Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ehhez az MKKP segítségére is szükség lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Telex egy hosszú interjút közölt Kovács Gergellyel, a Kutyapárt vezetőjével. Vélhetően a legtöbben ismerik ezt a viccpártként indult szervezetet, amely idővel kinőtte magát és már több százezer követővel rendelkezik, hiszen olyan tevékenységeket folytatnak, amely az emberek mindennapjait teszik jobbá. Buszmegállókat adnak át, padokat festenek, harcolnak a közösségi terek rendbetételéért. Az elképzelés jó és én is támogatandónak tartom, de lassan eljön az ideje annak, hogy az MKKP eldöntse, hogy viccpártként kívánja tovább folytatni a tevékenységét, vagy szintet akar lépni és komolyan veszi a feladatait. Amennyiben ez megtörténik két dologra lehet számítani, vagy sokan elpártolnak tőlük, hiszen pont azért támogatták őket, mert valami mást kínáltak, mint a pártok, vagy sokan csatlakoznak hozzájuk, hiszen végre komolyan veszik a munkájukat.

Nekem az interjúból az derült ki, hogy Kovácsnak nem igazán van fogalma arról, hogy mi is lenne a következő helyes döntés a párt számára. Próbált persze érdemben válaszolni a feltett kérdésekre, de mivel a pártban közös döntések születnek, amelyekről még nem igazán beszéltek, ezért nem tudott mások nevében nyilatkozni. Látható a lelkesedés a párton belül, de ez alapvetően még nem elég ahhoz, hogy komoly dolgok szülessenek. Komoly szakértőkre lenne szükség ahhoz, hogy komolyan lehessen venni őket, a lelkesedés önmagában nem elég. Hiszen egy pad lefestése, vagy egy faültetés megszervezése nem egyenlő azzal, hogy egy szakértői csoport programot dolgoz ki az egészségügy megreformálására.

Noha abban Kovácsnak igaza van, hogy ameddig nincs elég hatalma az ellenzéknek ahhoz, hogy valódi változásokat eszközöljön, addig minden program csak süket duma, hiszen lehet bármennyire jó egy javaslat, ha nincs meg a politikai erő ahhoz, hogy ezt teljesíteni is lehessen. Ez volt a helyzet az elmúlt 10 évben, amikor a Fidesz egymaga döntött minden kérdésről, hiszen kétharmaddal lényegében azt szavaznak le, amit csak akarnak. Az ellenzék próbálkozhatott törvényjavaslatokkal, de ezeket a kormány már csak azért is leszavazta, mert az ellenzéktől érkezett. Az ő érdekük nem az, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb hellyé váljon, hanem az, hogy minél több pénzt ellophassanak addig, ameddig nem lesznek kénytelenek átadni a vezetést.

És azt is értem, hogy az ellenzék az összefogást megelőzően lényegében annyit ért el csupán, hogy az emberek megutálják a politikát, de ez a tavalyi évben megváltozott azzal, hogy végre összefogtak és teljesítették azt, amit a szavazók már évek óta kértek. Eljutottunk egy olyan ponthoz, amikor minden értelmes gondolatra szükség van és minden szavazatnak hatása lehet a választásokra. Pont ezért akadtak ki sokan azon, hogy az MKKP az ellenzékkel szemben akar elindulni a választásokon, hiszen ezzel a Fidesz győzelmét támogatják. Ezt Kovács visszautasítja, hiszen szerinte ezek a szavazatok azt is jelentenék, hogy ennyivel kevesebben szavaznak a Fideszre, de én ezzel nem tudok egyetérteni, pláne úgy nem, hogy ő maga is elmondta, hogy a saját szavazótáborukból is legalább 40 százalék azt állította, hogy leszavazna az ellenzékre.

Évekkel ezelőtt 100 000 szavazójuk volt, ami lehet, hogy nem tűnik olyan soknak, de a végső elszámolásnál igenis fontos lehet. Április 3-án tényleg minden szavazatra szükség lehet ahhoz, hogy ezt a rezsimet le lehessen váltani. Minden bizonytalan, esetleg otthon maradó szavazót rá kell venni arra, hogy menjen el szavazni és mondja el véleményét az elmúlt 10 évről. A Fidesz szavazói egészen biztosan nem fognak otthon maradni, Orbán olyan aktivizálásba kezdett, amelynek több millió szavazat lehet a végeredménye. Most már az ellenzék is nekikezdett a kampánynak, de a változáshoz az kell, hogy tényleg elérjenek mindenkit, akik potenciálisan rájuk szavazhatnak. Minden felületen fontos a mozgósítás, amelyet talán már sikerült valamilyen szinten elsajátítaniuk a miniszterelnöki előválasztás idején. Nem bízhatnak az óriásplakátokban, vagy a tv hirdetésekben, online felületen és élőben kell meggyőzni az embereket arról, hogy menjenek el voksolni.

A Fidesznek minden fronton előnye van, hiszen elképesztő összegeket tudnak költeni arra, hogy elérjenek minden állampolgárt, de ez talán ha nem is behozható, de mérsékelhető azzal, hogy az ellenzék is mindent belead. Még van közel 3 hónapjuk arra, hogy a dolgokat megváltoztassák és végre leváltsák ezt az országot sanyargató rezsimet. Minden ember szempontjából fontos az, hogy végre végbemenjen a rendszerváltás, az, amely úgy hiszem, a valóságban soha nem történt meg. A dolgok lehet, hogy megváltoztak 1989-ben, de a demokráciának csak a szelét érezhettük meg, soha nem élhettük át milyen is az, ha az általunk választott kormány értünk dolgozik. A cél most az, hogy egy olyan kormány kerüljön hatalomra, amely képes ennek teljesítésére. Ehhez pedig úgy hiszem, hogy az MKKP segítéségére is szükség lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.