Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mi családunk is ráhajt januártól az 500 milliárdos vagyon szerzésére, és a kormányprogramhoz csatlakozva csökkentjük a rezsit a villanyhasználat mérséklésével és a gázszolgáltatás mellőzésével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Egykezes

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Na. Ezzel megvolnánk. Túléltük a huszonegyet! Éppen hogy. Kend ugyan képes lett volna hazabódulni a tájékozatlanságából eredően. Nem akarom fényezni magam, de a kend jó egészségének, romlatlan mentális állapotának megőrzésében szerényen szólva is érdemeim vannak. Meg egyébként is. Most pedig belehúzunk az újévbe! Együtt. Ha nem baj. Muszáj.

A Gyuri bácsi határozottan állítja, hogy ez a keresztény állam teljeskörű szociális biztonságot csak a börtöneiben tud garantálni az alattvalóinak. Ott a jólét minden formája megvan kis helyen, csak kerékpárút nincs, mert a pesti városháza projektben még nincs meg, hogy ki a hunyó. Többek között ezért is igyekszik annyira a sok hűbéres tolvaj bekerülni. Mert a kegyuruk utcai harcos-paragrafusainak hála minden jó az ölükbe hullott, ami a miénk volt és a mozgáshiánytól eltunyultak. Most tavaszig a jó melegen összevárják egymást, és vagyonátruházásokkal múlatják az időt. A kóterben meg legfeljebb a zárkatársuk is meleg lesz, hogy a komfort kompatibilis legyen az Alaptörvényt szülő (apaanyával?).

Egyébként? Egyébként nem vagyok teljesen hibátlan. Bár ez nézőpont kérdése. Például amikor másodszorra jártam a hetediket, akkor minden kérdésre vagy a Wass Albert, vagy a Nyírő József nevét kellett válaszolni. Tudja, mikor a szellemi honvédők buzgólkodtak és „a Géza a feneke alatt őrizte a hamvait.” És összevontan bevésődött ez a két név. Simán el is végeztem a 8-at is ennek a két névnek az emlegetésével. Ki az a nagy magyar, aki 1889-ben született? Nyírő! Ki kapott Nobel díjat a láncreakcióért? Nyírő! Nem? Akkor Wass Albert! Szilárd Leó nem lehetett, mert az zsidó volt, és a Soros ösztöndíjasok által felbérelt zsidó tanácsadó szerint az snassz egy zsidóüldözésben jeles múlttal rendelkező nemzetikeresztény államnak, ahol sámándob adja az ütemet a csőrében nyilaskeresztet hurcoló Turul szárnycsapásainak. És ennek a két névnek az ismételgetése bejött. Ötös nem lettem, de azt mondta az osztályfőnök, hogy ha ezek a Soros ösztöndíjasok maradnak, akkor akár nagyvállalkozó is lehetek ezzel a kombinációs készséggel. Azt nem sorolta név szerint, kik ezek, én meg nem kérdeztem. Szóval így az anyai ágról zsidó Jézuska születése táján szögezzük le, Nyírőhöz képest a Wass kevésbé zsidózott, és a két példás erdélyi keresztény magyar nőügyeivel a – még lájtosabban zsidózó – főnihez hasonlóan mi se foglalkozzunk.

Vallási kérdésekben kend vitathatatlanul topon van, de fajelméleti kérdésekben – már bocsásson meg a szóért – pancser. Gondolta volna például, hogy a kommunista Kun Béla zsidó volt, az antikommunistaságából élő unokája meg nem zsidó? Vagy a Soros ösztöndíjjal Izraelben kiképzett milliomos liberálisné csuklóból képes keresztény múltat kreálni bárkinek? Méghozzá labanc múltat, mert a kuruc az kommunistagyanús terrorista.

