Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szánalmas, hogy ebből ma Magyarországon ügy lehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem gondoltam volna, hogy ügy lesz belőle. Pontosabban elég szánalmas, hogy ebből ma Magyarországon ügy lehet. Pro és kontra. Nem is akartam ezzel foglalkozni, hiszen ahogy a radikális fideszeseknek, úgy a másik oldalnak, vagyis a radikális Fidesz-elleneseknek is vannak clickbait oldalaik, ahol sokszor valótlan vagy ellenőrizhetetlen eredetű híreket tényként közölnek, csak azért, hogy növeljék az adott oldal nézettségét, és hergeljék a saját táborukat. Ahol fát vágnak, ott ugye hullik a forgács is alapon, többnyire a saját maguk megnyugtatására. Sajnos a cél sokszor nem szentesíti az eszközt, és sokszor ezekkel az aljas kamuoldalakkal ugyanabba a mocsokba rántják le az ellenzéket, amiért egyébként sokszor mi magunk is fel vagyunk háborodva kollektíven. Hiszen alapvetés számunkra, hogy nem rágalmazunk, nem mocskolunk senkit.

Nem tudom, hogy Az ördög ügyvédje nevű Facebook-oldal mely besorolás alá esik, mindenesetre pár napja lehozta, hogy januárban a tettek mezejére lép, és Varga Judit igazságügyi miniszterről szándékozik kompromittáló anyagot közzétenni; konkrétan és egyebek mellett arról, hogy Varga a saját neméhez is vonzódik. Oké. És akkor mi van? Senkinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy Varga Judit kivel, mikor és hányszor érzi jól magát. SENKINEK. Nyilván a lebegtetés hajaz a Borkai-féle szexorgia-drogfogyasztás-prostituáltak-kétes üzletelések témakörrel kapcsolatos korábbi szivárogtatásra. De ez más.

Érteni vélem, hogy sokakat – többek között engem is – nagyon idegesít, hogy Varga az elmúlt időszakban, amikor kirobbant a Pegasus-ügy, és a Völner-ügy, úgy hallgatott, mint a néma levente, mondjuk jelen pillanatban is, de ettől még annak, amit a portál terjeszt róla, semmi köze nincsen ezekhez. Még akkor sem, ha most, amikor nem Völner kenőpénzes borítékja a téma, hanem saját becses személye, igencsak megeredt a miniszterasszony nyelve és billentyűzete. Ideteszem a teljes posztját, amelyben nevezett Facebook-oldal lebegtetéseire reagál:

Az ellenzékhez köthető egyik facebook oldalon tegnap és ma fenyegetésnek szánt hazug posztokat jelentettek meg rólam. A bejegyzésekben nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni.

A baloldal akkora bajban van, hogy sem a karácsony, sem a családok, sem a nők nem jelentenek semmilyen akadályt, ha mocskolódásról vagy lejáratásról van szó. 

A személyemmel kapcsolatos minden, Az ördög ügyvédje facebook oldalon megjelent állítás valótlan, ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt feljelentést teszek. 

A hazugságot továbbterjesztő sajtóorgánumokkal szemben pedig a megfelelő büntető-és polgári jogi lépéseket, szükség esetén, szintén megteszem.

Ez addig rendben van, hogy senkinek nincs joga még bizonyítékokkal megtámasztva sem nagy nyilvánosság előtt más helyett coming outolni, ha az illető nem akarja. Hangsúlyozom, ha bármi valóságalapja lenne a dolognak, akkor se. Mert ez nem korrekt, nem fair, egyszerűen nem fér bele. Ennyi.

