Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ne legyen olyan, mint mi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Márki-Zay Péter vitára hívja Orbán Viktort. Mert a szavazók megérdemlik, hogy a jelöltek a nyilvánosság előtt elmondják, mit terveznek, mit gondolnak a jövőről, hogyan gondolkodnak a mindenkit érintő kérdésekről. Nem nagyon vannak kétségeim, Orbán ugyanolyan gyáván el fog bújni a vita elől, mint ahogy eddig is elbújt. Jönnek majd a századvégek, de jönnek a függetlennél függetlenebb elemzők is, és el fogják magyarázni, hogy így van ez jól. Orbán megteheti, hogy nem áll ki vitára, hiszen eleve ő van hatalmon, és nem is lenne szerencsés felemelni magához az ellenzéket egy ilyen gesztussal.

Felemelni. Magához. Bizony. Nem vitázik, disznót vág. És a nép alél. Lájkol. Felélednek bennük a múlt emlékei, amikor még ők is ott voltak, gőzölgött a vér, sült a hurka. Ha nem is voltak ott soha a büdös életben, mostanra akkor is úgy emlékeznek, hogy de. Egyszerűen csodálatos, hogy ehhez is ért, nem veti meg a kétkezi munkát, nem nézi le a vidéki embereket, őrzi a hagyományokat. Közvetlen, a mi kutyánk kölyke, ha eddig nem – de azért eddig is, mindig is -, mostantól csak rá szavaznak. Valahogy el szeretném mondani ezeknek az embereknek, hogy ne csinálják! Szavazzanak rá – nem rá, a Fideszre, de az mindegy, a pártot is levágta, feldarabolta és ledarálta már régen – azért, mert jó politikus. Hozzáértő. Becsületes. Tisztakezű. Szavazzanak rá azért, mert békét és jólétet teremtett ebben az országban, de legalábbis erre törekszik és vannak már felmutatható eredmények. Hiszen 12 éve volt rá. Szavazzanak rá azért, mert okosan sáfárkodik az emberek bizalmával és a hatalommal. Szavazzanak rá azért, mert jobban, biztonságosabban, kiszámíthatóbban élnek ők maguk, és a rokonaik, ismerőseik. Az egész település. Vannak utak, járdák, közvilágítás, orvos, gyógyszertár, iskola. Szavazzanak rá azért, mert az ő gyereküknek a kis faluból indulva pontosan ugyanolyan esélye van érettségit, diplomát szerezni, mint a politikusok gyerekeinek. Szavazzanak rá azért, mert szolgál és nem uralkodik. Sem a politikai, sem a vallási, sem a magánéleti kérdésekben nem akar senkire semmit ráerőltetni. Szavazzanak rá azért, mert elfogadja az ország lakóit olyannak, amilyenek, ő alkalmazkodik és nem várja el, hogy hozzá alkalmazkodjanak. Szavazzanak rá azért, mert a legjobb szakembereket válogatja össze maga köré, hogy modern, haladó, versenyképes országot építsen. Szavazzanak rá azért, mert bármikor kiáll vitázni, mert tudja, hogy neki van igaza. Szavazzanak rá azért, mert akkor is igazat mond, ha az az ő érdekeivel ellentétes, mert minden fillérrel, amit miniszterelnöksége idején szerzett ő vagy a családja, el tud, és el is akar számolni. Nem azért, mert a törvény ezt írja elő, hanem azért, mert szerinte így becsületes.

Szavazzanak rá azért, mert természetes számára, hogy aki visszaél a hatalmával, aki belenyúl a közösbe, aki bármi módon megkárosítja a közösséget akár anyagi, akár erkölcsi értelemben, annak nincs helye a kormányban, nincs helye a parlamentben és sehol a politikában. Szavazzanak rá azért, mert soha nem jutna eszébe, hogy a közjószágot – legyen az bármelyik hivatal, vagy közmédia, államvagyon – saját gazdagodására, hatalmának kiépítésére és megtartására használja. Szavazzanak rá azért, mert csak szorgalom és ész kérdése a diploma, mert a gyerekeink, unokáink hozzájutnak a testi-szellemi fejlődés feltételeihez a nagyvárosban éppen úgy, mint a legkisebb faluban, mert csak szorgalom és tudás kérdése, hogy ki mire viszi az életben, mert ha szorgalom és tudás van, a családok képesek mindenfajta állami támogatás nélkül megélni, gyereket nevelni és taníttatni, mert az idős és beteg honfitársaink nem maradnak magukra a bajban akkor sem, ha nincs családjuk. Szavazzanak rá azért, mert mindig kiáll az ország érdekében, mert tudja, hogy az Európai Unióhoz tartozunk, európai polgárok vagyunk, az unió nem csak természetes szövetségesünk, de tágabb közösségünk is, és soha eszébe nem jutna elárulni, megtámadni ezt a szövetséget más nagyhatalmi érdekek szolgálatában. Szavazzanak rá azért, mert hiszi és hirdeti, hogy ő mindenki érdekében végzi a szolgálatát, számára soha nem szempont, hogy valaki roma, meleg, nem vallásos, baloldali, liberális. Szavazzanak rá azért, mert békét, megértést, elfogadást és összetartást akar, és tesz is ezért minden áldott napon.

De ne szavazzanak rá azért, mert uborkát kovászol, mert disznót pörzsöl, mert kanállal eszi a pacalt vagy a tepertőt. Ne szavazzanak rá egy zsák krumpliért, semmi alamizsnáért, ne szavazzanak rá üres ígéretekért. Ne szavazzanak rá azért, mert a mi kutyánk kölyke, sem azért, mert csatába viszi azokat, akiket ő hergelt fel, hogy harcolni akarjanak. Ne szavazzanak sem a saját gyerekeik és unokáik, sem a mások gyerekei és unokái élhető jövőjének ellenében csak azért, mert a fotók szerint olyan, mint mi. Ne legyen olyan. Legyen sokkal bölcsebb, becsületesebb és elfogadóbb nálunk. Mert csak akkor méltó arra, hogy a kezébe tegyük a jövőnket. Csak akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.