Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy sajnálom ezt a drága embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Völner Pál ügyvédje sivalkodik, szerinte ugyanis törvénytelenül figyelték meg a korrupciós botrányba keveredett egykori államtitkárt. Vagyis még akkor hallgatták le a telefonbeszélgetéseit, amikor még rendelkezett mentelmi joggal, tehát az így szerzett információk törvénytelenül kerültek a hatóságokhoz. Ezen logika alapján tehát Völner lényegében azt csinálhatott volna, amit csak akar, és ha ez valakinek a tudomására kerül, az nem használhatta volna fel ellene, mivel mentelmi joggal rendelkezik. Ez lényegében akkor azt jelenti, hogy sérthetetlen, akkor követ el bűncselekményt, amikor csak akar, őt ezért felelősségre vonni nem lehet, hiszen védi a mentelmi joga. Vicces védekezés ez pont Völner részéről, aki a megfigyelések, lehallgatások engedélyezésének aláírója volt a Pegasus-ügyben, amely arról ismert, hogy ellenzéki politikusokat, újságírókat és üzletembereket is lehallgattak. Vélhetően valóban törvénytelenül.

Az már csak hab lenne a tortán, ha Völner saját maga írta volna alá az ellene tervezett lehallgatást, de már semmi sem lepne meg. Hogy aztán kiderül-e, hogy a volt államtitkár bűnös-e, vagy sem, az vélhetően csak évek múlva derül ki, de hogy őt áldozták be Varga Judit helyett a Pegasus-ügy miatt, az szinte biztos. Mert elkövette azt a hibát, hogy vélhetően kenőpénzeket fogadott el, amivel megalapozhatta vagyonát. Ez egyébként kötve hiszem, hogy ne lenne mindennapos dolog a Fideszen belül, de mivel ma már nem létezik független igazságszolgáltatás és a rendőrség is a kormány érdekeit védi, ezért ezekre nem derül fény. Kivéve, ha ez Orbánék érdeke, vagy már akkora a mocsok, hogy nem lehet elsikálni.

Az Országgyűlési törvény mint sarkalatos törvény rendelkezése és ezzel összhangban a büntető jogtudomány szerint országgyűlési képviselő ellen folyó büntetőeljárásban nem értékelhető bizonyítékként az olyan leplezett eszközből származó adat, amelyet az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése előtt szereztek be, ami azt jelenti, hogy Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztése előtti megfigyelése, követése és lehallgatása törvénytelen volt.

Én erre már nem is nagyon tudok mit mondani, hiszen a törvények egyébként sem vonatkoznak a fideszes képviselőkre, de most mégis azzal próbálkoznak, hogy pont emiatt dobja ki a nyomozóhatóság a lefoglalt bizonyítékokat. Nem is értem, mit akarnak ezzel elérni, hiszen jól láthatóan beáldozták Völnert, akinek politikai pályafutása véget ért, bármi is történjék a bíróságon. A gondjuk csak az, hogy ezzel nem ért véget a Varga Judit körüli botrány, hiszen bujkálhat hónapokig a sajtó elől, de azért azt senki sem hiszi el, hogy igazságügyi miniszterként fogalma sem volt arról, hogy helyettese milyen ügyekben érdekelt. Vagy ha nem volt tudomása, akkor pont amiatt kellene lemondania posztjáról. Nyilvánvalóan ez nem fog megtörténni, hiszen ilyen bukást a Fidesz soha nem ismerne be, pláne nem egy olyan már felépített személlyel kapcsolatban, mint Varga Judit.

Völner igazából soha nem az első sorokban harcolt, ismertsége viszonylagos, nem volt túl nagy veszteség a Fidesz számára, pont ezért tehették meg azt, amit megtettek. Az elterelés viszont úgy vélem nem volt sikeres, hiszen ha az lett volna, Varga Judit ma már nem bujdokolna úgy, mint ahogy teszi azt Rogán Antal immár évek óta. Ezért próbálkozhat a lebukott államtitkára ügyvédje is, de az eredmény előre borítékolható. A közvélemény alighanem bűnösnek tartja Völner Pált, még ha a bíróság esetleg fel is menti egyes vádpontok alól. Ez alapvetően egyébként egy rossz dolog lenne, hiszen minden embert megillet az ártatlanság vélelme, de egy maffiarendszer tagjával szemben nehéz szomorúságot érezni. Még ha esetleg nem is lenne bűnös – amit én magam kétlek -, akkor is ennek a rendszernek a tagja és kiszolgálója volt, ami már önmagában elég bűn ahhoz, hogy emiatt felelősségre vonják.

Úgy hiszem, a jelenlegi kormányban nincs egyetlen ártatlan ember sem, még ha sokan azt is mondják, hogy ne ítéljünk el egy politikust csak az alapján, hogy melyik párt tagja. De amikor ez a párt a Fidesz, amely egy ki nem mondott maffiarendszert hozott létre, akkor egyszerűen lehetetlenség ártatlanságról beszélni. Aki a párt tagja, az asszisztál ehhez az egészhez, és tudatosan segíti a rendszer további működését. Vannak kevésbé bűnösök a párton belül, ezzel egyetértek, de azzal nem, hogy lenne akár egy ártatlan is a Fideszen belül, hiszen tudatosan taszították a sötétségbe ezt az országot. Ugyanez igaz a legtöbb fideszes polgármesterre is, akik egy esetleges választási vereséget követően majd biztosan nekiállnak nyavalyogni, de az általuk elvégzett munka nélkül a kormány talán soha nem maradhatott volna hatalmon.

A választásokat ugyanis vidéken nyeri meg a Fidesz, mióta csak hatalmon vannak. Itt zsarolják, vásárolják meg a választókat, amivel befolyásolják a választásokat. Ezek az emberek is a NER részei, és még ha nem is kasználnak milliárdokat a munkájukkal, azért nekik is csurran-cseppen néhány tízmillió forint. Ártatlan tagokról tehát én nem beszélnék, pláne nem Völner esetében, aki a tűzhöz igen közel volt a munkája során, pont ezért az ő felelőssége sokkal nagyobb. Lehet, hogy a korrupciós vádak végül nem bizonyosodnak be, de hogy nem beszélhetünk ártatlanságról, az egészen biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.