Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sufnijogászok, szociális demagógok, illiberális populisták országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Farkasordító pálinkás jó reggelt, vidám vasárnapot mindenkinek! Úgy értem: csak óvatosan a pálinkával. Nem azért, mert a csirkefarháttal szemben nincs neki hatósági ára. Hanem mert a pálinkával akkor is érdemes vigyázni, ha egyenesen bálványként imádott, rocksztárként körberajongott, nem kevesek szerint követendő példaképként számon tartott ócska politikusok reklámozzák a fogyasztását. Tudom, hogy sokak szerint csodálatos, hogy a türk-magyar-kipcsak hagyományőrzés oltárán az igazi államférfi (nem az, aki annyira alkalmatlan, hogy egy disznóvágáson is csak útban vannak) a leölt állat körméből fogyasztja a tudatmódosító cuccot (és a jóistenáldjamegadrágaminiszterelnökurategészségéreváljék), de nekem az üres gyomrom is többször felfordult a látványtól és a gondolattól. Hogy egy kimúlt állat körméből pálinkázzak. Mindegy.

Magánügy, nem is fárasztok vele hosszasan senkit. Ellenben eszembe jutott erről a minden tekintetben a határtalan étvágyáról és gátlástalanságáról ismert-hírhedt alakról meg a türkmagyar hagyományokról (most azt hagyjuk, hogy az Orbán-barát diktatúrák véreskezű iszlamista, ámde keresztényüldöző népnyúzói miképpen viszonyulnak a disznóvágáshoz), hogy tegnap kimaradt a gondolatvezetésemből valami, amit belátom, józanon nem könnyű feldolgozni. Részegen se, attól tartok.

Miközben ezt a nép egyszerű gyermeke, aki a saját kezével perzseli a disznót műsort nyomja a nemzet szegénységi szimbóluma hatósági árának árnyékában, a kormánya párhuzamosan több száz millió forintot költ a jelenleg hivatalosan Türk Államok Szervezeteként futó Türk Tanácsnak ajándékozott Ybl-villa kertrendezésére. Hogy tényleg mi a fasz van? Vagyis hogy 2016-ban a magyar adófizetők 1400 millió forintból vásároltak egy 800 négyzetméteres, háromszintes villát, amit 2019-ban hozzávágtak a türk-kipcsak elvtársakhoz ajándékba (jó, mondjuk meghibásodott lélegeztetőgépeket is vágtak már hozzájuk, az a derék külügyminisztert dicséri, ez is), most meg Naprózsa-virágágy, Napfa, kocsifordító rondóval, „Pál kapuja” befuttatott természetkapuval és „Sziklakorona-installáció” negyedmilliárdért? És akkor a „Holdtavas Galagonyaliget” és a „Hüvelykpiciny ligete kerti pihenőről” nem is beszéltünk.

Én nem tudom, hogy ehhez a türkök előtti, szolgaian térdre boruló nagyvonalúsághoz mennyire kell rohadniuk erkölcsileg-emberileg azoknak a hírhedt szuverenistáknak, akik közben állandóan harcba szólítanak Nyugat-Európa, az Európai Unió, Brüsszel ellen. Jó, tudom, ez aztán tényleg egy nevetséges tétel – pláne ha mondjuk ahhoz az 53 milliárdhoz viszonyítjuk, ami a Mészáros família ölébe hullik a soha a büdös életben meg nem térülő, a kínai kommunisták érdekeit szolgáló Budapest-Belgrád vasútvonal Ferencváros és Soroksár közötti szakaszának megépítése nyomán -, de pont ezért hihetetlen. Hogy miközben holdtavas galagonyaligetet varázsolnak a csirkefarhát népének nyomorán a csirkefarhát népének pénzéből vásárolt milliárdos villába költöztetett türköknek (nem mellesleg naponta hűségesküt tesznek véreskezű, a saját népükre lövető türk-kipcsak diktátorok mellett), azzal simogatják a magyar néplelket a leölt disznó fölé hajolva, hogy de legalább akciós a csirkefarhát.

Hihetetlen, még 2022. január 16-án is. Ennél csak az a hihetetlenebb és szürreálisabb – ami az utókort is garantáltan földhöz vágja majd -, hogy közben az évi 130 milliárdos közpénzmédia magából kikelt propagandistája azt kiabálja az akciós csirkefarhátat ünnepelve, hogy bezzeg ehhez a paradicsomi állapothoz képest a baloldal arra akarja kényszeríteni az embereket, hogy éhezzenek és fázzanak (!!!!!!). Ráadásul jó drágán (!!!!). Szerintem ha az orbánisztáni állapotokat egyetlen felvétellel kellene illusztrálni egy idegennek, akkor a köztévé elemzőjeként futó, közpénzből fizetett, közszolgálat helyett azonban az Orbán-kormány önfeledt istenítésére, a Fidesz melletti kampányolásra és az ellenzék határtalan szapulására szakosodott Bende Balázs nevű alak eme kirohanását kell megmutatni neki. Nem hiszem, hogy van élő ember, aki elhinné, hogy ez 2022-ben történik az Európai Unió egyik tagállamában.

Nem, egyáltalán nem véletlen, hogy miközben állítólag mindenki 430 ezer forintot keres, de aki nem, az is legalább 200 ezret, az akciós farhát népjóléti intézkedésnek számít és a maximált árú csirkefarhát néhány hónapos időszakába pont beleesik egy országgyűlési választás. A legszebb ebben is ugyanaz, amit a bankokkal műveltek, akiknek egyenszövegben kell tájékoztatniuk az ügyfeleiket, mennyi pénzt köszönhetnek a kormánynak a jelzáloghitelek kamatainak rögzítése nyomán. Itt is ugyanaz van, csak most a termelőket, boltosokat, kereskedőket szívatják, akiknek ugyancsak kutyakötelességük az állampártnak és a kormánynak hálálkodó feliratot jól látható helyre kifüggeszteni/csomagküldő kereskedelem esetén a nyitólapon közzétenni. Arról, hogy a kormánynak köszönhetően olcsóbb a nyomorúság, és előre megy, nem hátra.

