Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Bevetésen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

(Amikor minden nap számít)

December 10-én a Blikk adott hírt először arról, hogy a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó két rendőr elkábította, majd megerőszakolta bajtársukat, a cigány származású Zsiga Katalin őrmestert. A hírt még aznap átvette a 444.hu, a 24.hu, az ATV, és néhány kevésbé ismert hírportál. Az Orbán közeli sajtó nem adott hírt az esetről.

A december 10-én megjelent cikkekben már az is benne volt, hogy a két bevetési rendőr videófelvételt is csinált az esetről, ezt mutogatták kollégáiknak, és amikor kiderült, hogy az őrmesternő is látta a videót, az egyik megfenyegette: ne merje senkinek elmondani, mi történt.

Egyébként az elkábított nő nem tudta, mi történt. Amikor egy autóban magához tért, és vérzett, gondolta, majd elmúlik, nem ment orvoshoz, folytatta a szolgálatot. Amikor a videóból megtudta, följelentést tett. Felelős rendőri vezetéstől az ember azt várná, hogy a két rendőrt az eset kivizsgálásáig minimum felfüggesztik, hiszen a vád rendkívül súlyos. Ráadásul videófelvétel van az esetről, tehát vizsgálódni se kell hosszan.

A híradásokból nem tudni hány nap telt el az eset és nyilvánosságra hozatala között, de a őrmesternő pár napot biztosan veszített. Pedig minden nap számít, amíg a két feltételezett erőszaktevő szabadon garázdálkodhat!

Hogy mennyire számít minden egyes nap, azt két tény bizonyítja:

  1. Amikor parancsnokának írásbeli bejelentést tett az esetről, hazugnak nevezték, és erőszakkal el akarták vitetni a pszichiátriára.
  2. December 10-dikére berendelték szolgálatra ugyanazzal a két társával, akik megerőszakolták. Amikor azt mondta, hogy nem tud velük együtt dolgozni, sőt fél tőlük, közölték vele, hogy ha nem veszi fel a szolgálatot, katonai bűncselekményt követ el.

Komolyan csak akkor kezdték venni az ügyet, amikor az ügyészségen is feljelentést tett. Akkor már a Készenléti Rendőrség parancsnoka is intézkedett, hogy az érintettek szolgálatát úgy szervezzék, hogy ne kelljen találkozniuk. Amiből következik, hogy a két erőszaktevő még mindig jár bevetésre, nem függesztették fel őket.

December 10. után sokáig síri csend. A következő hírt majd egy hét múlva, december 16-án közölte a 444.hu. Ebben beszámoltak arról, hogy az őrmesternőt hét és fél órán keresztül hallgatták ki az ügyészségen. A többi újság erről se írt. Most december 22. van, és még mindig semmi hír a fejleményekről. Pedig minden nap számít!

Egy üzleti alapon működő újságon nem lehet számonkérni, hogy miről ír és miről nem, és amiről ír, arról mennyit. Egy újság „erkölcsét” az olvasók befolyásolják: ha olyan az olvasótábora, amely a hírszolgáltatás mellett erkölcsi kiállást is elvár tőle, és sorozatosan nem kapja meg, akkor legfeljebb elpártolnak tőle. Ebben az esetben én például azt várom az általam preferált újságoktól, hogy ne hagyják az ügyet elaludni, ne hagyják elmaszatolni. Másszanak rá a rendőri vezetésre, a belügyminiszterre, az ügyészségre, és mindezek főnökére Orbán Viktorra. Minden nap, a nap minden percében bombázzák kérdéseikkel. Hogy áll Zsiga Katalin ügye? Mikor függesztik fel az erőszaktevő rendőröket? Miért tart ennyi ideig egy egyértelmű eset kivizsgálása? Milyen elégtételt kap Zsiga Katalin? Mit tesznek annak érdekében, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő?

És ha ezt várom az általam preferált újságoktól, akkor hatványozottan ezt várom az ellenzéki pártösszefogástól. Zsiga Katalin ügyében az ellenzéki pártok se egyenként, se összefogva meg se nyikkantak. Miért hagyják az ügyet elaludni, miért hagyják elmaszatolni? Miért nem másznak rá a rendőri vezetésre, a belügyminiszterre, az ügyészségre, és mindezek főnökére Orbán Viktorra? Miért nem bombázzák őket kérdéseikkel minden nap, a nap minden percében? Miért nem kérdezik meg a parlamentben hogy áll Zsiga Katalin ügye? Miért nem kérdezik interpellációban, sajtótájékoztatón, hogy mikor függesztik fel az erőszaktevő rendőröket, és hogy miért tart ennyi ideig egy egyértelmű eset kivizsgálása? Pedig nekik még ebben a diktatúrában is sokkal több lehetőségük és eszközük van, mint az újságoknak.

Andor Mihály

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.