Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bízom abban, hogy az általános világvége idén is elmarad, helyette szelektív világvége lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, boldog újesztendőt, kellemes karácsonyt, szép húsvéti ünnepeket! Mindenki válogassa ki azt, amit elfelejtettem kívánni, avagy a jövőben fogok elfelejteni. Remélem, mindenkinek nagyon jól teltek az ünnepek, sikerült testileg, de főként lelkileg kisimulni, megpihenni, kikapcsolni. Jó, nem fogom képmutatással kezdeni az évet, az eddig sem volt mániám. Szóval azt remélem, hogy a többségnek jól teltek az ünnepek, a nagyon elenyésző, ám brutális károkozásra képes kisebbség nem nagyon tudott nyugodtan átaludni egyetlen éjszakát sem, de még a libamájjal töltött kaviár sem esett jól nekik igazán. Ha ez az év olyan lesz, amilyet ők nem szeretnének, annak én kicsi szívem minden gonoszságával fogok tudni kárörvendeni. Mármint a kár már most is megvan, örvendeni akkor fogok, ha véget ér az okozása.

Nem tudom persze, hogy a sok ígéretből mi valósul meg, és itt nem kimondottan arra gondolok, hogy a mindjárt felavatott új Áder János esetleg megfogadta pezsgőpukkantáskor, hogy ő is megtanul hegedülni. Már csak azért is felesleges strapa lenne, mert azóta az igazság élharcosa már nem zenei vonalon nyomul, hanem célba lövöldöz. Fegyverrel, nem hegedűvonóval és nem is kapanyéllel. Ha jól gondolom, Varga Judit idén sem szándékozik feladni a celeb-karriert. Rövid néhány nap alatt megtekinthettük a komplett családját, szánkózást a gyerekkel, majd pedig urával és parancsolójával összesimulva készülődtek a szilveszteri trombitálásra, természetesen a felcsecsézett karácsonyfával a háttérben. Így senkinek nem maradhat kétsége: ez bizony egy jól működő családmodell, apu nem válik anyutól, és anyu sem válik aputól, dokumentálva is van a boldogság, mert minden családi társasjátékon, szánkózáson és kiránduláson ott bóklászik legalább egy fotós, aki megörökíti a dolgot. Azt már tényleg csak remélni tudom, hogy a hálószobában le szokták kapcsolni a villanyt, és ezen pártutasításra sem változtatnak sem a közelebbi, sem a távolabbi jövőben.

Azzal nem mondok semmi újat, hogy nem számíthatunk sem szép, főleg sem nyugodt évre. Aki nyugalmat szeretne, az még időben foglaljon helyet valami földkörüli hajóútra, ami legalább nyár végéig eltart. Nyáron sem lesz sokkal jobb, de addigra talán belefárad mindenki az őrületbe, és csitul kicsit a közhangulat. Vagy nem. Most még éppen csak megkezdődött az év, ott tartunk, hogy majd valamikor talán lecseng a járvány. Most az omikron tombol, naponta jelennek meg szakértői vélemények arról, hogy ez lesz a megoldás. Illetve arról, hogy nem ez lesz a megoldás. Matolcsy György fel akarja darabolni Budapestet, Vitézy Dávid nem akarja feldarabolni. Remélem, nem ők ketten fogják eldönteni, hogy mi történjen. Hanem Orbán Viktor. Ahogy eddig is, minden mást is.

Az év elején valamerre mozdulnia kell az Európai Unió és Magyarország viszonyának is. Az ünnepek után időszerű lesz megint nekitámadni a közösségnek, gondolom, Varga Juditra számíthatunk ebben az ügyben. Is. Ha nincsen szerencsénk, Orbán megint beindítja a gazdaságot, immár kilencvenötödször is. Már mondtam, de az tavaly volt, úgyhogy indokolt megismételni: egészen elképesztő, hogy a komplett kormány és a teljes udvartartás befejezett tényként kezeli Novák Katalin új pártfunkcióját. Már meg sem próbál senki úgy tenni, mintha működne valami látszata a demokráciának. Orbán Viktor javaslatot tesz a pártfrakciónak, akik akár vissza is utasíthatják a jelölt személyét – hehehöhö -, ha elfogadják, akkor még mindig meg kell szavaznia a parlamentnek, ahol szintén előfordulhat, hogy nem lesz meg a szükséges többség. Mármint elméletben így működik. Gyakorlatban meg úgy működik, hogy egy sajtótájékoztatón Orbán belesóhajtotta a mikrofonba Novák nevét, percek múlva minden ismertebb fideszes nyilvánosan gratulált az új köztársasági elnöknek, Novák meghatottan elfogadta a megtiszteltetést, azzal a lendülettel le is mondott az addigi tisztségéről, és már meg is van az utódja. A pártsajtó pedig kész tényként beszél arról, hogy női köztársasági elnöke lesz a Fidesznek – nem hiszek abban, hogy az országnak is lesz -, mégpedig jobboldali és családvédő. Közben pedig a folyamatosan haldokló Nyugaton gyakorlatilag már családok sincsenek.

És mindössze ma kezdjük az év harmadik napját. Ha igaz a jóslat (valamelyik), idén is lesz világvége. Én speciel még mindig arra várok, hogy a Gellért-hegy belecsússzon a Dunába, de már lassan kezdem feladni. Bízom abban, hogy az általános világvége idén is elmarad, helyette szelektív világvége lesz. Néhány – arra méltó – ember számára fog a végére élni a méltatlanul és főként mások kárára megkaparintott jó világ, és minden ismét a helyére fog kerülni. Ez persze csak remény, de most közelebb vagyunk a megvalósulásához, mint mondjuk tavaly voltunk. Addig is nagyon boldog és sikeres új esztendőt kívánok a nagy többségnek középtávon, rövidtávon pedig jó ébredezést és szép napot. Mi – mint évek óta mindig – hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.