Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha így haladunk, fog ő még trágyát is lapátolni a cinkostársaival

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen nagyon jó reggelt kívánok mindeninek! Már december idusát is magunk mögött hagyjuk, de a NER fogaskerekeinek csikorgásától, az állampárt választási kampánygépezetének dübörgésétől nemhogy az ünnepi-adventi átszellemülés csendjét, de a saját hangunkat se halljuk tisztán. Így is van ez jól, majd ők megmondják, mikor van itt az ideje az elcsendesedésnek, és ki a hazaáruló gazember, aki belerondít az általuk kijelölt ünnep szentségébe. Mondjuk elnézve ezt a korábban nem látott vádemelési hullámot (egy ma kezdődő bírósági tárgyalás befolyással üzérkedésről szóló vádirata közvetlenül Kubatov Gáborig, a Fidesz pártigazgatójáig és alelnökéig vezet) és figyelembe véve, hogy már a drága doktorminiszterelnök úr távoli rokona, bizonyos Vitézy Tamás pórul járt NER-oligarcha is úgy véli, ez a mostani rendszer nem az együttműködést, hanem egy szűk kör üzleti céljait szolgálja, ezért ez már nem a NER (!!!), igen nehéz is lenne átszellemülni.

Mielőtt rátérnék a mindenkinél jobban pórul járt Völner Pál lemondott miniszterhelyettes minden irányból szivárgó, kenőpénzes vesztegetési ügyének rövid summázatára, valamint a dübörgő gazdasági sikereinkre, kezdjük az egyéb jó hírekkel. Amelyekről szerintem megállapítható, hogy kivétel nélkül mind ugyanabba az irányba mutatnak, miszerint lassan, keservesen ugyan, de beérni látszanak a közel 12 évnyi vitriolba mártott gyűlöletkommunikációs, valamint rablókormányzás gyümölcsei és nem biztos, hogy a számok úgy állnak néhány hónappal a választások előtt, ahogy kellene.

Ennek ellentmondani látszanak olyan, egyelőre nem nyilvános közvéleménykutatási adatok, amelyek a pártállam hitelből finanszírozott szavazatvásárlásának és az ellenzéki lendület előválasztás utáni megtörésének farvizén a Fidesz-KDNP novemberi megerősödését jelzik, de azért az sem teljesen biztos még, hogy a kenőpénzes korrupciós ügye dacára dupla végkielégítés elé néző Völner Palika ügye nem árt a rendszerszintű korrupció kormányának, ahogyan azt Gulyás Gergely miniszter és jogászfenomén tenyérjósolta a minap. Van mit veszíteni bőven a nertársakank, ennélfogva megy is az őrjöngés, csapkodás, orrhangon kiabálás, ami az össznépi figyelem elterelését, a kármentést, illetve a lekenyerezést, az identitáspolitikai faszságokkal zsibbasztott reménybeli szavazók kilóra megvásárlást szolgálja. Ez nagyon sok mindenben tetten érhető.

Ezt látjuk például Rákay Kálmán Philip, bátor NER-megmondóember péniszerdőben rohangálásában, amely nem várt fordulatot vett: a NER és az állampárt nem kevés közpénzzel kitömött hivatásos megmondóembere már ott tart, hogy Bolgár úrnak telefonálgat az ellenséges Klubrádióba, hogy kimagyarázza a falon túltolt, ízléstelen, utólag törölt uszítását kisbabahordozó-ügyben.

Hasonló pánikreakciónak tűnik Deutsch Tamás önmagából kivetkőzött, alpári óbégatása, amit az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén volt szíves előadni, ahol a helyreállítást segítő uniós alap forrásai kapcsán hazugsággal vádolta az Európai Bizottságot. Az EP senkiföldjén, súlytalanul vegetáló Fidesz képviselője szerint szemenszedett hazugság, hogy szakmai vita folyik a brüsszeli testület és a magyar kormány között a magyar helyreállítási terv jóváhagyásával kapcsolatban. A megélhetési megmondóember a helytelenül gyermekvédelminek nevezett homofóbtörvényre kente megint, hogy az orbánista tervet még nem fogadták el Brüsszelben, és azt mondta: Amit az Európai Bizottság állít, az nettó hazugság, amit csinál, az nyílt zsarolás, nettó politikai banditizmus. 

