Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az erőből pökhendi, az ország lakóinak felét lenéző nagyképűség vissza fog ütni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a hét utolsó munkanapján! Már persze azoknak, akiknek a hétvége pihenéssel telhet, és azoknak, akik nem álláskereséssel töltik a napjaikat, amit a bőkezű állam akár még három hónapon át is finanszíroz – például a saját, addig befizetett, ám semmi módon viszont nem látott befizetésikből -, azonban az álláskeresés általános hossza 12 hónap szokott lenni, még ebben a munkaalapú társadalomban is. Ami persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne gyorsabban találni valamilyen munkát – éppen a napokban lamentáltak egy vitaműsorban erről a NER szorgos kis munkásai, akiknek jelenleg nem kell futni valamilyen megélhetési forrás után, de ha esetleg úgy alakulnak a számok, akár saját bőrükön is megtapasztalhatják, mennyire pompás dolog a versenyszférában megfelelő állást találni három hónap alatt -, de azért az ember nem valamilyen munkát szeretne találni, hanem a képzettségének megfelelőt, az eddig felépített életszínvonalának fenntartására lehetőséget adó feltételekkel. Gondolok itt arra, hogy egy diplomás tanár, mérnök nem annyira szeretne takarításból élni, de a legközelebbi kórház orvoshiányán sem tud enyhíteni, ahogy egy kereskedelmi dolgozó, pék, szakács sincs kisegítve azzal, hogy beállhat egy összeszerelő üzembe, vagy a helyi iskolában tanárt keresnek. Nincs azzal baj persze, ha az ember élete során akár többször is szakmát vált, képzi magát, de nem mindenki kompatibilis mindennel. Egészen parádésnak találom, amikor a közpénz biztonságában éldegélők kiszámolják ügyesen, hogy kereslet van a munkaerőpiacon, ezért indokolatlan az álláskeresési támogatás folyósításának idejét meghosszabbítani. A csupasz számok felől nézvést persze igaz a dolog, de az emberek, családok sorsa nem matek. Mármint normáliséknál. A mobilitás helyett a röghözkötést forszírozó országokban persze matek.

Azt mondta Szijjártó Péter az orosz hírügynökségnek – mert persze ez mimagyarokra nem tartozik feltétlenül, mert bizonyára ez (is) a főni magánügye – hogy Orbán Viktor február elsején megy Putyinhoz, és jól megbeszélik Paks kettőt, valamint a vakcinagyártást. Hát igaza is van a miniszterek elnökének, beszéljék ezt meg ők ketten. Arra tényleg semmi szükség nincs, hogy a lenézett, megvetett magyar adófizetők is tudjanak valamiről valamit. Elégedjünk meg azzal, hogy mi fizetünk mindent, cserébe hétszáz évre titkosítanak mindent állampárték és kuss legyen. Amúgy sűrű hónapja lesz a Fidesz vezérének. Üget Putyinhoz, aztán berúgja a kampányt és értékeli az évet, majd fogadja Jair Bolsonarót, Brazília méltán köztiszteletben álló (jó, csak vicceltem) elnökét. Elég nagy lehet a para, ha olyan messziről kell mozgósítani a cimborákat. Amúgy nem értem, miféle eredményre számítanak állampárték. Azért fog akár csak egy ember is a Fideszre szavazni, mert itt járt Bolsonaro? Erősen meg lennék lepve, ha több hatása lenne a látogatásnak, mint a disznóvágásnak, vagy a Trumppal telefonon csacsogásnak. Ki a francot érdekel? Mert szerintem még a fideszeseket sem.

Orbán Viktor tehát jön, megy és intézkedik, de nem pihenhet senki a pártból, hiszen őrülten nagy a tét. Igaz ugyan, hogy dolgoznak a közvéleménykutatók és most úgy látják, erősödik a Fidesz, de a dolgok viszonylag gyorsan meg tudnak változni. Igen szaporán sorakoznak a disznóságok, pontosabban sorakoztak azok eddig is, de most egy részük nyilvánosságra is kerül. Úgy tűnik, a Fidesz nem igazán leli a fonalat, azt rángatják, amit eddig is rángattak, de olyan sok eredmény aligha várható a Városháza-sztoritól vagy attól, hogy Karácsony Gergely a buszsávban halad vagy sem. Most azon erőlködnek, hogy megmagyarázzák, miért is gyáva Orbán kiállni miniszterelnök-jelölti vitára, márpedig ez a magyarázat büdösgyenge. Az összes variációja az. Hiába rugóznak azon, hogy majd akkor méltóztatik vitára kiállni a zseniális, minden tekintetben mindenki felett álló jelenlegi pártvezér, ha nem ilyen alkalmatlan, méltatlan jelölt hívja őt ki. Az a helyzet, hogy nem Orbán feladata eldönteni, hogy méltó-e az ellenzék jelöltje arra, hogy ő szóba álljon vele. Ez az erőből pökhendi, az ország lakóinak felét lenéző nagyképűség vissza fog ütni. Eddig is gyáva volt, csak eddig azt hazudta ő és udvartartása, hogy túl sok a jelölt, ezért nem tudja, kivel kellene vitáznia. Most egyetlen jelölt van, de az az egy nem méltó arra, hogy a nagyhatalmú kocafocista szóba ereszkedjen vele.

A fideszes választási taktika szerves részét képezi az is, hogy kijelentik, mit fog csinálni az ellenzék, ha kormányra kerül. Az semennyire nem zavarja őket, hogy soha, senki még csak hasonlót sem mondott. Mostanra napi gyakorisággal terjesztik a hazugságaikat az ellenzéki kormány által megnyomorított, adókkal és támogatások elvételével kivéreztetett, migránsoktól elárasztott szegény ország víziójával. Potápi Árpád János – akinek lassan majd az őt ért gyanú alól kellene tisztáznia magát – ott tart, hogy a külhoni magyaroknak könyörög, szavazzanak a Fideszre. Különben eljő a világ vége, ráadásul nem lesz valódi nemzetgyűlés, csak parlament, ha az ellenzék kerül kormányra. Hát valóban, milyen remek érzés az ország felének most is az, hogy bár vannak ellenzéki képviselők a parlamentben, a világon semmibe nem szólhatnak bele. Orbán akaratát a fideszes szavazógépezet kivétel nélkül mindig áttolja. Ez sem nem nemzetgyűlés, sem nem parlament, hanem diktatúra. És nem magyarázat, hogy a magyarok kétharmada ezt akarta, mert ez nem igaz. A büdös életben nem akarta ezt sem a kétharmad, sem a fél. És ezt nagyon pontosan tudják azok is, akik már nem csak azért taposnak, hogy tovább élősködhessenek az ország nyakán hanem azért is, hogy megússzák a felelősségre vonást. Én remélem, nem ússzák meg.

Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.