Zárójel, nem függ össze semmivel, a csirkefarháttal pláne: IV. Henriket kedvelték az alattvalói, és a franciák még ma is mint „jó királyra” emlékeznek rá. Egy anekdota szerint azt kívánta népének, hogy vasárnap minden francia fazekában egy tyúk főjön. Népszerűsége ellenére elődjéhez, III. (Valois) Henrikhez hasonlóan ő is merénylet áldozata lett. Egy fanatikus katolikus, François Ravaillac végzett vele, aki szeretett volna szerzetes lenni, de az általa preferált rendek egyikébe se nyert felvételt.

Ami az egyebeket illeti. A Völner és Schadl bukásával összefüggő, korrupcióval átszőtt bírósági végrehajtói szférában új szabályokat hoztak a pályázatok elbírálását illetően. A lényeg: az elvtársak átszervezik a korrupciót, úgyhogy azt találták ki, hogy Orbán Viktor bizalmi embere, Bíró Marcell nevezetű ember teljhatalmat kap a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásában. A folyamatban lévő pályázatok elbírálását áthelyezték Varga Judit alól a Bíró által irányított Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához, úgyhogy lényegében ez a jóember dönti el, kiből lesz végrehajtó, kiből nem. Mert ha a gátlástalan, hatalommániás jobbkeze dönt mindenben, akkor az rögtön rendben is lesz. Novák Katalin családügyi miniszter korában szintén el tudta dönteni saját hatáskörben, hogy egy egyedülálló ember alkalmas szülőnek, vagy sem. Akkor meg? Végül is egy jogászállamban, ahol ugyan nem ismerik a jogállam definícióját (ezért jogászállam), ahol viszont kikérik maguknak, hogy jogállam van, ahol azt hazudják, hogy könyörtelenül szét vannak választva a hatalmi ágak, ahol visszautasítják, hogy egyetlen ember dönt mindenről, ott így megy ez. Ott simán lehet, hogy az az egy ember akkor is hatalmon marad, ha elveszíti a választást. Jó lesz erről nem megfeledkezni. Ebben a sufnijogászok, szociális demagógok és illiberális populisták által az elhülyülés és kiszolgáltatottság útjára terelt országban a választókörzetek határait úgy húzták meg, hogy az nekik, kormányoldali sufnijogászoknak kedvezzen. Vagyis az ellenzék csak nagy győzelemmel kerülhet hatalomra, a Fidesz viszont egy jelentősebb vereséggel is kormányon maradhat. Ehhez tartsuk magunkat.

Főleg, hogy olyan durván megy előre, nem hátra, olyan mértékben felcsökkentek a műtéti várólisták (de legalább nincs 300 forintos vizitdíj, büdöslibsik), hogy a Dél-Dunántúlon közel 7 évet (2521 nap) kell várni egy csipőprotézis műtétre. Lássuk be, nem olyan nagy ügy ez ahhoz képest, hogy a keményen dolgozó kisember keményen fizeti az egészségügyi hozzájárulást. Az más kérdés, hogy nem akkor kapja meg az ellátást, ami ezért a pénzért cserébe járna, amikor szüksége lenne rá, hanem amikor éppen ráér az egészségügy. Miután demagóg balliberálisok, a saját népük kiéheztetésére és megfagyasztására játszó hazaárulók, de elsősorban maguk az érintettek azt állítják, hogy rohadtul szenved a világszínvonalú magyar egészségügy a szakemberhiány miatt, hogy rengetegen távoztak, akik maradtak, azok 168 helyett 200-220 órában dolgoznak. Szóval sehol nincs leírva, hogy a keményen megbetegített kisembernek a pénzéért cserébe csak akkor jár ellátás, ha sorra kerül, mégis ez történik. A pénzét elveszi a gondoskodó fideszes állam, aztán a szakemberhiány miatt egyre romló szolgáltatást meg majd akkor kapja meg (ki a franc ne tudna 1300 napot várni egy sérvműtétre, vagy két és fél évet egy epekő műtétre?), ha sorra kerül. Ha és amennyiben egyáltalán sorra kerül.

És akkor nem beszéltünk az ország legelesettebb embereiről gondoskodni hivatott, megalázóan, embertelenül keveset kereső szociális ágazatban dolgozókról, akiket az akciós csirkefarhát kormánya tizenkettedik éve semmibe vesz, miközben életbevágóan komoly mentális és fizikai megterheléssel, illetve hatalmas felelősséggel járó munkát végeznek. Akik ellátják azt a feladatot, amire a 100 milliárdos stadionok, az égig érő korrupció, az elburjánzó gyűlölet országában nem jut figyelem és megbecsülés. Ahol százmilliárdokból dübörög a hergelő propaganda, ahol ma már hivatalosan is összemossák a melegeket a pedofil bűnelkövetőkkel, ahol lassan csak az magyar, aki egyidejűleg fideszes vallású is, ahol a véres diktatúra az új demokrácia, és ahol 12 évnyi gazdasági virágzás után a hatalom a csirkefarhát hatósági árával aláz és gyűjti a szavazatokat. Hihetetlen. Még 2022. január 16-án is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.