Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eltűnt, megrepedt, kilyukadt, vége van, ott lesznek. Mi is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, csodás szerdát, jó szórakozást mindenkinek! Miközben a koronavírus következtében elhunyt áldozatok száma meghaladta a negyvenezret, Kásler Miklós, aki elméletben az egészségügyért (is) felelős miniszter, jobb elfoglaltságot talált magának. Most nem csontvázakat rakosgat össze, hanem egy 90 százalékban elkészült kiállítást vett el, és adott át a nagynevű és mégnagyobb múltú Magyarságkutató Intézetnek. Én mondjuk a mai napig nem tudom, mi szükség volt erre az intézetre, és pláne mit csinálnak? Keresik a hősi múltat? Mint a Thule-társaság? Vagy már inkább az Ahnenerbe a minta? Nagyon nagyszerű persze, csak talán máskor kellene a múltat fényesíteni, most hasznosabb lenne azt kitalálni, mi módon lehetne csökkenteni az áldozatok számát. Most, nem a távoli múltban. Ha vége a járványnak, működik rendesen az egészségügy, esetleg az oktatás is eldöcög valamennyire, akkor majd foglalkozhat Kásler doktorprofesszor úr olyasmikkel, amik őt igazából érdeklik. Bár azt inkább nyugdíjasként kellene tennie, nem közpénzből fizetett politikusként.

Miközben Magyarországon alkotmányos puccsként igyekeznek bevezetni a köztudatba még a kormányváltás gondolatát is, a hanyatló Nyugaton, ahol a migránsok már mindenkit megerőszakoltak, elvették a bennszülöttek munkáját és vagyonát, ezért aztán borzalmas rettegésben élnek az őshonos többségek, ott az egészségügyi miniszter – ő kormánytagnak számít még a döglődő civilizációban is – azt merte mondani a sajtóban (igen, annyira hanyatlanak, hogy még az újságírókkal is szóba állnak a kormánytagok, sőt, saját véleményük is szokott lenni), hogy joggal dühösek az emberek, amiért a kijárási- és gyülekezési tilalom idején a kormány magára nézve nem tartotta kötelezőnek a korlátozásokat, és bulit szerveztek, miközben a polgárok a rokonaikat sem láthatták vendégül. Sőt, a rendőrség nyomozást rendelt el. Szar lehet ilyen pusztuló országban élni, nálunk elő nem fordulhatna ilyesmi. Mármint az, hogy a rendőrség nyomoz, a miniszternek véleménye van. Illiberális demokráciában ez nem szokás.

Cím az Origóról:

A baloldal félrevezető plakátokkal leplezi rezsiemelési terveit

Nem teszek be linket, akit érdekel, meg fogja találni. Amúgy semmi olyan nincs a cikkben, amit nem mondtak volna el ötvenezerszer eddig is, és ne mondanának el még a választásig naponta százszor. Az ellenzék rezsit akar emelni, elveszi az emberek pénzét, kiissza a Dunát, megeszi a Gellért-hegyet, beengedi az összes migránst. Akkor is, ha egy sem akar bejönni. Az Orbán megy, rezsicsökkentés marad feliratú plakátról a cím ellenére sem sikerült egy fotót sem elhelyezni az írásműben, ellenben befért egy óriásplakátról készült fotó, melyen a pokol vörösében izzó fejű Márki-Zay Péter mögött ott sunnyog a szintén vöröslő fejű Gyurcsány Ferenc. Hiába, nem véletlenül fizetjük – akár akarjuk, akár nem – ezeket a hozzáértő újságírókat. Mindenféle idézőjelben.

Áder Jánosnak nem nagyon maradt más választása – miután véletlenül sikerült kiszivárogtatni az időpontot -, kiírta a választást április harmadikára. Remélhetőleg addigra sikerül előkeríteni a főnököt, merthogy két hete én nem láttam sem friss fotón, sem videón, az egyszer biztos. A szavazást ugyanaz az informatikai cég fogja bonyolítani, akinek a hozzáértése miatt a legutóbbi választáson összeomlott az informatikai rendszer. Megszolgálták a bizalmat, nem kétséges. Ahogy maga a kormány is bőségesen megszolgálta. Millió példát hozhatnék erre, de én csak egyet fogok hozni.

Ez igazán remekül megy nekik. A zsarolás. Akitől megvonták, vagy brutálisan csökkentették a rokkantellátást, az most hirtelen nyilatkozhat arról, hogy elfogadja a félmillió forintot, amit nagyon gyorsan megkap, de minden további követeléséről le kell mondania, vagy kéri a többi, neki járó pénzt, de akkor majd jól újravizsgálja (talán ugyanaz) a bizottság, amelyik eredetileg is csökkentette vagy megvonta az ellátást, és eldöntik, jogtalanul jártak-e el annak idején, vagy közben kinőtt az igénylő amputált lába. Hát így kell ezt csinálni. Korrekt, mint minden, amit a kormány csinál.

A pártmédiából megtudhatjuk ma reggel, hogy Márki-Zay Péter egyrészről eltűnt szem elől, mert az ellenzék már nem meri nyilvánosság elé engedni, másrészt antiszemita. Amúgy pedig az ellenzéki összefogás megrepedt, a hajója léket kapott és már el is merült. Ehhez képest tette ki valaki – a cselédség – Orbán Viktor közösségi oldalára a felhívást, hogy irány szavazni. Ők ott lesznek.

Szerintem mi is ott leszünk. Addig is puszikálom a miniszterelnök urat, és jobbulást kívánok neki, ha esetleg nincs különösebben remekül. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.