Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mikor volt olyan, hogy vállalta a felelősséget?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Demokratikus jó reggelt kívánok mindenkinek! Már csak kettőt kell aludni, és máris mennyből az angyal. Addig is van itt még egy hűvös halomnyi, profán, földhözragadt tartalom, amit meg kellene valahogy emészteni.

Mindenek előtt sajnálattal olvasom, hogy idén már nem sikerül befejezni az Orbán-dinasztia hatvanpusztai kacsalábon forgó főhercegi rezidenciáját, ahol őfelsége saját bevallása szerint az utóbbi időben nem járt. Miért is járt volna? Szerény ember, megelégszik azzal, hogy minden második nap lát friss képeket, híreket a féknyúz médiában a birtokáról. Ezért nem annyira sajnálattal, mint undorral és megvetéssel veszem tudomásul, hogy a karácsony előtt három nappal megtartott szemfényvesztő, foltokban kínos és rohadt unalmas (lásd: Mennyi ideje állunk itt? Zoltán, meddig tart ez még?) nemzetközi sajtótájékoztatón egyetlen, a kacsalábú objektummal kapcsolatos érdemi kérdésre nem volt képes válaszolni annak ellenére, hogy hvg360 részletekbe menően, részletesen, bizonyítékokkal kísérve beszámolt arról, hogy őfényessége édes jó apjának tulajdonában lévő birtokon luxuskomplexum épül milliárdokból. Úgy értem, nem kitalálták, hogy lejárassák a szent családot. Ennek ellenére, ráfért megint a pofájára azt válaszolni, hogy Hatvanpusztával kapcsolatban „érdemes a tulajdonost megkérdezni”. Annak ellenére, hogy pontosan tudja, hogy idősebb Orbán Győző nem az a kedélyes ember, aki hajlandó válaszolni a hozzá intézett kérdésekre. Orbán Győző rohadtul nem az az ember, aki pontosan érti a súlyát annak, hogy sehol nem lenne, ha a törvényesen közpénzt lopó, annak idején nevelési célzattal agyba főbe vert fia nem teljhatalmú miniszterelnökként uralkodna egy jobb sorsa érdemes országon. És nem ez a gyáva, arcátlan, válasznak nem nevezhető válasz a valami, hanem hogy a hívei és rajongói minden bizonnyal csont nélkül beveszik, hogy minden dokorminiszterelnökök gyöngye azt sem tudja, hol van a térképen Hatvanpuszta, hogy ott van egyáltalán buszmegálló, vagy nincs. Akkor honnan a büdös francból tudna arról, hogy az édes jó apja ott kastélyt, bunkert, majorságot, kacsalábat épít magánpénzzé konvertált közpénzek milliárdjaiból, amelyek közelében keresnivalója nem lehetne, nemhogy könyékig matasson bennük.

Honnan a büdös francból tudhatná, amikor a fideszes médiahatóság elnökének 41 milliós végkielégítéséről, gyomorforgató lelépési pénzéről is képes volt azt nyilatkozni, hogy az kívül esik a kormány hatáskörén, ezért sajnos semmilyen jelzővel nem tudja illetni. Arra meg már ki emlékszik, hogy 2010-ben éppen az ő kormánya beszélt a korábbi kaviár- és limuzinbaloldal pofátlan végkielégítéseiről. Hogyan lenne elvárható ettől az embertől, hogy a korrupt családja viselt dolgairól egyenesen beszéljen, amikor a 16 ezer, százmilliárdokért bevásárolt, négyötöd részben soha nem használt, a maradék egyötöd részben nem ritkán füstölő, alkatrészhiányos, hasznavehetetlen, garancia nélküli kínai lélegeztetőgéppel raktáron, a világ egyik legmagasabb lakosságarányos covid-halálozása mellett azt mondja, hogy ő jó lelkiismerettel tud vállalni minden felelősséget azért, ami a védekezésben történt?

