Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szavazzak rájuk, különben jönnek azok, akik esetleg értenek is valamihez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyszerűen fantasztikus a fideszes média naponta megújuló ötleteire alapozott kampány jelenlegi szakasza. Most éppen azt olvasom, hogy az ellenzék – természetesen abban az elképzelhetetlen, minden létező és nem létező eszközzel megakadályozandó esetben, ha valahogy mégis sikerülne kormányra kerülniük – első lépésben az egészségügyi rendszert csinálná ki. Sőt, igazából eddig is ezen fáradoztak a halálkampánnyal, de most az is kiderült, hogy – tessék kapaszkodni! – pártpolitikusokkal reformálnák meg az egészségügyet. Pontosabban pártkáderekkel, mert az ellenzékben bizonyára ilyenek vannak, szemben a fideszes elvtársakkal, akik egytől egyig független, kizárólag az ország érdekében munkálkodó, az ország minden egyes lakóját egyenlő fontosságúként kezelő szakemberek módjára munkálkodnak a szebb jövő érdekében.

És tényleg! Még ha nem is megyünk el a minisztériumokig – de azért persze menjünk csak el -, elég csak megnézni a kétségbevonhatatlanul a járványhoz a leginkább értő szakembereket. Kardiológus, állatorvos, onkológus, félig szakmát szerzett jogász. Tőlük tudhatjuk, hogy lesz első, második, harmadik, ötödik hullám. Illetve nem lesz, mert a kocafocista lebirkózta, legyűrte, leszorította a tatamira és ráült a fejére a vírusnak. Amióta az utóbbi időben kissé háttérbe szorult Müller Cecília elmagyarázta nekünk, egyszerűagyúaknak, hogy kezet márpedig vízzel és szappannal kell mosni, a hipózott tojás a tuti, a gyereket az erkélyen kell kiszellőztetni, a nyunyókát mikor viheti, és mikor nem viheti az oviba a gyerek, azóta úgy meg vagyunk védve, hogy öröm nézni. Aki netán fel meri tenni azt az egyszerű és nyilvánvaló, ám a kormány számára igen kínos kérdést, hogy mi a magyarázata a világviszonylatban is igen előkelőnek számító lakosságarányos halálozási adatoknak, akkor azon nyomban kezdődik a visítás. Aljas ellenzék, halálkampány, oltásellenesek, támadják a hősiesen küzdő egészségügyi dolgozókat. Ezek a jól betanult baromságok hangzanak el rendszeresen, miközben képtelenség most is eljutni egy biopsziára, mert a covidos betegeken kívül senki és semmi nem fontos a jómagyar kormánynak. Vagy hogy kinek, azt nem is igazán lehet tudni, mivel az egészségügyért felelős államtitkár, akit Horváth Ildikónak hívnak, és a legközelebb áll az egészségügyi minisztert pótolni hivatott poszthoz, úgy el van tüntetve szem elől, mint Habony Árpád. Az sem kizárt, ha egy újságíró valami csoda folytán megkérdezhetné nemzetünk önjelölt vezérét, hogy hol van Horváth Ildikó, Orbán azt sem tudná, kiről van szó. Esetleg beugrana neki, mit kell ilyen kínos kérdésre mondani, és megdicsőült arccal kijelentené: ilyen nevű nincs a fizetési listán. Hogy Kásler Miklós éppen régészként vagy muzeológusként éli ki ezidáig kiéletlen vágyait, az már szinte mindegy is.

Tehát az ellenzék pártkáderekkel reformálna. Mert az ellenzék gonosz, direkt azért akar kormányra kerülni, hogy tönkretegye az országot. Pedig micsoda jó kis ország ez! Minden működik, minden sokkal jobban működik, mióta a NER lopja szét. Mert ők nemzetileg és keresztényileg lopnak, de bezzeg az ellenzék szétverné. Lerombolná. Eltaposná. A mindent is. Mert azok nem értenek hozzá, szemben a mostaniakkal, akik igenis nagyon értenek. Valamihez. Sőt, mindenhez. Annyira nagyon értenek, hogy akár csereberélni is lehet őket, simán tudja hozni Kósa Lajos azt, amit Németh Szilárd. És fordítva. Ha győzne az ellenzék, ez megszűnne. És az nekünk rossz lenne, mert:

A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet. (Orbán Viktor)

Érdekes okfejtés. Bár kissé lesántul ott, hogy a baloldali – akkor is, ha egyáltalán nem baloldali, csupán ellenzéki – politikusok DOLGOZTAK valahol. Nem az iskolapadból csüccsentek bele a nemzeti húsosfazékba úgy, hogy a világon semmi tapasztalatuk nincs a versenyszférában, de még a valóságban sem. Mert azért az nem mindegy, hogy valaki megtapasztalta, milyen dolgozni, küzdeni, beosztani a jövedelmet, keresni az előrelépés lehetőségét, netán elveszíteni az állását és megoldást találni a továbblépésre, vagy szorgos nyelvcsapásokkal és könyörtelen könyökléssel odaverekedni magát a hatalom közelébe, miközben nem kell sakkozni a csekkekkel, nem kell törlesztőt fizetni az autóért, nem kell literre kiszámolni a benzinpénzt, hiszen mindez ingyen jár. Nekik ingyen, mert mi fizetjük. Ezzel szemben van egy csomó ember, aki kiesett az egészségügyi ellátásból, mert nem tudja fizetni a TB-t. Pontosabban nem kiestek, hanem a fideszes kormány kilökte őket a rendszerből, nem kellenek potyautasok! felkiáltással.

Franc tudja, de én sokkal szívesebben fizetek azért, hogy azok az embertársaim is hozzájussanak az ellátáshoz, akik valamiért – nyilván azokról beszélek, akik önhibájukon kívül kerülnek ilyen helyzetbe – nem képesek fizetni a közösbe, mintsem azért fizessek, hogy a kormány és az ő udvartartása díszes irodákban bohóckodhasson, testőrök védjék, szolgálati luxus legyen tolva a segge alá, és még a törvények se vonatkozzanak rá. Az van tehát, hogy a velejéig korrupt, embertelen, a legszerencsétlenebbeket gátlás nélkül eltaposó, szakmai döntésekre képtelen és alkalmatlan kormány azzal kampányol, hogy szavazzak rájuk, különben jönnek azok, akik esetleg értenek is valamihez, dolgoztak valahol és tudják, milyen politikai hátszél és védőháló nélkül, hétköznapi életet élni. Hát ez valóban ijesztő lehetőség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.