Mindezeket a Gyuri bácsitól tudom, aki segített a tatának behozni a sparheltet a konyhába, a nyári konyhából. Mert a mi családunk is ráhajt januártól az 500 milliárdos vagyon szerzésére, és a kormányprogramhoz csatlakozva csökkentjük a rezsit a villanyhasználat mérséklésével és a gázszolgáltatás mellőzésével. Nagyon felelős beosztást kaptam; én tüzelek a sparheltbe, morzsolt csutkával. Ennek több előnye is van. Még szépítészeti, és ez által további költségcsökkentő funkciója is; nem kell szempilla spirálra költeni, mert már az első begyújtásnál fazonra lepörkölődött a szempillám. A szemöldököm is.

Szóval ülök a sámlin a sparhelt előtt, és egykezezek kendnek a telón. Bizony. Karácsony óta okosba nyomom a szöveget. Nem azért kaptam, mert, hanem a bátyámnak szünidő előtt négy nap alatt 11 beadandója volt, ami idő és gépigényes, az én dolgom meg ráér. Ugye? Jól bepipultam! Kifejtettem a kend iránti kötelezettségvállalásomat, példának okáért. Hangsúlyozottan kiemelve, hogy ha kend bedől az időjósok dumájának és hazaugrik, akkor nem csak ágynak dől ebben a pocsék időben, hanem a háziorvosunk vissza se tudja kendet hívni, mert kendnek nincs telefonja meg nekem se, hogy kölcsön adjam és a nagy nehezen, két év után októberben beszerzett vándor dokit az elmaradt visszahívás miatti 5 milliós bírság fejében elviszi a végrehajtó. És lett telefonom. Használtan, repedt is, de az enyém.

Persze a fentiekben hézagosan vázolt illiberális láncreakciót kend onnan nem valószínű, hogy érti. Pedig ez nálunk mindennapos. Az egykéz. A mindenekfeletti!

Int a kisujjával, és a hitelező bank nem az egyetlen szabadlábon maradt végrehajtót küldi az adós veje nyakára, hanem a bank szőrőstül, bőrőstül, a saját nyálán csúszva az adós lába elé vetve magát lihegi; tiéd vagyok, kisgazdám! De ez is semmi! Hanem az az ujj, amelyik megmutatta a ruszkiknak, hogy merre van a kijárat, erősen begörbülni látszik az uniós nacsalnyikok szerint. És nem csak huncutkodva magához inti vele a minden oroszok atyuskáját puszilkózni, hanem a nyugatot körbepisilő és vicsorgó kutyuskájának még egy Barátságért medaliont is kikunyerált, hadd egye a fene az irigységtől a lengyel keresztény barátainkat, akik tovább kosztoltatták a nagy testvért mint mi, és mégse kaptak plecsnit.

Egyébként a hétköznapi életben is mókás ám az egykezezés. Kisérem a dédit a városban. Azt mondja a dédi, hogy még a gyerekkorában se mászkált ennyi apáca, meg szerzetes az utcán. Nézek, mint a hülyegyerek. Meresztem a szemem lefagyva. Az a dédi, aki a bálamadzagos szemüvegével is mellé nyúl a kilincsnek, belelát a járókelőkbe? És ezt hogy?  Hát nem látod Okoska, pirongat! Nem kell ahhoz az öltözet, habitus, skapuláré vagy csuha, hogy tudd, kik jönnek veled szembe. Vagy neked. Nézz körül! Majd minden járókelő leszegett fejjel, maga előtt imára emelt kézzel és áhítatos képpel baktat. Mert a telót már nem látta.

Vigyorogva mesélem otthon. Mire a Gyuri bá’; „Biztosan online 632,89 millióért metagenomikai alapon optimalizált, termesztéstechnológiai-specifikus szerves talajkondicionáló projekten dolgoztak erőltetett menetben a városiak, mert még csak 474,6 milliót fizetett ki az a smucig EU, de majd a mindenható és kegyosztó jobb kéz eddigi szaporasági felelős asszonysága ad nekik az elnöki fakanállal a rántás és a habarás között.”

Bütyökfalva, 2022.január

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.