Amit viszont én emelnék ki ebből a bejegyzésből, az a következő két passzus: az ellenzékhez köthető, illetve a baloldal akkora bajban van. Nos, ez szerintem rohadtul nem állja meg a helyét. Mégpedig azért nem, mert tudtommal jelenleg is zajlik a nyomozás az ügyben, hogy egyáltalán ki üzemelteti a portált, másodsorban azért, mert ez így szintén az a levegőbe való alaptalan rágalmazás, amit nem mellesleg a miniszter asszony kikér magának, ha a saját személyéről van szó. Ha ismeretlen a tettes, akkor ne írjon ilyeneket, mert ez elég visszás. Ha meg tud valamit, akkor álljon elő vele. Senki, de senki nem bizonyította még, hogy valójában ki áll az oldal mögött, ezért jogi diplomával ilyeneket állítani pontosan ugyanaz a visszataszító hangulatkeltés, mint az, amivel az ismeretlen szivárogtató vádolja Vargát.

Ezen túl ami engem ebben az egészben zavar, az nem más, mint az érintett totális tudathasadása. Miszerint Pegasus-ügy nincs, így nem is beszél róla Varga, viszont Az ördög ügyvédje-féle ügy meg van, hiszen azon azonnal felháborodott. A laikus és nem laikus is csak kapkodja a fejét, hogy az országot nemzetközileg is érintő meglehetősen tömeges lehallgatások ügyében egy emberként lapítanak, mint az a bizonyos széklet a gazban, miközben egy névtelen, arctalan senki homályos lebegtetésére meg kollektíven fel vannak háborodva az általa vezetett intézményt behálózó korrupcióval kapcsolatban hosszú ideje kussoló miniszterasszonnyal az élen. Hogy is van ez?

És akkor a Völner-ügy további kérdőjeleiről ne is beszéljünk, mert azt majd valaki, valamikor kivizsgálja, addig meg kuss legyen. Mert ha valamiről nem beszélünk, akkor az nem is létezik. Nyilvánvaló és teljesen jogos, hogy számos politikust, ellenzéki szereplőt mérhetetlenül felháborított, amikor alaptalanul megvádolták, vagy megbélyegezték kormányoldalról, és – hogy is mondják ezt? – lekaraktergyilkolták, ha éppen útban volt, van, vagy lesz. A kormányközeli médiának soha nem jelentett problémát az ellenzék lejáratása, besározása és mindenféle hamis rágalmak terjesztése. Nem teszek ide példákat, mert akkor ez egy Háború és béke terjedelmű írás lenne, és aki követi a napi politikai történéseket, az pontosan tudja, miről beszélek.

Sajnos ez egy ilyen gusztustalan szakma, bár azt kell mondanom, hogy Magyarországon a Fidesz regnálása okán ez a sztori nem is annyira hű de nagy sztori. Mondhatnám azt is, hogy a genderezéssel, homofóbiával és kirekesztéssel kampányoló állampárt valószínűleg túl messzire ment, és most egész egyszerűen csak visszanyal az a bizonyos fagyi. Majd meglátjuk, de nem győzőm hangsúlyozni, hogy mint ahogy Szájer ereszcsatornás műsoránál sem az volt a lényeg, hogy széles körben is kiderült, József homoszexuális, hanem az, hogy éppen ő volt az, aki a családot undorítóan definiáló, kirekesztő fideszes alaptörvényt megszövegezte, amibe már sokadik módosításként gyerekjáték volt belefércelni, hogy az apa férfi, az anya nő. Nem beszélve a drogfogyasztással, a karaténszabályok megszegésével összefüggő keresztényi erkölcsökről és a szexorgia által szimbolizált heteroszexuális család szentségéről úgy általában. Tulajdonképpen akkor ezek a dolgok nullázták le, vagy legalábbis tették nevetségessé és hiteltelenítették a Fidesz saját magáról hirdetett eszmeiségét.

Úgyhogy összefoglalva: mindenki, de tényleg mindenki magánélete szent, ahhoz senkinek semmi köze nincs. Mint ahogy a Fidesznek és azon belül Varga Judit igazságügyminiszternek is kutyakötelessége volna tiszteletben tartani azt, hogy nem hallgattathat le kénye-kedve szerint újságírókat, ügyvédeket, üzletembereket, senkit, aki útban van neki és pártjának, nem vájkálhat könyékig mások magánéletében, és nem tehet úgy, mintha mindez meg sem történt volna, és neki semmiféle felelőssége vagy elszámolni valója nem lenne az ügyben. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.