Erős versenyben vannak a néphülyítés hímes mezején az el nem adott Városháza miatt Karácsony Gergely politikai bukásáról lamentáló, a fővárosi közgyűlésen Anonymous-álarcok mögük kiabáló, alighanem a Fidelitas zsoldjában tevékenykedő aktivisták (tényleg valaki meg tudja magyarázni ennyi idő után, hogy ha a Városháza romos, lerohadt épületét senki nem adta el, és ha eladta volna is, miért kellene lemondania a főpolgármesternek?) a Fidesz frakcióvezetőjével, aki a színvonalas, intellektuális politikai kultúra nagyobb dicsőségére már itt tart a választási kampányolásban:

Akkor térjünk rá a 12 év NER-habzsidőzsi után többek között a 200 ezerre emelt minimálbér által fémjelzett gazdasági dübörgésre. Ha Orbán Viktor júniusi, a Magyar Honvédség élén történt kádercsere alkalmából elmondott, díszkiadásba öltöztetett, katonáknak elpostázott, személyi kultuszemelő kiadványtól nem fognak ész nélkül, tömegesen a Fideszre szavazni, akkor majd a jóléttől. Aprócska siker, de a miénk: Matolcsy György jegybankjának keddi kamatemelése olyannyira megnyugtatta a piacot (ki a fasz az a Mr. Piac? nóta dallamára), hogy szerda délután 370 fölé gyengült erősödött a forint az euróval szemben. Csak semmi pánik, a november 23-án jegyzett 372 forintos történelmi mélypontot még nem értük el, ha meg elérjük, akkor mindenkinek jussanak eszébe a doktorminiszterelnök úr magabiztos, megnyugtató szavai:

Nyugodtan mondhatom, hogy az eurózóna egy igen langyos, kellemes és cozy hely, ahol a stabilitási és növekedési paktum mondja meg, hogy mit kell csinálni. A piac azonban hideg és kegyetlen hely, nekünk ott kell helytállnunk. Egyelőre jól állunk.

Ezt ugyanabban a gondolati egységben adta elő, amelyben arról beszélt (letojva korábbi felelősségelhárító hazugságát, miszerint ő üzleti ügyekkel nem foglalkozik), hogy miszerint:

Egyelőre úgy látom, hogy ezt az üzletet, a reptér visszavásárlását a választások előtt semmiképpen nem észszerű nyélbe ütni tekintettel az inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára. Megvárjuk a választásokat, és majd utána döntünk erről. 

Érdekesnek érdekes. Nem csak azért, mert őfelsége két hónapja már tutibiztosra mondta az üzletet (holott üzleti ügyekkel akkor sem foglalkozott), hiszen oly bivalyerősnek hazudta érezte a gazdaságot, hogy ihajj. Ehhez képest vicces, hogy ma már azért nem óhajtja nyélbe ütni az üzletet, mert mégsem annyira atombiztos a helyzet. Természetesen a fentiből az is következik, hogy el sem tudja képzelni, hogy a választás után nem ő lesz a miniszterelnök és kurvára semmiről nem fog dönteni, viszont az az igazán hírértékű ebben az, ami kimaradt belőle. Hogy nem a nemzetközi pénzügyi bizonytalanság, nem a régiós helyzet bizonytalansága tehet arról, hogy nincs üzlet. Hanem az, hogy tíz év után 350 milliárd forintos megszorítás, brutálgyenge forint, rekordmagas infláció és a választási alamizsnaosztogatással túlfűtött gazdaság mellett ünneplik minden idők legsikeresebb kormányzását.

