Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Máséval verni a csalánt semmibe nem kerül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt szorosan karácsony előtt, az elcsendesedés jegyében! Aki még nem vásárolta meg, az fusson szaporán, aki már igen, az ne kapkodjon. A hét is, az év is a végét járja, nem beszélve rólunk, akik szintén. Orbán Viktor megelőzte az ünnepet, és betolta nekünk a fa alá Novák Katalint, hogy majd ő lesz a nemzeti egység mostantól. Vagyis nem mostantól, mert még Áder lógatja a kukacét, hanem tavasztól. De mindenképpen fontos még ennek a kormánynak kinevezni, hogy akkor is a fideszes katona üljön ott, ha esetleg már nem Orbán osztja a posztokat. Azt hiszem, semmi nem jelzi jobban a dolog súlyát és fontosságát mint az, hogy körülbelül hat percig volt ez téma. Sőt, a pártmédiában addig sem. Talán csak Mráz Ágoston Sámuel próbált harcolni egyet ebben az ügyben, mert szerinte a főni akkorát gurított ezzel a remek ötletével, hogy az ellenzéknek nehéz lesz támadni Novák jelölését. Szerintem pedig senki nem akarja támadni. Miért tenné? Nem mindegy, hogy kit ültet oda a Magyarország zrt. egyszemélyi tulaja? De, tök mindegy. Érdekli Mráz Ágoston Sámuel kenyéradó gazdáját az, hogy rajta kívül ki mit akar az országban? Beleszólhat bárki? Nem hát. Totál mindegy tehát, hogy Novák vagy más. Bár én jobban örültem volna Kósa kinevezésének, ő mégis sokkal viccesebb figura, és batikolni, pláne a nyílt színen háztartást vezetni sem szokott, ami az én szememben komoly előnyt jelent. Amúgy meg tökmindegy. Eljutottunk oda, hogy ne legyen lényegi különbség aközött, hogy Orbán tojásos lecsót, vagy káposztás cvekedlit eszik vacsorára és aközött, hogy kit ültet az ország legelső közjogi méltóságának székébe. Annyira nem kérdés, hogy a 133 bátor seggnyaló megszavazza-e, hogy Novák már le is mondott a jelenlegi posztjáról, ahová ugyancsak a gazdája akaratából került. Ennek egyetlen egy tanulsága van: semmi esélye egy normális kormányváltásnak. Ha arra kerül a sor, csomagban kell megszabadulni tőle és az udvaroncaitól.

Tegnap a fővezér elszórakoztatta az ő hűséges alattvalóit. Egy merő lázban égtem magam is, amikor kiírta a fészbukjára (a cseléd), hogy bejelentés hamarosan! Aztán persze méla csend, hadd izguljon az ország népe, hogy mit akar mondani az uralkodó. Komolyan mondom, mindig visszatér az emberiségbe – jó, nem a teljes emberiségbe, hanem az ország lakóiba – vetett, ám többnyire romokban heverő bizodalmam, valahányszor azt látom, hogy mindennek ellenére a humorérzék nem pusztult ki a magyarokból. Igazán remekül elszórakoztak addig is, ameddig a meglehetősen megviselt orcájú főni előkerült az ő óriási bejelentésével. A dolog lényege: infláció van, de csakafidesz küzd ellene, mint a hétördög. Ezért aztán októberi szinten rögzítik a jelzáloghitelek kamatait, mert piros lett a paradicsom, nem hátra. Ha én jól értem, dicső kormányunk megint más faszával veri a csalánt, ráadásul mintha némileg csak a választásig gondolkodnának. A fél évre rögzített árfolyamok addig jelenthetnek valamit a jelzáloghiteleseknek, aztán mi lesz? Merthogy a bankok nem fogják benyelni a veszteséget, az egyszer biztos. Márpedig ahányszor Matolcsy György kamatot emel – ráadásul ugyan minek? Az euro árfolyama furtonfurt visszaugrik -, annyiszor emelkednek a hitelkamatok. És nem csak azoknak, akiknek jelzálogalapú. Mi lehet a terv áprilisig? Hetente bejelent valamit a mester? Egyik héten a kifli árát rögzítik (természetesen vagy a pékek, vagy a boltosok kárára), másik héten az almáért nem kérhetnek többet a termelők? Egyesével kell összeguberálni a voksokat?

