Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem keresztény állam. Maffiaállam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes jó reggelt mindenkinek! Nem mondom, hogy könnyű normálisnak maradni egy olyan helyen, ahol a cenzúra új definíciója az, hogy a 130 milliárd forintból fenntartott lánykori nevén közszolgálatiként futó médiamonstrum fel van háborodva, amiért nem terjeszthet hazugságokat, vagy ahol az emberi méltóságot a házasságból eredezteti az anyaszentegyház, és szemek nem rebbennek, vagy ahol a választások előtti önfényezés céljából a propagandaminisztérium állampárti kampányegyenszöveg terjesztésére kötelezheti és kötelezi is a bankokat, vagy ahol a miniszterelnök családi bankjának kell befizetni a vállalkozói kamarai tagdíjat, stb. De azért ne adjuk fel. Egy büdös nagy közhellyel élve azt kell mondanom, hogy a helyzet egyáltalán nem vicces, de még sokat fog romlani.

Láttam, hogy az elmúlt napokban sokan megfejtették, valójában kinek is a találmánya az „előre megy, nem hátra” választási kampányszlogen, amelynek szintjére fennállása negyedik évtizedére intellektuálisan leküzdötte magát és a közönségét a negyedik kormányzati ciklus megkaparintásáért és a szabadlábáért futó Fidesz. Nem tudom, mennyire lehetett és kinek lehetett meglepetés, hogy ez SEM a Fidesz kútfejét dicsérő lábszagú bölcsesség (az igazságtartalmát végképp ne boncolgassuk), de ahhoz képest, hogy Kossuth, Rákosi vagy éppen Lenin nyomult először ezzel a szöveggel (ami Varga Judit szereptévesztett Facebook-Insta-celeb nyomán tovább butítva a közösségi média nyelvén ez így fest: 🇭🇺➡️👣🚫🔙❗️), szerintem az sokkal inkább hírértékű, hogy arra senki nem vetemedett még, hogy a piros volt a paradicsom lakodalmas hülyezene dallamára fényezi magát ezzel a szlogennel.

Egy olyan politikai pártnak nevezett gazdasági érdekcsoport esetében különösen röhejes ez, amelyik a haladást, a progressziót is ugyanúgy pejoratív kategóriává silányította tíz év alatt, és pont úgy köpködi, mint annyi minden mást. A liberalizmustól az emberi jogokig. Hogy mást ne említsek, ugyanaz a Varga Judit, aki igazságügyi miniszterként mindennel foglalkozik, csak azzal nem, ami egy igazságügyi miniszter munkaköri leírásából következne, az előre megy, nem hátra alapvetést szájba rúgva egyenesen ezt hirdeti egy friss posztjában

A helyi, a régi és a sajátos jobb, mint a globális, az új és az elvont.

Ennek a ránézésre is ostobácska kocsmapolitikai állításnak a mélyebb hermeneutikai elemzésébe mindannyiunk érdekében inkább nem mennék bele, de ha a régi jobb, mint az új, akkor teljesen felesleges előre menni, nem hátra, nem? De. Akkor nem tökmindegy, hogy piros vagy sárga? De. Akkor éppen üldögélhetnénk a barlang előtt most is, és retteghetnénk az újtól, nem? De.

Ami pedig a celebeket, hírességeket és mindenféle nagyembereket illeti. Mindenkinek szeretettel ajánlom figyelmébe azt a közel 2000 magyar ivarérett polgár megkérdezésén alapuló vizsgálatot (via Qubit), amely arra a következtetésre jutott, hogy a hírességek imádata iskolai végzettségre, életkorra és anyagi jólétre való tekintet nélkül összefüggésben áll a kognitív teljesítménnyel. Vagyis minél nagyobb celebrajongó valaki, annál szerényebben teljesít az intelligenciateszteken. Azt a kutatók persze hangsúlyozzák: nem világos, hogy a kóros celebmánia a silányabb intellektuális képességek kiváltója, vagy annak eredménye, tehát hogy valaki azért silányabb intellektuálisan, mert rajong a híres emberekért, vagy azért rajong értük, mert az intellektusa erre predesztinálja, viszont. Ezt nem állították a kutatók, szerintem viszont olyan helyeken, ahol a politikusok rocksztároknak, celebeknek képzelik magukat, ahol a politikai bálványimádásnak súlyos hagyományai vannak, ahol széles néptömegek politikához való viszonyulását a feltétel nélküli imádat és a feltétel nélküli gyűlölet határozza meg, ott ez a kutatási eredmény túlmutat önmagán. Ott egyáltalán nem kell meghaladni a lakodalmas hülyezene vagy a tervezett 800 millió helyett lassan másfélmilliárdos gyártási költségnél tartó silány, hazug kurzusfilmek (Elkxrtuk – hamarosan a TV2 pártkanális műsorán) színvonalát, mert annál többre nincs is igény.

