Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mi a vernyákolás oka?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak munkakörileg is rengeteg cikket, véleményt és interjút olvasok a létező összes forrásból – talán ki is zárható esetemben az oly gyakran emlegetett, bár szerintem némileg értelmezhetetlen buborékba szorulás -, de még az én sokat látott szemem is fennakadt néhány percre, amikor a Bogár Lászlóval készült interjút olvastam. Ez sem más persze, mint az összes többi választási kampánypropaganda, hiszen ennek van most itt az ideje. Mi sem bizonyítja jobban ezt az állításomat, mint a zűrzavaros, indokolatlanul idegen szavakkal operáló, bonyolultnak és tudományosnak tűnni akaró eszmefuttatás záró része. Kezdjük mindjárt ezzel, aztán túl is lendülhetünk rajta.

A magyar választások sorsa és a következmények fogják megmutatni, hogy van-e még bármilyen remény arra, hogy visszaforduljunk erről a végzetes lejtőről. Bár a globális média hamis véleményhatalmi rendszere iszonyú erejű manipulációs nyomás alá helyezte a magyar társadalmat, a jelek arra utalnak, hogy a magyar választók sokat tanultak az elmúlt harminchárom év történetéből, hisz a rendszerváltás rendszere most már ugyanúgy harminchárom éve létezik, mint amennyi ideig a Kádár rendszer tartott. Ez a tanulási folyamat talán lehetővé teszi a magyar társadalom számára, hogy józan megfontolások alapján képes legyen különbséget tenni a legkisebb rossz és a legnagyobb rossz között. Csakis a 2010-ben elkezdődött radikális rendszerkorrekciók folytatódása teszi lehetővé, hogy Magyarország továbbra is Európa szellemi energiáinak meghatározó eleme maradjon, van már benne történelmi gyakorlatunk, hogy miképpen is válhat a magyarság a kereszténység védőpajzsává.

Ez a komplikált, tudálékos megfogalmazás pontosan ugyanazt akarja mondani, amit az összes ilyen interjú, írás és kiáltvány: tessék a Fideszre szavazni, különben mindmeghalunk! Az most mindegy is, hogy volt-e olyan pillanata mostanában Európának, amikor a magyarság védelmét és szellemi energiáinak vezérletét követelték volna a lakói jelentős számban. Ha volt ilyen, akkor én erről az információról végletesen lemaradtam. Én azt tapasztalom – persze csak a magam kicsinyes, földhözragadt módján, galaktikus távolságra Bogár László szellemi szárnyalásától -, hogy az európai emberek nagy általánosságban szarnak a magyarok dicső fejére. Elvannak ők a maguk bajaival és örömeivel, eszükbe sem jut azon rinyálni, hogy mikor jönnek már a magyarok megmenteni és vezetni őket.

Most kemény pillanatok következnek, mély levegő, fussunk neki:

Aki tehát idiota, az olyan valaki, aki kizárólag csak a legegyszerűbb szemléletben képes a világra rátekinteni, következésképp, aki semmit nem ért az egészből, és aki csak magával van elfoglalva, és nem zoon politicon, aki természetadta módon tekinti magát a polisz részének. A politikai idiotizmus az antik görög kultúrában még értelmezhetetlen lett volna, hiszen aki a politizált, vagyis rész vett a közösség önazonosságának újrateremtésében, az nem lehetett idiota, mert ez a megnevezés pont az ebből önmagukat kirekesztőkre utalt. Aki tehát ma az európai unió uralmi struktúráiban a politikai idotizmust képviselik, azok egy történelmi képtelenség megjelenítői, mert miközben a feladatuk az adott közösség, vagyis egész Európa, az európai keresztény fehérember kultúrájának megvédése volna, ehelyett annak felszámolásán dolgoznak lelkesen. Persze fel kellene tennünk azt a kérdést is, hogy „hol van” ebben az abszurditásban maga az emberi közösség, vagyis az európai keresztény fehérember? Mert amit ennek a „helyén” látunk, az bizony szívszorító, hisz annak a legelemibb létfeladatának sem képes eleget tenni, hogy világra hozza, testi-lelki egészségben felnevelje a következő nemzedéket, önmaga folytatását az időben.

Megnyugtatásul máris közlöm, egyetlen egy betűt sem idézek többet az interjúból. Ez is bőven több, mint amivel a magam korlátozott képességeit csúcsra járatva meg tudok küzdeni. Az bizonyosan nem is kérdés, hogy a frissen kitenyésztett politikai idióták táborát gazdagítom magam is, amennyiben nem vagyok Orbán-hívő. Mert minden kacifánt ellenére és mellett erről beszél Bogár úr, nem másról. Csak ameddig Bayer Zsolt többnyire igen plasztikusan és egyértelműen mondja ezt, addig Bogár úr dúsan farigcsálja és csavargatja a szóvirágokat, hátha úgy meggyőzőbb lesz, és többen be fogják látni, hogy vagy Orbán-hívők leszünk, vagy nem leszünk.

Bogár doktorról annyit azért érdemes megjegyezni, hogy az igen dagályos és nagyon emelkedettnek szánt eszmefuttatásai mögött egy racionális elme dobog – vagy amit az ő elméje csinálni szokott -, végzettsége szerint ugyanis közgazdász. Világnézete szerint nehéz lenne eltalálni a jó irányt. Szívósan MSZMP tag volt, 1989-ig a Hazafias Népfront társadalompolitikai osztályának helyettes vezetője, 1989 januárjától titkára, majd két teljes hónapon át a Tervgazdasági Intézet tudományos osztályvezető-helyettese. Innen – még menet közben – ugrott fejest az MDF-be, mostanra pedig ott kering a kormány körül. Kötve hiszem, hogy feketeöves MSZMP-káder korában túlzottan sokat foglalkozott volna a keresztény fehér ember szaporodási szokásaival, de mostanra ez érdekli, nincs mit tenni.

Ha én jól értem, azért fog kipusztulni Európa, mert vannak ezek a politikai idióták – lásd még: Orbán ellenzéke -, akik ívesen tesznek az „európai keresztény fehérember” jogos igényeire, és ettől ez a „fehérember” nem tud megfelelően szaporodni. Hogy miért nem egészen pontosan, azt meg nem tudnám mondani, pedig komolyan eltöprengtem rajta, még a fejem is belefájdult. Sőt, kezdésnek mindjárt azt nem értem, hogy Bogár úr szerint az-e a baj, hogy az általában vett idióták – akik közben európai emberek is – nem szaporodnak megfelelően, vagy éppen nekik nem kellene szaporodniuk, mert majd a Bogár úr eszményképe, az „európai keresztény fehérember” teleszüli a kontinenst, csak most éppen valamilyen okból nem megy neki a dolog. Ha ismét átgondolom a dolgot, akár úgy is értelmezhetem, hogy a politikai idióták kiszorították Európából a „keresztény fehérembert”. Amennyiben ez történt, akkor számomra az tűnik logikusnak, hogy valamiért a politikai idióta altípus életképesebb, mint a Bogár-féle „európai keresztény fehérember”. Ha ez így van, akkor már tényleg csak azt nem értem, hogy mi a vernyákolás oka?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.