Mikor, hol vállalt felelősséget ez az ember bármiért? Közel 12 év alatt én egyetlen ilyen pillanatra sem emlékszem, pedig figyeltem. Milyen felelősséget vállalt valaha is egy olyan ember, aki azt volt képes mondani, hogy az ő fejében nem merült fel Varga Judit felelősségének kérdése Völner Pál régi harcostárs kenőpénzes borítékokkal összefüggő korrupciós ügye kapcsán? Aki véresen komolyan mondja bele az ország arcába, hogy akkor értesült a korrupciógyanús ügyről, amikor az ügyészség kitette a honlapjára. Aki meg akarja várni a tagadásban lévő miniszterhelyettes ügyében hozott bírósági ítéletet, addig sem Vargát, sem saját magát nem tartja felelősnek a Völner-ügy semelyik részletében. Végül is tényleg.

Egyrészt csak annyi történt, hogy Polt Péter sóhivatalának megalapozott gyanúja szerint Varga minisztériumában kenőpénzes borítékokért cserébe, kinevezéseket lehetett vásárolni. Mi köze lenne ehhez Varga Juditnak? Kínzó kérdés, hogy hova vezetne az, ha egy miniszter felelős lenne az általa irányított szakterületért, a saját, közpénzből fizetett beosztottaiért. Sem a dekázó Facebook-celeb, sem a saját felelőssége nem merült fel, azt viszont például pontosan tudja ő is, a cselédei is, hogy az el nem adott Városháza körül a Rogán-központ által kavart hisztéria ügyében ki a felelős (sőt, még arra is futja az ócska poénkodásból, hogy „mindenki söprögessen a saját portáján”, mert amíg fideszes többség van a parlementben, addig a parlamentet nem fogják tudni eladni). Azt is egészen tisztán látja, hogy jön Gyuri bácsi, és hozza az összes haverját, mind itt lesznek (értsd: beavatkoznak a magyar választásokba), pedig ez egy 1100 éves állam, nem is nagyon szerencsés az a megfogalmazás, miszerint a kormány „tart” a választásokba való külföldi beavatkozástól, de azért Soros.

Meg a görény Európai Bizottság, a gonosz Brüsszel, amelyik szintén és NYILVÁNVALÓAN az ellenzék oldalán avatkozik be a választásba, ezért nem küldi a lóvét, mert mimagyarok ragaszkodunk ahhoz, hogy homofóbok vagyunk megvédjük a gyermekeinket az LMBTQ-lobbitól. És senki nem kérdez vissza, hogy és mi a helyzet a korrupcióval, az igazságszolgáltatás szétverésével, amit most a Völner-üggyel próbálnak elmaszatolni? Senki nem kérdezi meg, hogy miért hazudik ezen az ünnepélyes nemzetközi sajtótájékoztatón is, drága miniszterelnök úr? Hiszen már a hülye is tudja, hogy a gyermekvédelmi homofóbia egy dolog, azért kötelezettségszegési eljárás indul, a helyreállítási pénzek visszatartása viszont a rezsim vérkorruptságával függ össze, semmi mással.

Továbbá afelől sincs semmi kétsége, hogy tökmindegy ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akinek a nevét ő nem hajlandó kiejteni a száján, az ellenzéki oldalon a főnök úgyis a legerősebb párt vezetője, akinek szintén nem ejti ki a nevét, de azt például mindig pontosan tudja róla, hogy mennyi mindenért felelős. A rezsimje ugyan silány kurzusfilmet forgatott arról, hogy Gyurcsány felelős a szemkilövetésekért, de Varga Judit nem felelős a közvetlen beosztottja mocskos korrupciós ügyéért, amely ráadásul minden jel szerint túlmutat rajta.

Másrészt én még emlékszem arra – apropó bírósági ítélet, amely után majd lehet firtatni a felelősséget, amit addig nem -, hogy volt már jogerős bírósági ítélet (például a gyöngyöspatai szegregált cigányok ügyében), amikor a fejétől bűzlő pártállam, az egyszemélyes Fidesz hergelt a legjobban az ellen a bírósági ítélet ellen, és fel volt háborodva, hogy miközben ő reggeltől estig keccsöl, a dologtalan cigányoknak ingyen pénzt ítélt meg a bíróság. Élek a gyanúperrel, hogy a Völner-ügyben hozott bírósági ítélet is körülbelül ennyit fog érni. Majd jól felháborodnak, ha a régi harcostársnak papírja lesz arról, hogy egy korrupt geci.

