Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindent megoldó békemenet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám hétkezdést a legújabb esztendő második dolgos hetének első napján. Ahogy távolodik a szilveszteri csodavárás, úgy kerülünk egyre közelebb az országgyűlési választás vélt, ezidáig csak elméletben létező időpontjához. Amennyire tudom, Neírdalá János még nem írta alá, mikor válogathatunk a kendermagban, Kövér László helyett – akkor jó lesz a nő is – alapon kiválogatott Novák Katalin pedig még nem írhatja ki a választást, mert egyelőre csak nagy erőkkel készül a biztos kinevezésére. Attól persze az érdekeltek – mármint akiket ezért fizetnek, mert persze az ország minden egyes polgára érdekelt akkor is, ha sokan ezt nem tudják felfogni a szűkös agykapacitásukkal – nagy erőkkel tolják a választási propaganda nyikorgó, már régen túltolt talicskáját. Például Németh Szilárd, aki két, akár a gasztronómia ellen elkövetett bűncselekményként is értelmezhető, de az élelmiszerpazarlás és a jó ízlés elleni merényletként minimum értékelhető ételfotó között megvillantja sajátságos intellektusát. De úgy ám, hogy normális ember nyomban megvakul tőle.

A csepeli baloldal két áldozatára emlékeztünk a családtagokkal közösen: a 13 évvel ezelőtt meggyilkolt alpolgármesterre, iskolaigazgatóra, hűséges férjre, szerető nagypapára, Takács Józsefre és egy ifjú zenész-költő tehetségre, a diákjai által szeretett és tisztelt tanár úrra, Papp Lászlóra. (Facebook)

Most pedig töprengjünk el azon, hogy mire gondolhatott a költő. A baloldal gyilkolta meg az áldozatokat, vagy baloldaliak az áldozatok? Aztán már csak azt kellene kitalálni, hogy mi köze van a politikai elköteleződésnek ebben az esetben bármihez is. A létező legsúlyosabb bűncselekményről beszélünk, megöltek két embert. Nem politikai, hanem anyagi okokból. Tényleg elengedhetetlenül fontos mindenbe a világon belerángatni a politikát?

Talán a héten majd változik a helyzet, de vasárnap még a pártmédia változatlanul azt csócsálta, hogy Márki-Zay Péter fizetőssé tenné az egészségügyet. Ami így, ebben a formában nem igaz. Már csak azért sem, mert az egészségügy most is fizetős. Mindenki fizeti a TB-t, aki olyan szerencsés, hogy az állítólagos átlagbért kapja, az például havi 80 ezer forint fölött fizet havonta. Ezzel együtt, ha sürgős vizsgálatra vagy kezelésre van szükség, akkor sokak számára az egyetlen megoldás a zsebbe nyúlás, és a magánrendelő. Plusz az évről-évre felhalmozódó kórházi adósságot sem a húsvéti nyuszi szokta kifizetni, hanem a jómagyar polgárok. Szóval az egészségügy most is fizetős, csak éppen semmit nem várhatunk el a pénzünkért, de még csak felelőse sincs semminek.

Úgy tűnik, Rogánék nem lelik a működőképes harci trombitát. Hol az egyikbe fújnak bele, hol a másikba, közben feszülten figyelik, hogy mire gerjed a nép. A városháza eladásának meséje nem rengette meg az országot, ráadásul kezdtek kínos dolgok is a felszínre szivárogni, melyek éppen nem a jelenlegi városvezetést érintették, úgyhogy leszálltak az ügyről. De előtte azért tolták néhány hétig. Utána jött az, hogy micsoda luxusban él a Gyurcsány-fiókának titulált mindegykicsoda. Ez sem tudta felülírni sem a kézzel tapintható inflációt, sem az ellenzéki összefogást. Most éppen Márki-Zayon és a fizetős egészségügyön lovagolnak, de egyre döglöttebb és egyre dakotább lónak tűnik ez is. Mindenesetre ma reggel még mindig ezt erőlteti a pártmédia, talán nincsen új ötlet.

Kásler Miklós megszólamlott és azt mondta, napi 200 halott lesz, ha nem rohanunk el oltásért. Ezek szerint mégsem gyűrte le a vírust az illiberális félisten. De nem baj, mert a Nézőpont Intézet felmérte, ha vasárnap lenne a választás, úgy megnyerné a Fidesz, mint a huzat. Érdekes módon már nem mérnek kétharmados győzelmet ők sem. Ezzel szemben az  European Council On Foreign Relations nevű uniós külpolitikai kutatóintézet máshogyan látja a szép jövőt. Szerintük Orbán elbukja a választást, de nem fogadja el az eredményt, és hatalomban marad. Ez hatalmas utcai zavargásokba fog torkollni. Örömmel vitáznék ezzel a kijelentéssel, mert ilyen egy uniós tagállamban akkor sem fordulhat elő, ha az a tagállam idő közben illiberális demokrácia – tehát egyfajta diktatúra – lett, de simán el tudom képzelni, hogy a vezér nem hajlandó szembenézni a valósággal. Már csak azért is hihető, mert most sem hajlandó rá. Éppen azt találták ki az agyasok, hogy majd egy ütős békemenet meg fogja oldani a problémáikat. Hogy ezt miért hiszik, azt el sem tudom képzelni. Talán abban reménykednek, hogy azok, akik Orbán leváltását akarják, nem mennek el voksolni, úgy megrémülnek a békemenetelőktől? Én erre nem látok túlságosan sok esélyt.

A meteorológusok szerint egyre hidegebb időre kell számítani. Szerintem pedig hamarosan elkezd felforrósodni – ha az idő nem is – a hangulat. Főként, amikor a mindent is elhinni kész rajongók is szembesülnek azzal, hogy sokkal kevesebbet emelkedett a jövedelmük, mint amennyivel többet kell fizetniük a boltban. Vagy majd levezetik a dühüket a békemeneten. Nem tudom. Azt viszont tudom, hogy indul a nap. Jó ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.