Ahol például a Munkástanácsok Országos Szövetségének vércinikus elnöke arról pofázik  nagy arccal, hogy egy átlag munkanélküli Magyarországon két-három hónap alatt el tud helyezkedni, mert ahogy Orbán vezére is megmondta: aki akar dolgozni, az tud, aki munkát akar találni, az talál. Miután a Kúria rejtélyes oknál fogva jóváhagyta Karácsony Gergelynek azt a népszavazási kezdeményezést, amely a munkanélküli-segély jelenlegi három hónapos időtartamát a korábbi kilenc hónapra emelné vissza, Palkovics Imre fideszes szakszervezeti vezető, aki állítólag a munkások érdekeit képviseli mindenkori kormánnyal szemben aktivizálta magát és megfejtette a helyzetet: ha hosszabb ideig járna munkanélküli-segély, az rontaná az emberek motivációját, és belekényelmesednének a kurvaéletbe. Ezek szerint megint mindenki hülye Európa- és világszerte, csak Felcsúton születnek zsenik. Ha nekem valaki mutat egy embert, aki az álláskeresési járadékba belekényelmesedett, miután elvesztette a többé vagy kevésbé jól fizető állását, annak megfogom a sörét, ameddig beköti a cipőfűzőjét. Egyébként hogy Palkovics kolléga is tudjon róla: 2021 novemberében az összes álláskereső közel 40%-a tartósan keresi a munkát, azaz több mint egy éve van nyilvántartásban.

De hogy megérkezzek a lényeghez. Mielőtt elhúzott volna Brüsszelbe az év utolsó EU-csúcstalálkozójára (ahol máris készült néhány rendkívül előnyös kép róla), őfényessége vérforraló vigyor kíséretében bejelentette, hogy jövő áprilisban is számít a kizsigerelt, zsarolható, az összkomfortos nyomorúságban vegetáló közmunkások szavazataire. Pardon: bejelentette, hogy minden idők legsikeresebb kormányzásának megkoronázásaként 12 év után nagyvonalúan 100 ezer forintra emeli a közmunkabért. Miután jelenleg a közfoglalkoztatotti bér 8 órában bruttó 85 ezer forint, januártól 27%-os áfa mellett már kemény 100 ezerből dőzsölhetnek a közmunkások. Mivel állandóan ég a keze alatt a munka, közben kamerák kereszttüzében lecserélte a hellóröfiket hellóblökikre és a jóemberkedés jegyében kiszállított 500 kg tápot az Ürömi Állatotthonba (biztos Anikó asszonyság konyhapénzéből, vagy a pár százezer forintos megtakarításából csípte le a rávalót), hogy a négylábúaknak is szép legyen a karácsonya. Kétségtelenül szép, nemes gesztus, bár  a korrupció koronázatlan királyától némiképp álságos, de érthető: ha el akarja kerülni, hogy áprilisban ráomoljon a kóceráj, akkor bizony el kell mennie a falig. Márpedig közhelyes, vagy sem, de az élete múlik rajta. Úgyhogy fog ő még trágyát is lapátolni a bűntársaival, ha azon múlik a hatalmuk és a bársonyszékük.

És akkor egy utolsó gondolat Palikáról, akit vesztegetés gyanújával hallgatott ki az ügyészség, akinél házkutatás közben bizonyítékokat foglaltak le, és akiről már azt is tudjuk, hogy jóval több volt egyszerű államtitkárnál, külön bejáratú NER épült köré, és saját Mészáros Lőrinccel is rendelkezett, aki nemrég 220 milliárdos gigaprojektet nyert a fideszes államtól. Szóval az áldott jóember Palika a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelynek ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését, a kérdésekre pedig nem kívánt válaszolni. Mint egy vérbeli fideszes, nem? Kérdésekre nem válaszol, mindent csuklóból tagad. Jó. Amellett, hogy tök vicces, ahogy korábban folyamatban lévő ügyekről, nyomozásokról, vizsgálatokról nem adhattak tájékoztatást a fideszes bűnüldöző hatóságok, most szinte óránként kiderül valami Völner-ügyéről, az igazán nagy kérdés még megválaszolatlan. Az igazán nagy kérdés nem az, hogy korrupt vagy nem korrupt, hanem az, hogy milyen okból tagadta meg pont őt az Orbán-maffia. Nem akarom megsajnálni az embert, de azért az mekkora ciki már, hogy a fogalmatlan, milliárdos nagyságrendben közpénzeket eltünttő Farkas nevű díszcigánynak öt év után sem találják a bűneit, ezt meg itt feláldozzák karácsonyra. Hogy Brüsszel kussoljon és küldje a zsetont, mert itt a korrupció iránt zéró a tolerancia, ugye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.