Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Titkolóznak, megsértődnek és feljelentenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha választanom kellene két hírt, melyekkel egy frissen érkezett marslakónak el kellene magyaráznom ennek a rezsicsökkentett országnak a velejét és lényegét, én ma biztosan a pártmédiában keringő jakabpétertelzavartaafelesége és az összes médiában keringő hadházyákostfeljelentetteaznnk dallamára komponált közéleti bombákat választanám. Ebből a két hírből és ezek variációiból tökéletesen le lehet mérni, hol tartunk jelenleg az evolúciós zsákutcában.

Van ugye nekünk egy állampártunk. Kétharmad, teljhatalom, saját parlament, saját törvényhozás, saját kasszakulcs, saját média, meg amit csak akarhat egy rendes diktatúra. 12 évnyi békés uralkodás után most azzal szembesülnek, hogy ebben a hülye országban még mindig meg lehet bukni, mert van az a választásnak nevezett hercehurca, amikor a polgárok bevonulnak egy fecnivel a fülkébe, odaikszelnek valahová, és ha túlságosan sokan ikszelnek a nem megfelelő helyre, akkor az is lehet, hogy azt nem lehet letagadni. Vagy elcsalni. Ez olyan sokkot okoz a rezsimből élő haderőknek, hogy elkezdenek ész nélkül csapkodni. Akár van értelme és eredménye, akár nincsen. Én például képtelen vagyok megérteni azt, hogy mit remélnek Jakab Péternek, a Jobbik frakcióvezetőjének, de főként az ő családjának sárba rángatásától. Mégis attól visszhangos a pártmédia, hogy mi történt a házasságával. Akár igaz, akár nem igaz, mi a fasz köze van bárkinek ebben az országban ahhoz, hogy ki csalt meg kicsodát, ki kivel töltötte a karácsonyt? Amennyire emlékszem, az sem volt közbeszéd tárgya, hogy Matolcsy György meddig, kivel, hányszor csalta meg a feleségét, hogy Mészárosék miért váltak el hirtelenváratlanul, hogy Rogán Antal miért nem maradt a világszép feleségével, és még lehetne hozni néhány példát. De nem kell hozni, mert az még ebben a kifordult világban is egyértelmű, hogy vannak dolgok, melyek marhára nem tartoznak a nyilvánosságra.

Aztán vannak olyan dolgok is, melyek éppenhogy a nyilvánosságra tartoznak. Ámde az állampártnak nem áll érdekében a mi fitos orrocskánkra kötni, ezért aztán nemhogy nem cikkezik róla a pártmédia, hanem senki, sem a sajtó, sem a parlamenti képviselők nem kapják meg a hivatalos szervektől az igényelt adatokat. Mert csak. És itt jön a második példa, amit bemutatnék annak a bizonyos marslakónak. Az történt, hogy Hadházy Ákos – aki egymaga több borsot tör a hatalom orra alá, mint az összes ellenzéki párt összes politikusa együttvéve – fel van jelentve.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – jelentették be.

Az NNK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy „feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt”, és a bejegyzésben e mondatok után az országos tisztifőorvos – Müller Cecília – fényképét tette közzé. (MTI)

Teháthogy. Nem azért kell nyomozást indítani, mert az oltóanyag engedélyezése körül valami marhára nem stimmel, hanem azért, mert Hadházy Ákos beletiport Müller Cecília valamelyik személyiségi jogába. Hogy melyikbe, azt nem tudom, nem is az én feladatom tudni. Továbbá:

Hadházy Ákos közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, aláássa a közbizalmat a védekezés módszerei iránt

Mindezt azért, mert Müller Cecília fotójával illusztrálta a posztját. Én nem vagyok jogász, de civilként úgy vélem, a tisztifőorvos nem vonulhat ki a felelősség alól akkor sem, ha nem ő engedélyezte, vagy nem engedélyezte az oltóanyagok használatát. Azt is gondolom továbbá, hogy borzasztóan elcsépelt, hogy ne mondjam, ócska húzás mindig azzal jönni, hogy amennyiben valaki a felelősöket keresi egy erősen gyanús ügyben, az az egészségügyben dolgozókat támadja. A járvány elleni védekezéssel meg az a baj, hogy valami csak nem kerek, hiszen lakosságarányosan nálunk van az egyik legmagasabb halálozási arány. Ennek azért kell legyen felelőse, és igenis fel kell tárni a hibákat, hogy legközelebb el lehessen kerülni azokat. Mi ezzel a gond?

Egy normális országban a kormány és az illetékes szervek ész nélkül azon lennének, hogy felderítsék a működési zavarok okait, felelősségre vonják azokat, akik hibát követnek el, és javítsanak a rendszeren. Ehhez képest nálunk titkolóznak, megsértődnek és feljelentenek. Beszarás. Faltól falig csapódik ez az ország. A senkire nem tartozó magánügyektől a mindenkire tartozó, de titkosított közügyekig minden van, mint a búcsúban. Ezt mondanám el a marslakónak. Szerintem nem értené, ami nem csoda, mert én sem értem. Csakhogy ő legalább ordítva visszarohanhatna a Marsra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.