Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Be nem ismernék, hogy hibáztak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Döntött a Kúria – kisebb meglepetésre -, Kásleréknek ki kell adniuk, hogy a koronavírus első hullámának idején miért ürítették ki a kórházak jó részét. Ez azzal járt, hogy betegek ezreit paterolták ki úgy, hogy az ágyaikra egyébként semmi szükség sem volt, mivel az első hullám messze nem terhelte le annyira az egészségügyi rendszert, mint ahogy azt számolták. Hogy ennek mi lett az eredménye? Vélhetően százak, ha nem ezrek teljesen értelmetlen halála, amiért Kásler Miklós és minisztériuma a felelős. Nem véletlen az, hogy nem akarták kiadni az egyébként közadatoknak számító jelentéseket, hiszen abból pontosan kiderülhet, hogy hány ember halála szárad Kásler kezén. Na nem, mintha majd emiatt elszégyellné magát az EMMI minisztere, de legalább tudni lehet majd – legalább 2 évvel a döntés után azt -, hogy milyen árat fizettek egyesek egy rossz döntésért.

Az EMMI annak idején még arra hivatkozott, hogy az adatok kiadása megnehezítené a járvány elleni védekezést, ami már akkor is egy baromság volt. Erre hivatkoztak minden közadat kikérése kapcsán. Müller Cecília is több alkalommal ezzel próbálkozott és sokszor ugyan sikerrel járt, de ha valaki egészen a Kúriáig ment el, akkor jó eséllyel megnyerte a pert. Hogy egyébként közadatok kiadásának megtagadása miért is nem számít bűncselekménynek, de legalábbis szabálysértésnek, azt nem tudom, hiszen ez lényegében azt jelenti, hogy egy közszolga megtagadja a munkavégzést, pedig azért kapja tőlünk a fizetést, hogy munkáját elvégezze. Ha valaki közadatot kér ki, azt kötelesek kiadni, mindenféle magyarázat és kérdezősködés nélkül.

De mivel pontosan tudható, hogy a kórházkiürítéseknek konkrétan halálos áldozatai voltak, ezért érthető módon addig húzzák az ügyet, ameddig már úgy gondolják, hogy senkit sem fog érdekelni. A gond csak az, hogy ez nem egy politikai kérdés, itt nem eltűnt milliárdokról, hanem szeretteiket elvesztő emberekről van szó, akik akár évtizedeket is várni fognak ha kell azért, hogy kiderüljön, miért kellett meghalnia a családtagjuknak. Kásler egy esetleges kormányváltást követően könnyen börtönbe is kerülhet tettéért, mert vélhetően ő adta ki a parancsot a kórházak kiürítésére, amelyet ha valaki megtagadott, azt azonnal kirúgták.

Lehet tehát itt titkolózni egy ideig, de a valóság ki fog derülni. Az adatokat nem lehet örökre rejtegetni, mint ahogy Kásler Miklós sem úszhatja meg örökre a bírósági tárgyalást. Orbán is pontosan tudta, hogy hatalmas hibát követett el az EMMI a kórházkiürítésekkel, de mégsem menesztette Káslert, noha egy időre szépen a háttérbe szorította. De ha akkor kirúgja, akkor az felért volna annak beismerésével, hogy hibáztak, márpedig olyat a Fidesz nem csinál. A nemzeti kormány mindent tökéletesen végez és nincs olyan döntése, amely ne a magyar nép érdekében történt volna. Meghalnia is azért kellett ártatlanoknak, mert ha esetleg komolyabb lesz az első hullám, akkor szükség lehetett volna ezekre az ágyakra. De nem volt szükség, ezért ezek az emberek teljesen fölöslegesen hunytak el más betegségben, sokszor a saját családjuk körében, otthonukban.

Egy kormányváltást követően vizsgálóbizottságot kell létrehozni, hogy minden egyes eset kivizsgálásra kerüljön, a felelősök pedig szembesüljenek azzal, hogy micsoda hibát követtek el. Mert az tény, hogy a világjárvány mindenkit váratlanul ért, de ez még nem mentesít senkit sem az alól, ha hibát követett el. Az EMMI dolga a megfelelő stratégia kialakítása, mint ahogy Müller Cecília felelőssége is sokkal több, mint hogy sajtótájékoztatókat tartson és ott teljesen hülyét csináljon saját magából. Jókat nevettünk az ország nagymamáján, de az igazság az, hogy a hozzánemértése ugyancsak emberek halálát okozhatta, hiszen feladata a társadalom felkészítése lett volna a járványra. Neki kellett volna elmondania, hogy mire érdemes figyelni elsősorban és mikor mely döntések szükségesek ahhoz, hogy a járványnak ne legyen akkora pusztítása. De Müller azon kívül, hogy mémmé vált, semmi hasznosat nem produkált, miközben több állami kitüntetést is átvett munkájáért.

Miközben 37 ezer halottja van már a járványnak egymás vállát veregetik a sikeres védekezés miatt. És ez a 37 ezer halott csak a covid közvetlen halálos áldozatait jelenti, itt nem láthatóak azok, akik a kórházkiürítések miatt, vagy az ellátás hiányában haltak meg. Számtalan olyan hibát vétett és vét a mai napig a kormány, amely hibák emberek életét követelik, mégsem terveznek ezen változtatni. Számtalan működő példa áll rendelkezésre Európa-szerte, de Orbán a saját útját járja, ő nem fogja mások védekezését lemásolni, hiszen akkor már nem lenne nemzeti, nem lenne unortodox. Inkább feláldozza emberek ezreinek életét, mintsem hogy beismerné, hogy befuccsolt a terve és elhibázta a védekezést. Egyszer nem hallottam azt egyetlen kormányzati megmondóember szájából sem, hogy a kórházkiürítések hibásak voltak, tovább végezték munkájukat, mintha mi sem történt volna. A világ szégyene ez az egész és még nincs is vége a járványnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.