De mielőtt beledőlnénk a kardunkba teljesen feleslegesen. Ha onnan nézzük, hogy Kálomista azzal döngette a mellét, hogy ők aztán egy fillér állami támogatást nem kaptak a fideszes megrendelésre született filmjükre, és ehhez képest nőtt 400 millió fölé a közvetett közpénztámogatásuk, a jelenleg 1,436 milliárd forintnál hasító (lesz az még több is) gyártási költségvetés végül is nem tűnik soknak. Ennyiért nemhogy a Mészáros nevű stróman, de a pereputtya sem kel fel reggel. Miközben apuka a boldog új év örömére ugyanúgy hasít a közbeszerzéseken, mint azelőtt, a kölkeinek, a vejének sincs okuk panaszra: Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt közös cége például egy közel 6 milliárdos építőmunkát nyert el még karácsony előtt. Csak az adventi-karácsonyi időszakban a famíliának több mint 17 milliárd forintnyi közpénzmegbízás ütötte a markát (igen, a zászlórúd megépítése is benne van), mert ők értenek mindenhez is. Az a jó abban, hogy előre megy, nem hátra, hogy a nem csak a kenőpénzes zacskókkal üzletelő politikai elitet és a csatolt gazdasági strómanhálózatot kutyakötelességük eltartani mimagyaroknak, hanem az összes gyereküket, azoknak a jelenlegi volt és leendő férjeit, feleségeit, és egész népes famíliáját. Akik aztán hepciáskodva kikérik maguknak, hogy ők nem közszereplők, senkinek köze nincs hozzá, mikor hol rázzák a luxusrongyaikat.

És akkor itt van nekünk a sikkasztás és csalás miatt első fokon tíz év börtön-, illetve 5,4 millió forint pénzbüntetésre ítélt, Bróker Marcsi néven elhíresült nő, aki kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget az ügyfeleinek, és aki a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként a cég 15 éves működése alatt ezeket az embereket megtévesztve 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott. A nőt tíz évre a közügyektől is eltiltották, emellett összesen 1,5 milliárd forint kártérítést kell fizetnie a sértetteknek. Az egy dolog, hogy Marcsika a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra, és ebbe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben letöltött időt is, ami azt jelenti, hogy maholnap már szabadul is a drága. Arról nem beszélve, hogy a 12 milliárdos kárhoz mért kártérítés összege is nevetségesnek tűnik így első ránézésre. De azért összehasonlításképpen hadd jegyezzem meg, hogy egy körülbelül ugyanekkora nagyságrendű károkozás miatt (13 milliárd forint), Tiborcz István miniszterelnöki vő, aki bűnszervezetben borította sötétbe az országot nemhogy szabadlábon van, de már bankot is vásárolt a dinasztiának a drága. Hangsúlyozom: miután a kedves adófizetők összedobták és kifizették a 13 milliárdot.

Így mennek a dolgok előre, nem hátra. Itt, ahol a koronavírus-járvány kitörésének évében (2020), amikor mindenkinek össze kellett húzni a nadrágszíjat és a közös teherviselésre hivatkozva szopatták szarrá az önkormányzatokat a nertársak, miközben azt üvöltötték reggeltől estig, hogy nincs ingyen ebéd, a teljhatalmukkal élve és visszaélve, rendeleti úton 255 milliárd forintot irányítottak sportra. És ugyan tavaly már csak 56 milliárdot volt pofájuk ugyanilyen célokra megmozgatni, de ez még így is naponta 153 millió forintot (!!!) jelentett 2021-ben. Nem arról beszélek elsősorban, hogy nem mellesleg a világháború óta nem halt meg annyi ember, mint 2021-ben, és arról sem beszélek, hogy ebből mennyi írható a koronavírus, illetve a penetráns kormányzati járványkezelés számlájára, hanem arról, hogy közben minden áldott nap elégettek 150 millió forintot sportra úgy, hogy senkinek fogalma sincs, pontosan mire mentek el ezek a pénzek. Arról beszélek – mert ez az igazi gyalázat -, hogy miközben csak sportra napi 150 millió forintot kúrtak el, volt pofájuk a járványügyi nehézségekre hivatkozva (!) elvonni a több óvodát, iskolát, szakképzőt fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől azt a 190 milliós kiegészítő támogatást, amit a normatív támogatás mellé kaptak, amely összeg 50 intézményt és 2300 hátrányos helyzetű diákot érint. Akkor Iványi Gábor azt mondta, egy magát kereszténynek valló állam ezt nem tehetné meg velük. És de, megtette velük, miközben ennek a nyomorúságos összegnek a sokszorosát herdálták el, lopták el törvényesen, és mozgatták egyik zsebükből a másikba. A soha el nem évülő bűnök közé lehet sorolni ezt is, és tudatosítani kellene végre: ez nem egy keresztény állam, ez egy maffiaállam. És még véletlenül sem szabad úgy hivatkozni rá, mintha bármi köze lenne a keresztényi alapvetésekhez.

Úgyhogy. Ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek sem kell lenni ahhoz, hogy világos legyen: ahol a hivatalban lévő miniszterelnök romaügyi kormánybiztosa, a talpig becsületes, szabadlábon bujkáló Farkas Flórián utódja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselőit támogatással kecsegteti, azaz szerződéseket ígért a „körön belül lévő” roma képviselőknek a pártállam érdekeinek szolgálatáért cserébe, és közben azzal fenyegetőzik, hogy belügyminisztériumi zsoldosként amúgy is mindenkiről tud mindent, az nem keresztény állam, az maffiaállam. Ott a kiszivárgó felvételek tényleg csak egyetlen dologra utalnak: Orbán akár illegális eszközöket is bevet, hogy megőrizze hatalmát, a Fidesz pedig gőzerővel készül a választások elcsalására. Márki-Zay Péter alighanem rátapintott a nyilvánvalóra: a Fidesz hazugságai egyre arcátlanabbak, kiürítik az államkincstárt, az ORÖ tagjainak kínált szerződések, lehetőségek pedig súlyos korrupciót jelentenek, vélhetően a választások elcsalásának, befolyásolásának szándékával. Hát akkor ehhez tartsuk magunkat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.