Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi másért csinálná ezt egy olyan ember, akinek állítólag nincs félnivalója?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

KÉT DOLOG AZONBAN BIZTOS: EGYRÉSZT A JOBBOLDALON MÉG AZ ALAPOS GYANÚNAK IS VAN KÖVETKEZMÉNYE, MÁSRÉSZT AZOK A VÁDAK PORBA HULLOTTAK, AMELYEK SZERINT MAGYARORSZÁG NE LENNE JOGÁLLAM, ÉS ITT BÁRKI BÁRMIT KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL MEGTEHETNE.

Most ugyanis mindenki számára kiderült, hogy még a hatalmon lévők esetében is, ha bűncselekménynek akár a gyanúja is felmerül, annak súlyos következményei vannak.”(Gulyás Gergely). Ez a „Nem biztos, hogy a Völner-ügy ártani fog a kormánynak”című, vérnyomást emelgető nagyinterjú legszebb része. Namost akkor az van, hogy megint csak mi, azaz a nagyérdemű balga nép tudtunk meg mindent utoljára, ahogy az lenni szokott ebben a rántottahús alakú és szagú országocskában.

Minden napra jut egy csoda, olyan ez, mint az adventi kalendárium, azzal a különbséggel, hogy itt nem 24 napon át nyitogatjuk a kis ablakocskákat, hogy vajon milyen meglepetés ér minket aznap, hanem uszkve 12 éve. Azért jó ez a NER-es időszámítás, mert van olyan nap, amikor nem egy, hanem több izgalmas dolog kerül napvilágra. Azt nem tudom eldönteni, hogy ezek ennyire balfaszok, vagy ennyire nem sikerül már Orbánnak kézben tartania az udvartartását. Vagy van még egy verzió, konkrétan most a Völner-ügy kapcsán: mégpedig hogy ez egy előre kitervelt, aljas indokból elkövetett szemfényvesztés volt. Mégpedig az uniós pénzek lehívásához szükséges vezéráldozatot látjuk, talán lehet valamiféle háttéralku, miszerint legalább egy politikust áldozzanak be, hogy a bizottság tudjon valamit kezdeni legalább a szándékkal. Mármint a rendszerszintű korrupció visszaszorításra irányuló elvárások első lépéseként.

Nem tudom, mert ez a Völner-ügy annyi sebből vérzik, hogy ember legyen a talpán aki érti, de ők biztosan tudják a válaszokat. Mi nem fogjuk megtudni soha, az tuti, de nekem van egy olyan érzésem, hogy Völner fejének ezüst tálcán való körbehurcolása nem más, mint a fentebb leírt eszmefuttatásom szrint: vádalku Brüsszellel. Mesterien kitervelt, és Palival szerintem előre leegyeztetett forgatókönyv ez, miszerint  most a pártért és Orbánért fel kell áldoznia magát, és cserébe nem marad el majd a jutalom sem. Két legyet egy csapásra: Pali így elviheti a Pegasus-botrányt is, mellette meg a Fidesz is veregetheti a mellét, hogy lám-lám, mi azonnal likvidáljuk magunk közül a korrupt geciket. Az más kérdés, hogy ha ez valóban így lenne, akkor nem Hadházy Ákosnak kellene elvégeznie azokat a nyomozásokat, amiket a Polt-féle ügyészségének kellene, és ha ennyire hatékonyak és valóban zéró toleranciát hirdettek nagyhirtelen a korrupt politikusokkal és a korrupcióval szemben, akkor nagyjából az egész kormányt és annak kiszolgálóit vezetőszáron kéne elvinni a munkahelyükről. Minimum. Az meg, hogy a Telex riporterei leleplezték, hogy úgy jönnek-mennek a Karmelita kolostorban a talpnyalók, hírhamísítók és független elemzők, meg kormányon kívüli megmondóemberek, mintha hazajárnának, csak hab a tortán.

Hogy a Capo di Tutti Capi meg előbújik a mi pénzünkön luxusmódon berendezett és felújított műemlékből, és feltűrt inggujjal az újságírók irányába mutogatva kijelöli az irányt, az a non plus ultra. Mert már ezt is ő intézi, mint mindent. Gondolom, a ledöbbent nyaloncok bent elpanaszolták, hogy a féknyúz Telex zaklatja őket, és hirtelen nem tudják, mit mondjanak, miért sündörögnek Orbán sasfészke körül, egyszerűbbnek látta, ha egyenesen lezáratja a bejárat előtti utcát, oszt jónapot. A kordonbontó utcai harcos, aki kordonokkal és fekete függönyökkel takarja ki magát az ország azon lakói elől, akik tudni szeretnék, hogy miben is mesterkedik ez a gazember a hátuk mögött. Én tudni szeretném! Ahogy hallom, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont elemzője azért jár rendszeresen a nagyúrhoz, hogy összefoglalja neki az ellenzéki médiatartalmakat, és leszűrje a lényeget Orbánnak, hogy őfelsége a Nemzeti Sport elolvasása után – de csak az után – azonnal tudjon reagálni. Tehát mondhatjuk, Orbánnak van egy sajátbejáratú felolvasója is, aki a sporton kívüli piszlicsáré ügyekkel foglalkozik. A faszért nem lett inkább sportminiszter?

Ez a kijelentése is hűen tükrözi, mennyire érdeklik az ország ügyei. Aztán ha valaki vagy valami nem tetszik a nagyembernek, akkor egész egyszerűen ráküldik a kémfegyvert, és elkezdik kicsinálni. Ott tartunk, hogy a saját testőreiket is megfigyelték, de szerintem ha kinyílna az a bizonyos kockás füzet, még a saját apja is rajta lenne a listán. Itt tartunk 2021-ben, hogy egy paranoiás, nárcisztikus autokrata a saját polgárait és közvetlen munkatársait hallgatja le, és vájkál könyékig a magánéletükben. Igen, csak azért, mert be van szarva. Mi másért csinálná ezt egy olyan ember, akinek állítólag semmi félnivalója nincsen, és aki sosem vetemedne arra, hogy másokat elhallgattasson csak azért, mert nem értenek vele egyet?

És akkor ne feledkezzünk meg Fásy Ádámról, aki egy papírzacskónyi fasztudjamivel sündörgött a nagyember bunkere körül! Mert nem hozzá ment, áááá, ő csak Nagy János államtitkárhoz igyekezett baráti szándékkal… Én nem tudom, de ajándékot elfogadni munkaidőben, egy nem közvetlen munkatárstól… emlékszünk még erre? „A vád szerint Molnár Csaba 2003 nyarán, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként néhány ezer forint értékű szuvenírt kapott ajándékba egy pénzváltással foglalkozó magyar-szír állampolgártól.” A teljes cikk itt. Csúnya ügy volt, amiben egy nyomozót hurcoltak meg egy apró ajándék miatt. Kíváncsi leszek, Fásy Ádámot mikor fogják számonkérni a szatyornyi szuvenír miatt, amivel éppen az ország miniszterelnökéhez csámpázott karácsony előtt néhány nappal? Mert ugye valamit valamiért, és kéz kezet mos.

Nincs több kérdésem, remélem ezt a cikket is olvassa Mráz Ágoston Sámuel, ha igen, üdvözlöm a főnit!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.