Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Maradt volna inkább nyugton

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bejelentem hivatalosan és ünnepélyesen, hogy aktivizáljuk pártunkat, és elindulunk a 2022-es választásokon.

Ezt Gattyán György mondta tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amivel nem hiszem, hogy a Fidesz fanatikusait leszámítva oly sokak számára, akik a kormányváltásban érdekeltek, örömöt okozott. Afelől semmi kétség, hogy ők, a Fidesz fanatikusai nagyon boldogok attól, hogy a magyar pornómilliárdos immár hivatalosan is beszállt a választási kampányba, ahol minden egyes szavazat számíthat. Pont az volt a nagy siker az ellenzéki összefogásban, hogy végre a kisebb pártok sikeresen összefogtak és egyetlen pártszövetségbe tömörülve elérték, hogy minden rájuk szavazó egyén a szövetséget támogassa, ne pedig az egyes pártokat, amivel szavazatuk lényegében a kukába ment.

Megegyeztek tehát az ellenzéki pártok – kivéve az MKKP-t, amely legalább hajlandó arra, hogy tárgyaljon egyes körzetekről –, erre jön az év Berki Krisztiánja, és megkavarja a dolgokat. Gattyán vélhetően nem azért érkezett most hirtelen, mert most érezte úgy, hogy meg kell váltania a világot. Nem állítom, hogy a NER szólította fel őt arra, hogy induljon, de azért elég gyanús, hogy mégis miért állt elő pár hónappal a választások előtt azzal a gondolattal, hogy neki márpedig indulnia kell. Vannak sokan, akik egészen biztosan ismerik a nevét, de azért arról nem nagyon lehet beszélni, hogy egy országosan ismert emberről van szó, még ha vagyona miatt ez akár elképzelhető is lenne. Gattyán egy kevéssé ismert milliárdos, akinek semmiféle politikai múltja sincs.

Tehát ezzel az indulással alapvetően semmi gond nem lenne, sőt. De egy ilyen kiélezett helyzetben, mint a jövő évi választás, igenis komoly jelentősége van annak, hogy egy milliárdos hirtelen beszáll a választási kampányba. Hülyének lehet nézni az embereket, de aki eddig is megértette nagyjából a történéseket, az most is felfogja, hogy itt nem másról van szó, mint a választások manipulálásáról. Változásra nyilvánvalóan szükség van, de nem arra, hogy egy ismeretlen milliárdos pár hónappal a választások előtt hirtelen bejelentse, hogy ő márpedig indulni fog. Végre van közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Vannak egyéni jelöltek, akik saját körzetükben a legerősebbek. És igen, van végre megegyezés a különböző pártok között. Erre jön Gattyán és bejelentkezik a választási győzelemre?

Kötve hiszem, hogy akár ő maga úgy gondolná, hogy bármi esélye is van a győzelemre. Itt egy Berki Krisztiánnál okosabb, ámde ugyanarra a célra felhasznált illetőről van szó, akinek indulására az égvilágon semmi szükség nem volt. Jövőre, 2022 tavaszán arra van szüksége ennek az országnak, hogy a 11 éve uralkodó Fidesz végre eltűnjön a süllyesztőben, és helyét egy remélhetőleg demokratikusabban működő kormány vegye át. Változás kell ebbe az országba, mert szenvedtünk már mindannyian eleget ahhoz, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, hogy mit nem szeretnénk soha. De ha Gattyán bekavar a választásokba, és emiatt Orbán újra nyer a választásokon, akkor nekünk végleg befellegzett.

És lehet itt azt mondani, hogy Gattyán vagy akár az Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem befolyásolhatja a választásokat, ha az ellenzéki pártok elég erősek, de a valóság az, hogy sajnos igenis befolyásolhatják. Lehet, hogy csak pár tízezer szavazatról van szó, de ezek eldönthetik a választásokat. Mert ne felejtsük el, hogy Orbánék minden lehetséges, a választási csalással rokon eszközt be fognak vetni, de akár azt is mondhatnám, hogy már most is csalnak. Ha az ellenzék és a rájuk szavazó emberek közösen elég erősek, akkor azonban mindegy is, mivel próbálkozik a kormánypárt, vereség lesz a vége. De ehhez összefogásra, közös döntésekre van szükség, egyszerűen nem fér bele az, hogy egyes pártok a saját útjukat járják.

Megtörtént ez korábban, aminek eredménye kivétel nélkül mindig a Fidesz választási győzelme volt. Amikor az ellenzék inkább vitatkozott ahelyett, hogy összefogjon, akkor a Fidesz simán behúzta a választásokat és kétharmaddal nyert. Ennek vethet most véget az ellenzéki összefogás, ha hagyják őket érvényesülni. Amire rá szeretnék világítani, hogy válogatott próbálkozások eddig is voltak a Fidesz részéről, amelyek több-kevesebb sikerrel jártak, miért gondolnánk azt, hogy Gattyán György és a több ellenzéki párt nevéhez hasonlatos elnevezésű Megoldás Mozgalom indulása most teljesen más lenne? Sokan elemezgették minden oldalról ezt a kérdést, de ha belegondol az ember, akkor azért elég egyértelmű, hogy kinek is a szekerét tolja az indulásával Gattyán.

Még csak az sem érdekel, hogy egyébként mik a szándékai, hiszen az eredményei már előre borítékolhatóak. Akár jó szándékból indult el, akár nem, hatása kizárólag negatív lehet, hiszen szavazókat visz el az ellenzéki pártoktól. Mert aki Gattyánra szavaz, az biztosan nem a Fideszre szavazna, tehát e megosztottság nem pont a kormánypártokat tépázza meg. Az egyetlen észszerű döntés az lett volna, ha Gattyán bejelenti, hogy félreértés történt, ő nem indul semmiféle választáson, de ebben reménykedni már sok értelme nincs. A milliárdos beszállt a versenybe, és noha veresége borítékolható, azért óriási károkat okozhat az ellenzék számára. De biztosan nem a Fidesz bérelte fel, önszántából ilyen okos ez az ember, hiszen meg szeretné változtatni Magyarországot. Kár, hogy hirtelen jött politikai szerepvállalásával inkább konzerválja azt, ami ebben az országban van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.