Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán érdemes lenne a kormánynak kikeresni a szótárból az együttműködés szó jelentését, az sokat segítene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! A rezsim folytatódik, de az ünnepek kissé le fogják lassítani. Átmenetileg. Már most is derékig járunk a cukrozott takonyban. A politikából – tehát a mi pénzünkből – élők nem győzik bizonygatni, mennyire nagyon, de tényleg csodás emberek ők. Előkerülnek a cuki kutyusok, simogatnivaló cicusok, ártatlanszemű gyerekek és unokák, szendvicset rágó celeb-miniszterek. Sül a bejgli, holott a képükről kellene lesülni a bőrnek, mégpedig haladéktalanul. Már tegnap is késő lett volna. De még holnap sem lesz késő megszoborni Simonka Györgyöt, az erkölcs és a lelki tartás élő mintapéldányát. Nem indul ő jövőre a választáson, mert ártana a pártjának, és a családja is azt kérte tőle. És akkor ő visszavonul. Hát apám, más országban már régen előzetesben lenne, de ha nem is ott, az biztos, hogy nem nyomkodhatná a parlamentben a gombokat. Igaz, nincs ő egyedül azzal, hogy nyomozás vagy eljárás folyik ellene, közben pedig szavazhat az én jövőmről. Komolyan kell ám venni a fideszes kétharmadot! Akár a börtönből is kihozzák szavazni az elvtársaikat, csak nehogy az ország másik fele is beleszólhasson a saját sorsa alakításába. Unortodox illiberalizmus. Az.

Semennyire nem fontos, inkább csak kis színes. Mint az Origo címlapján a pucsítós, mellvillantós, bugyihúzogatós csodaságok. Néhány napja volt hír a normálisnak sok-sok jóindulattal is nehezen nevezhető médiában, hogy Rákay Philip maga alá piszkított ügyesen. Annyira erőlködött, hogy teljesítse az ötéves tervet – nyilván a fizetéséért, mert ingyen ilyet senki nem csinál -, hogy túltolta kicsit a párttalicskát. Konkrétan beleállt Fekete-Győr Andrásba, aki posztolt egy képet, melyen a kisbabáját babahordozóban hurcolássza. A fotó cuki, az totál más kérdés, hogy én mit gondolok a magánélet nyilvánosság elé cipeléséről. Mindenesetre Rákay, a pártmédia húzómotorja és vezérhajója jó ötletnek tartotta, hogy beszól Fekete-Győrnek, ez azonban igen sok embernél kiverte a biztosítékot. A PATRIÓTA Kommunikációs- és médiaszakember, üzletember, producer – ez szó szerint van a saját közösségi oldaláról. Azt elfeledte odaírni, hogy szerény is – törölte a posztját, majd elsírta mindenhol, hogy micsoda gyűlöletcunamival támadta őt meg az elfajzott emberiség. Nincs is szórakoztatóbb egy érzékeny lelkű verőembernél. Rákay páros lábbal belerúg egy politikusba és nem azért, mert az a politikus olyasmit mondott, olyasmit képvisel, ami a propagandista szerint elfogadhatatlan. Nem. Az embert, az apát támadta meg. Miután ez nem tetszett az internet népének és elküldték Rákayt a picsába, azon nyomban teleszaladt a szeme könnyel. Merthogy bántják. Most pedig még Novák Katalin is beszállt a buliba, posztolt a férjéről és az akkor még pici gyerekükről egy babahordozós fotót. Erre én csak azt tudom mondani: legyen bátran seggnyaló valaki, engem nem zavar. Ameddig otthon, a négy fal között csinálja.

Ahogy közeledik a karácsony, egyre sokasodnak a csodák. Számomra ilyen csoda az a felfedezés a fideszes Láng Zsolt részéről, hogy személyesen Karácsony Gergely tette politikai hadszíntérré Budapestet. Biztosan igaza van a Fidesz fővárosi frakciója vezetőjének, csak én nézek másik filmet. Nekem innen – nem fideszes szemmel – mindig úgy tűnt, hogy a kormánypárt szívatja Karácsonyt minden létező módon. Mintha a főpolgármester az elején még igyekezett volna konszolidálni a helyzetet, próbált volna együttműködni, csak nem nagyon volt rá fogadóképes kereslet. Talán a két fél félreértette a kifejezést. Karácsony azt gondolhatta, az együttműködés valamiféle kölcsönös tevékenység, amikor az egyik fél is, és a másik fél is enged az elképzeléseiből, és elfogad a másikéból valamit. Talán nem gondolt arra, hogy a kormány más nyelven beszél. Számukra az együttműködés annyit tesz, hogy ő diktál, a másik fél szó nélkül engedelmeskedik. Egy ilyen együttműködésbe valóba nem csobbant bele Karácsony, de hát pontosan ezért választották meg őt az emberek, hogy ne tegye. És ezért váltották le Tarlós Istvánt, mert ő azt tette. Talán érdemes lenne a kormánynak kikeresni a szótárból az együttműködés szó jelentését, az sokat segítene.

A napokban egy közvéleménykutatásra alapozott cikk borzolta fel a már amúgy is meglehetősen felborzolt kedélyeket. A cikk szerint a Fidesz toronymagasan vezet a pártválasztók körében, a mostani állás szerint az ellenzéki összefogásnak esélye sincs megszorongatni a kormánypártot, nemhogy győzni. A Telex cikke szerint valami nagyon nem stimmel. Úgy tűnik, a hivatkozott elemzést senki nem látta a 444.hu újságíróját leszámítva. Gondolom, hamarosan kiderül, mi a fene történt valójában.

Gattyán György bejelentette, hogy mostmár biztosan indul a tavaszi választáson. Bizonyára fogunk erről valamit gondolni, de bevallom, még nem ébredtem fel annyira, hogy vállalkozni tudjak ilyesmire. Helyette – mielőtt sikerül felébrednem, vagy eldőlnöm – jöjjön egy kis ünnepi csodaság. Müller Cecília, aki az eddigi járványhullámok idején praktikus tanácsokkal látta el az országot nyunyókákról, tojásokról, kézmosásról és egyéb fontos dolgokról, az anyja csodálatos karácsonyi fatörzstortájának receptjével kápráztatta el a híveit. Kész csoda, hogy erre is maradt ideje a járványadatok eltitkolásának fáradságos munkája mellett. Aki szeretné egy teljesen hétköznapi, vastag vajkrémmel megtömködött instant-diabétesszel megörvendeztetni a családot, plusz szeretné tudni, mit érez a szájában a mai napig az ország Cilikéje, bátran fusson neki a dolognak.

Én megpróbálok valahogy felébredni, de mindenki másnak azt javaslom, aludjon még kicsit, ha teheti. Pápá.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.