak nevezett egységfrontnak, akire tüzelni kell teljes erőből. A kormánypártnak dolgozó propagandisták olykor úgy túltolják a megfelelési kényszert, hogy az átcsap mulatságosba. Bizonyára sokan találkoztak a közelmúltban a szenzációs hírrel: az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje olyan aljas, hogy Indiába küldené szemműtétre a magyarokat! Miután az összes pártlap lehozta – némelyik többször is – nehéz volt kimaradni belőle. Márki-Zaynak alighanem elege lett picit a propagandamunkások túlhabzásából, ezért ezt a témát is megemlítette vasárnapi videójában.

A Fidesz támogatóit „fogyatékosnak” nevezte vasárnapi élő bejelentkezésében.

SIKERÜLT ÚJFENT MEGSÉRTENIE MAGYAR EMBEREK MILLIÓIT: DÜHKIROHANÁSÁBAN A FIDESZ TÁMOGATÓIT „FOGYATÉKOS PROPAGANDISTÁKNAK” NEVEZTE.

MÁRKI-ZAY MIKÖZBEN TÁRSADALMI SZOLIDARITÁSRÓL, ELFOGADÁSRÓL BESZÉL, DISZKRIMINATÍV ÉS KIREKESZTŐ MÓDON SÉRTEGETI EMBERTÁRSAIT A FOGYATÉKOS JELZŐVEL, AMELY SÚLYOSAN MEGSÉRTI A FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBEREK EMBERI MÉLTÓSÁGÁT IS.

Ez a nem mindennapi okfejtés az Origo címűben olvasható. A PestiSrácok szerencsére vette a fáradságot, és leiratozta a vonatkozó részt.

Én azt mondtam, hogy Szeged. Nem India, Szeged. Elnézést kérek, de hogy ha annyira fogyatékosok szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos az nem jó szó, mert a fogyatékosokat szeretjük –, nyilvánvalóan az ő szellemi képességük, nem azt mondom, hogy tökéletes, de nem a szellemi képességükkel van baj, hanem a végtelen aljasság és gonoszság jellemzi ezt a tolvaj társaságot

Nahogy. Miután hosszasan azt hazudták a fideszes propagandisták – és itt nem a kormánypárt szavazóiról van szó, hanem azokról, akik szeretik újságírónak hinni magukat, pontosan azokról, akik most azt írják, hogy minden fideszes szavazót megsértett Márki-Zay -, hogy ő Indiába küldené őket, most ugyanők azt hazudják, hogy Márki-Zay belerúgott a fogyatékkal élőkbe is, a társadalom kormánypárti részébe is. Ugyanezen a nyomvonalon haladva lehetne írni egy pöpec cikket arról, hogy a fideszes portálok munkavállalói megsértették az összes indiai embert, plusz egész Indiát. Tehát megnyugtatásul: Márki-Zay csak a mindenféle felületekre irkáló, hazugságokat terjesztő propagandistákról beszélt, a fogyatékos jelző ilyen használata valóban nem PC, de a PC beszéddel éppen a Fidesz óhajt leszámolni. Akkor nem lehet bajuk azzal, ha más is ezt teszi. Azt nem tudom, ki kérte fel őket arra, hogy a fogyatékkal élők helyett megsértődjenek – bár ennek nagyon komoly hagyománya van ebben az országban -, de egyik hazugságot egy másik hazugsággal aligha lehet gyógyítani. Érti mindenki, hogy dolgozni kell a fizetésért, de legalább a látszatra jó lenne ügyelni.

Tudnám még folytatni, de már így is túlléptem a reggeli keretet, ráadásként percek múlva nyolc óra, és még zenét sem kerestem. Úgyhogy verőfényes szép reggelt mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.