Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy már Schmitt Pál a miniszterelnök, csak nekünk felejtettek el szólni róla?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Tegnap volt vízkereszt. Ezt főként onnan tudom – például én, aki nem vagyok gyakorló keresztény -, hogy csütörtökön reggel, amikor még félálomban bóklásztam lakás- és internetszerte, rám üvöltött egy cím: Szedd le a karácsonyfádat! Még ma! Nem nyitottam meg a cikket – ennyi felkiáltójellel semmit nem olvasok el, utálom, ha erőszakoskodnak velem -, de azon nyomban eldöntöttem, hogy azért sem szedem le. Azt nem tudom, mi lesz a bünti. Talán lecsap rám az isten haragja, esetleg a műfenyő nekilát elhullatni a tűleveleit. Aztán onnan is tudni lehet a vízkeresztről, hogy Gergő atya – nem én becézgetem, így volt az MTI hírben, amit Havasi Bertalanra hivatkozva hoztak le – megszentelte Orbán Viktor hivatalát. Nem titok, nehezen szoktam kiheverni a szilvesztert. Nem azért, mert atomrészegre iszom magamat, az nem szokásom már csak azért sem, mert kihagyom a kellemesen spicces állapotot, és egyből másnapos vagyok, még kezemben a pohárral. Inkább az új évszám memorizálása zavar meg, valamiért mindig várom, hogy más lesz minden, de legalább valami elsejétől, de soha nem más. Szóval kissé kótya vagyok, talán azért nem értem, hogy mi a cakkos francfene közöm van nekem ahhoz, hogy mit szentelt meg Gergő atya. Ez mitől közérdekű bejelentés, amikor egy csomó dolgot eltitkolnak, ami pedig tényleg közérdekű lenne, mert a mi pénzünket költik, a mi bőrünkre veszik fel a hiteleket, a mi rovásunkra kötnek szerződéseket. És azt mondják, az nem tartozik ránk. De bezzeg az, hogy egy pap mit csinált Orbán irodájának ajtajával, az ránk tartozik. Őszintén szólva semennyire nem érdekel.

Ámde – ha már ott járunk a főni ajtaja előtt – tudja valaki, hová tűnt őfényessége? Mert egy hete sem nyoma, sem híre. A fotók alapján a rituális eseményen sem volt jelen. Ezzel szemben jelen volt Schmitt Pál, az egyetlen fideszes, aki képes volt a köztársasági elnöki poszton megbukni. A közlemény ígyen szól:

Csütörtök reggel az épületben dolgozó állami vezetők és munkatársak részt vettek Bese Gergő római katolikus plébános áhítatán, majd sor került a Karmelita miniszterelnöki irodasorának megszentelésére.
    Gergő atya ezt követően a kormányzati irodák ajtófélfáinál is elvégezte a szertartást – közölte Havasi Bertalan. (MTI)

Na, ehhez képest mit keres ott Palibá’? Ott dolgozik? Állami vezető? Munkatárs? És hol van Orbán Viktor? Ha szabadságon, azzal sincs baj, de annyit csak illene szólni a híveknek, hogy nyaralok, majd jövök. Merthogy eddig óránként adott hírt magáról, jó ideje semmi. Vagy lehet, hogy már Schmitt Pál a miniszterelnök, csak nekünk felejtettek el szólni róla? Megannyi gyötrő kérdés.

Nekem Orbán Viktor eltűnése tűnt fel, mások pedig az ördög ügyvédje miatt aggódnak. Merthogy csendben van, és akkor az biztosan azért van, mert a blogger azonos a napokban elhunyt Homonnay Gergellyel. Amúgy eddig is 4-6 hónapokig hallgatott, de akkor ezek szerint nem kellett izgulni, most meg de.

Ha jól gondolom, nem igazán jött be az elvtársaknak a Városháza-ügy, most átnyergeltek a következetesen Gyurcsány-fiókának titulált Mártha Imrére. Napok óta képtelenség úgy megnyitni az Origót, hogy ne ez ugorjon szembe elsőként. Külön nagyon tetszik, ahogy a pártmédia – szokásosan névtelen – szalagmunkása meglelte magában az oknyomozó újságírót:

Tucatnyi kérdés merül fel Mártha Imrével, a fővárosi közműholding vezérigazgatójával kapcsolatban, azonban mindezek közül az egyik legfontosabb, hogyan tudott két évtized alatt több tízmilliárdos – szakértői becslések szerint 50 milliárdos – vagyonra szert tenni. A munkatársai által Gyurcsány-fiókának nevezett vezérigazgatóval kapcsolatban az is jogos kérdés, hogy miért védi őt évtizedek óta a baloldal, valamint az is, milyen munkát végez valójában, ha home office címszó alatt egy jachton tölti az idejét. Persze ezekre a kérdésekre egyelőre sem Mártha, sem az őt kinevező Karácsony Gergely semmilyen magyarázatot nem adott. (Origo)

Nem arról van szó, hogy ne lehetne oknyomozni. Perszehogy lehet. Sőt, hajrá! Ámde érdemes lenne azt is feszegetni, hogy egy gázszerelő, aki 2007-ben konkrétan veszteséget produkált a kis vállalkozásával, ám előtte is annyi volt a bevétele, amiből éppen el tudta tartani a családját, 2013-ban 6,9 milliárdos vagyont mondhatott magáénak – és nem 2008-ban kezdett ám felívelni, hanem a kormányváltás után, azon belül is akkor, amikor a legokosabb Lajos legecizte a legdaliásabb Viktort – mostanra meg ő a leggazdagabb magyar 455 milliárd forintos vagyonnal. És nem arról van szó, hogy egy szakmunkás nem lehet üzleti zseni. Lehet. De az kurvára nem 45 éves korában szokott kiderülni. Szerintem. Mégis itt egy egész ország, és elvárja a rezsim, hogy mindenki úgy tegyen, mintha hinne a mesékben. A magam részéről inkább maradok a Hamupipőkénél. Ha tehát Mártha Imre 20 év alatt összeszedett állítólagos 50 milliárdos vagyona – azért állítólagos, mert vannak kétségeim a pártmédia szakértőit, és az ő tudományukat illetően – kérdéseket vet fel, akkor a mangalicaszerelő 8-9 év alatt összegereblyézett 455 milliárdja nem tűnik különösnek?

Rúgjuk be a napot, mint a kormány a gazdaságot. Jó hír, hogy holnap szombat lesz, lehet pihengetni, akinek lehet. Jó ébredezést mindenkinek, A magam részéről érdeklődéssel várom, hogy lesz-e szokásos pénteki igehirdetés ma a Kossuthon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.