Amúgy most láttam Hadházy Ákos közösségi oldalán egy remek módszert. Egy fideszes képviselő a saját fotóját tömködte bele a vödrös nápolyiba, amit ráadásul nem is ő fizetett, de ő kampányol vele. Ezt osztogatják Balassagyarmaton. Én egyébként semmi különbséget nem látok a más pénzéből vásárolt nápolyival kampányoló egyik fideszes, és egy cég által adományozott liszttel bohóckodó másik fideszes, konkrétan Varga Mihály gazdasági miniszter arcbőrének vastagsága között. Ugyanazt csinálják ők kicsiben, amit Orbán nagyban. Más pénzéből adakoznak, aztán bezsebelik a hálát. Éljen a párt! Amelyik még éjszaka sem alszik, hanem teszi a jót. Most jelentették be, hogy kifizetik a kórházak évközben felgyűlt adósságát, ami idén 41 milliárd forint. Ez az adósságállomány minden évben felgyűlik. Már az előző rendszerben is így volt. Amennyire én emlékszem, azért központosította az Orbán-kormány az egészségügyet (is), mert majd akkor nem fognak újratermelődni a kifizetetlen számlák. Ez nem következett be, de legalább jó sok pártkatonát el tudtak helyezni a rendszerben.

Bakondi György szétnézett, és megint jelentős nyomást látott. Jönnek a migránsok. Idén alighanem ez az utolsó látomása a bio-nyomásérzékelőnek, de biztos vagyok abban, hogy jövőre folytatja. Kellett hozzá néhány hónap, de végül csak sikerült a propagandamédiának átállnia Karácsony Gergelyről Márki-Zay Péterre. Igaz, ehhez kellett Lázár János is, de a száműzetését töltő egykori mindenes örömmel szállt be a kampányba. Azért Karácsony lejáratására szánt anyagot sem hagyják veszni, ha már egyszer annyit dolgoztak vele. Az a mai állás, hogy aki kizárólag a pártmédiából szerzi az értesüléseit, az azt tudja: Karácsony el akarja adni a Városházát (azt a mai napig nem tudom, ha így is lenne, miért lenne az baj? Tudtommal nem az apjának venne az árából bányát), Márki-Zay Péter fel akarja emelni a kéményen dolgozó kisemberek rezsijét, kisebb autóra cserélni mindenki járgányát, általában kifosztaná az ország lakóit, szemben a jó Orbán Viktorral, aki még a kamatemelkedést is fél kézzel állította meg. És még a migránsok is támadnak.

Itt tartunk 2021 karácsonyának előreggelén. Remélhetőleg mindenki a bejglire és a halászlére koncentrál most egy darabig, vagy amit enni szokott karácsonykor. Kell a pihenés és kell az energia, mert januártól rá fog kapcsolni a pártapparátus, az biztos. Ha semmi más, az feltétlenül igaz, hogy nagyon fontos válaszút előtt áll az ország. Javaslom, pihenjünk mi is egy jót. Ma még jó ébredezést kívánok mindenkinek, akit szólít a munka, aztán pedig tartalmas, nyugodt, békés karácsonyt a szeretteikkel.

Ölelés!

Végül – bár nem szokásom – néhány szó a mára választott zenéhez. Talán az olvasók közül sokan ismerik, én a napokban hallottam először Diana Ankudinovát énekelni. Nem tudom, hogyan tud élő emberből ilyen hang kijönni, de mintha egy másik világból hozta volna magával. Hosszú utat tett meg a még most is szinte gyereklány Szibéria-alsóról, ahol úgy kezdődött az élete, hogy az anyja összeverve, törött csontokkal kidobta télen egy buszmegállóban. Akkor három éves volt. Árvaházba került. 4,5 évesen még nem tudott igazán beszélni, az élete első három évében átélt traumák és bántalmazások nem múltak el nyom nélkül. Ekkor javasolták a gondozóinak, hogy próbálkozzanak az énekléssel, talán az segít. Segített. Diana most 18 éves.

A videóhoz előkép nincsen, de rákattintva megnyílik a klip a YouTube-on.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.