Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak az ellenzéki politikusok megszállók és pufajkások, vagy az ország lakóinak fele is az?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt a karácsonyi lazulás hetének utolsó szorgos hétfőjén! Keservesen hosszú hét lesz ez, én legalábbis azt tapasztaltam, amikor már látom a célszalagot, akkor fogy el az erőm és türelmem. Olyankor sokkal lassabban telik az idő, mint egyébkor. Ahogy látom, a kormány és mindenféle függelékei igyekeznek gondoskodni a szórakoztatásról, nehogy megfeledkezzünk a közeledő választásról. Nem fog sikerülni, feltett célom (nekem legalábbis), hogy néhány napig ne is gondoljak politikára.

Addig is, ameddig ez a kegyelmi állapot elérkezik, remekül elszórakoztatja a publikumot az alkotmánybíróság elnöke, aki elkezdett aggódni az alkotmányosságért. Eddig nem nagyon izgult a különféle törvénymódosítások miatt, melyek egyértelműen a kormány hatalmának kiterjesztését, az ellenzék ellehetetlenítését, a választás egyenlőtlenné tételét célozták, de az már elkezdte zavarni, hogy talán az alkotmánybíróságot is érintheti egy esetleges változás. Merthogy szerinte az alkotmánybíróság az alkotmányos demokrácia és jogállamiság csúcsa. Egyébként igaza van neki, tényleg az. Alapesetben. Amikor nem egy pártot, hanem az ország egészét szolgálja.

Úgy nézem, a pártmédia szorgos munkásai lényegében sokkos állapotba kerültek mostanában. Olyannyira, hogy központi eligazítás hiányában lőnek mindenkire, hátha közöttük van a potenciális – még nem ismert – célpont is. Ennek a rendkívül szórakoztató jelenségnek legékesebb példája a PestiSrácok című kiadványban bomlott ki a szemünk előtt, mint egy nem túlságosan szép, de legalább nem is illatos virág. Az írásban a költő azon morfondírozik, hogy amennyiben az ellenzéki összefogás ismét miniszterelnök-jelöltet cserél, akkor mi lesz? Több dolgot nem értek konkrétan ebben az esetben. Először is mindjárt azt, hogy miért izgul ennyire az udvartartás? Ők a Fideszre fognak szavazni tökön-babon keresztül, hogy mások kire szavaznak, az mások dolga. A másik, amit nem értek: és akkor mi van, ha nem Márki-Zay, hanem bárki más lesz végül a befutó? Magyarországon alapból sem miniszterelnököt választunk, tehát jogi szempontból teljesen mindegy, ki a jelölt. Másrészt persze nevet és arcot kell adni egy pártnak éppen úgy, mint egy összefogásnak, ilyen szempontból valóban fontos a jelölt személye. Az igazán vicces az, hogy konkrét célpont hiányában a művész sorozatvetővel és golyószóróval is dolgozik. Egyszerre. Végigrugdalja és végigköpködi az összes (szerinte) szóbajöhető jelöltet. Nem ám akárhogy, hanem rendes propagandamódszerrel, személyeskedve. Nincs is ebben semmi szokatlan, legfeljebb gyomorforgató kicsit, ám a szerző annyira belelendült a szardobálásba, hogy – szándékosan vagy véletlenül – a fél országot igen érdekesen sikerült meghatároznia:

Donáth Anna a fiatal Dobrev Klárának feleltethető meg, a Momentum megbízható kommunista, rákosista családból származó üdvöskéje vérségi alapon, és mint a pártjának az elnöke is, igényt tarthat a megszálló csapatokkal együtt bevonuló pufajkások vezetésére.

Namost. Nem a stílus itt a valami, nem a költő szájából fröcsögő szar az újdonság. Hanem – ha én jól értem – az ellenzék megszállókból és pufajkásokból áll. Hogy ez konkrétan kire vonatkozik, csak a politikusokat kell alatta érteni, vagy a szavazók legalább felét is, azt így nem vagyok képes eldönteni. Én nem tudom, az írás megalkotója milyen családból származik, igazából nem is érdekel, de hogy nagyon félrement valami a nevelésével, az egészen biztos. És nem arról beszélek, hogy vérségi alapon mire tarthat igény, mert ez nem így működik. Senki nem tehet az őseiről, mindenki önmagáért, a saját tetteiért felel. Azért azonban előbb vagy utóbb felelnie kell.

Ugyanebbe a mocsármédiában sírta el magát egy másik iparos azért, mert egy rendes keresztény és konzervatív, aki a Fidesznek dolgozik, az nem csak rosszindulatú, hanem irigy is. Azt sérelmezi a fizetéséért a szerző, hogy:

Gulyás Márton YouTube-csatornája a Partizán valamit nagyon jól csinálhat. Erről tanúskodik, hogy két nemzetközi pályázaton is hatalmas összegeket nyert. Igaz, mindkét pályázat meghívásos, így versenyre nem igazán került sor, de biztosan megdolgoztak érte. (PestiSrácok)

Haladjunk sorjában. Igen, a Partizán valamit nagyon jól csinál. Jelesül azt, amit vállalt. Tájékoztat. Nem hazudozik, hanem tájékoztat. Tudom, ezt sokan nem is értik a közpénzből aládúcolt munkahelyükön, de van ilyen. A hatalmas összeg: egyszer 200 ezer euro, egyszer 15 ezer dollár. A PestiSrácokat működtető Insider Media Lapkiadó Kft. nettó éves árbevétele 1 579 684 euro (576 790 020 forint). Az Insider Mediát Huth Gergely és Szenvedi Zoltán vezeti, a cég tulajdonosa a Gerilla PresS Lapkiadó Kft., melynek tulajdonosai Huth Gergely és Szenvedi Zoltán. A Gerilla PresS éves bevétele nettó 1 862 356 euro (680 001 980).

A Gerilla PresS 2020-ban meghívásos pályázat útján az Összművészeti Kollégiumtól a trianoni évfordulóhoz és a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva 40-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Le szokott potyogni némi pénz minisztériumi alapokból, a miniszterelnöki kabinetiroda sem feledkezik meg a pótolhatatlan portálról, bebizonyosodott, hogy fizetett cikkek is vannak, és természetesen pörögnek a reklámok. Azért majd meg fogom nézni, hogy amikor nincsen több közpénz sem valamelyik politikuson, sem Schmidt Márián keresztül, amikor a reklámozó a portál valódi olvasottsága alapján visz oda reklámot és az árat is piaci alapon szabja meg, meddig tud életben maradni a PestiSrácok. A Partizán életben fog maradni. Irigykedni pedig ocsmány szokás. Csak szólok.

Úgy érzem, elég lesz ennyi napindítónak. Aztán majd nemsokára folytatjuk. Jó ébredezést!