Úgyhogy ezek után már csak hab a tortán, hogy miután súlyos bizonyítékok vannak arra, hogy a közmédia politikai utasítások alapján működik, hogy oda ellenzéki politikus a lábát be nem teheti, ennek a felelősséget soha semmiért nem vállaló, erkölcstelen figurának lazán ráfért a pofájára, hogy a kormányzat természetesen nem befolyásolhatja a közmédiát, a választások tiszták lesznek, a kormánypárt pedig nem befolyásolja a közmédiát abban, hogy mit tesz, hát hiszen ha ő befolyásolni próbálná a közmédiát, akkor még jobban kritizálnák. És igen, ugyanezért van az is, hogy nem utasítja Pintért, hogy hozza nyilvánosságra a Pegasus-ügy részleteit, ha egyébként azt mondják, minden rendben van, minden törvényesen történt az ügyben, hát hiszen ha utasítgatná a minisztereit, akkor az a helyzet állna elő, hogy mindenben a miniszterelnök dönt. 

És megcsinálta, már megint megcsinálta. Túl van rajta, jöhet a nagy ünnepi zabálás. Karácsony előtt három nappal, unott, cinikus, arrogáns pofával beleürített a ventilátorba és elégedetten nézte végig, ahogy az szétfröccsen a jelenlévőkön és az egész nyilvánosságon. Három óra alatt megint hülyét csinált mindenkiből, és még akkor sem süllyedt el szégyenében, amikor idétlenül vigyorogva azt mondta: abban reménykedik, hogy a hatalomban töltött 16 év a javára változtatta meg. Szerintem minden oka megvan arra, hogy vigyorogjon. És már azt sem mondhatja senki, hogy ő nem áll szóba a féknyúzmédiával, mert lám, szóba állt. Ez lett belőle.

Novák Katalin államfőjelöltségének bejelentése csak a megkoronázása ennek a valamivel több mint három órás, nyilvánosságot szétalázó szeánsznak, egyben koncentrált bizonyítéka annak, hogy mi lesz egy olyan országból, ahol zsinórban tizenkét éven keresztül mindenféle ellenállás, bármilyen érdemi felháborodás hiányában az uralkodó szó szerint bármit megtehet. Ez lesz egy országból, ahol az uralkodó párt valójában egyetlen ember. Ahol minden egyetlen ember akaratából van, vagy nincs. Ahol kivétel nélkül mindenki annak köszönheti a kis szemétdombját, a pillanatnyi a pozícióját, a karrierjét, a táplálékláncban elfoglalt helyét, hogy mit akar az az egy ember. Ahol kizárólag szolgák, udvaroncok, tányérnyalók, tekintély és valódi hatalom nélküli cselédek veszik körül azt az egy embert. Akiknek legfeljebb bólogatási, és egyetértési joguk van. Meg joguk van ahhoz az illúzióhoz, hogy ők önerőből lettek valakik. Ott az történik, hogy az az egy ember joggal fogja azt hinni, hogy tévedhetetlen és abszolút bármit megtehet, hiszen úgysem történik semmi, tizenkét éve soha semmi nem történt.

Megcsinálta a műsorát, Novákról kismillió cikk született, miközben az igazán fajsúlyos, kivétel nélkül érdemi válasz nélkül maradt, vagy egyenesen szemrebbenés nélkül széthazudott, széttrollkodott kérdésekre nemsokára az áldott karácsony borít fátylat. És hogy meddig tart ez még? Addig, ameddig lesz újabb és újabb cseléd és tányérnyaló, aki hálás azért, mert karriert csinálhat abból, hogy paraszt lehet a felcsúti sakktáblán. És ameddig a tisztesség pórnépnek is megfelel, hogy egy morálisan sérült, hatalomtól megrészegült, gátlástalan, korrupt ember jelölje ki az ő helyét is azon a sakktáblán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.