Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lenne baj, ha egy jó agydoki is járna saját belépővel a Karmelitába. Összedobjuk rá a pénzt, ha már a cselédséget is mi fizetjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Lehetőleg szélmentesen, bár állítólag mit sem ér a hideg szél nélkül, és ez nagyjából igaz is, valamiért mégis kevés örömöt lelek benne, ha lefagy az arcom. Új hét kezdődik, Orbán Viktor azonban töretlenül előre megy, nem hátra. Széles vállán viszi magával az országot is, mert ő senkit nem hagy az út szélén. Közben még arra a produkcióra is képes, hogy mindent csak emel és emel, nincs megállás. Nyugdíjat, minimálbért, fizetéseket, szegénységben élők számát, inflációt, a vérnyomásunkat.

Változatlanul úgy gondolom, hogy mindenkinek a vallása teljesen az ő magánügye. Eddig sem érdekelt, hogy akár a miniszterelnök, akár az ő udvartartása hol és kihez imádkozik. De ez őket a legkevésbé sem érdekli, mert lépten-nyomon beledörgölik az arcunkba. Ez karácsony közeledtével egészen az őrületig fokozódik, mintha versenyben lennének, melyikük tudja zajosabban hirdetni a vallását (nehezemre esne hitet írni, mert az véleményem szerint egészen más dolog). Ezt a versenyfutást jelenleg Novák Katalin vezeti, aki fontosnak érezte megosztani a követőivel:

Közeledik…A harmadik gyertyát is meggyújtottuk ma az adventi koszorún. Református keresztényként így, Adventben belső és külső békességre vágyom. Ezt kívánom Önöknek is!

Sikerült egy fotót is mellékelni a poszthoz, adventi koszorúval, három rózsaszínű, és egy lila gyertyával. Nem, mintha nem lenne totál mindegy nekem, de egy vallásos embernek valószínűleg nem mindegy: ilyen színösszeállításban sehol nem leltem leírást a szakirodalomban. A reformátusoknál – legalábbis annak alapján, amit én találtam – nincsen megszabva a gyertyák színe, általában azonos színű gyertyákat használnak. A lila és rózsaszínű gyertya kimondottan katolikus hagyomány, ám ott szigorú szabályai vannak a dolognak. Három rózsaszínű és egy lila gyertya nincs. Három lila és egy rózsaszínű van. Az egy dolog, hogy nekem meg kellett keresnem ezeknek a jelképeknek a pontos helyét a vallásokban, de ha én hívő lennék, garantáltan tudnám. Ha megélhetési vallásos lennék, akkor nem tudnám.

Varga Judit is tolja rendesen a celebkedést. Megszórta a Facebookot csodás fotókkal – és tényleg csak az öröm és a hála hangján tudok hörögni, amiért fizethetem az adómból azt a fotós stábot, amelyik a miniszterasszony minden rezdülését megörökíti -, így nem maradunk le semmiről. Epervásárlástól a hegedülésig minden pillanatot megoszt velünk Varga Judit. Azt biztosan már ő is soknak érzi, hogy az előző helyettese kirúgásának körülményeivel zsibbassza a nagyérdeműt. Palika ment – mondhatni: szétfoszlott a levegőben nyomtalanul -, Répássy Róbert jött, és Varga Judit körbevezette az új munkahelyén, megmutatta neki a lépcsőt, a plafont és mindent, nehogy el találjon tévedni. Valaki igazán szólhatott volna a miniszterasszonynak, hogy az új jobbkeze valószínűleg jobban ismeri az új munkahelyét, mint a hegedűvirtuóz amazon, merthogy lehúzott már ott néhány évet. Aligha fog eltévedni.

Jelentem, megvilágosodtam! Jó, nem általában és minden területen, de legalább azt már értem, hogy miért került ennyire előtérbe Magyarországon az LMBT és általában a kisebbségi lét. Ha megnézzük bármelyik médiafelületet, akkor azt fogjuk látni, hogy a kormánypárti – valójában kormány által, a Fidesz érdekében pénzelt – média visít erről reggeltől estig, majd estétől reggelig. Ők, és a fideszes politikusok cibálják elő ezt a témát, folyamatosan felszínen tartják, mindig találnak rá okot, hogy beszéljünk róla. Mintha minden egyebet megelőzne ez a kérdés. Ezért azt gondolom, valamiért a Fidesznek nagyon fontos, hogy sokat beszéljünk róla, csak annyira szemérmesek, hogy nem akarják bevallani. Nincs abban semmi rossz szerintem, bátran felvállalhatnák.

A Telex vagy két héten keresztül minden nap a Karmelitánál forgatott, és meglehetősen érdekes felfedezést tettek. Saját belépővel oda jár munkálkodni például Szánthó Miklós, aki a mókás bajuszán kívül arról nevezetes, hogy az Alapjogokért Központ nevű viccműhely igazgatója, valamint a lakájmédia gyűjtővermének, a KESMA-nak a vezetője mostanában. A Karmelitába járkál még a Nézőpont Intézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel, aztán a TV2 munkatársa, valamint Kubatov Gábor, Hollik István, Kocsis Máté – bennük az az érdekes, hogy nincs kormányzati pozíciójuk, tehát aligha vesznek részt közvetlenül a kormány munkájában -, és hogy még ki mindenkinek van ott valójában a munkahelye, az nem mostanában fog kiderülni. Ugyanis most jutott eszébe valakinek, hogy december közepén építkezni kezd, ezért lezárták a környéket és az oda vezető utakat. Milyen jókor jött ez az építkezés, nemde? Dede. Tudtuk azért ezt már régen, csak nem sejtettük, hogy a miniszterek vírusölő elnöke már ott tart a mindentudásban és a senkiben nem bízásban, hogy kormányzása legfontosabb – lényegében egyetlen – elemét, a propagandát személyesen, a két szép kezével irányítja. Ezek a kedves emberek ugyanis azon szorgoskodnak, hogy elhitessék a meglehetősen együgyű szektatagokkal: a kupac szar igenis svájci csokoládé, ami csak nekik jár, és csak addig kapják, ameddig Orbán a király.

A propagandagépezet egyébként működik, a karácsony közeledtével az üldözött és meggyalázott magyar keresztények jajszava csap az égig – de legalábbis az ereszig -, természetesen a baloldal üldözi őket. Az LMBT – ami szintén baloldali, ez nem is kérdés – az óvodásokat támadja (ezt éppen most olvastam),de a legokádatosabb fröcsögést ma reggel a PestiSrácokon leltem.

Az ’56-os forradalmat elvtársaival leverő karhatalmista Horn Gyula után most már egy köpönyegforgató marxista filozófus fejszobra is megbámulható a szabadságjogokra oly kényes Európai Parlamentben. Bravó! Habár vélhetően mindketten arról álmodtak, hogy Moszkvában lesz majd mellszobruk, végül mégis a liberális demokrácia őrzőinek szentélyébe kerültek.

Azt hiszem, soha nem fogja a lakájsereg megbocsátani Heller Ágnesnek, hogy elsőként mondta ki: Orbán egy zsarnok, meg kell szabadulni tőle. Így aztán még halálában is rugdossák a barnanyelvűek, még az is fizikai fájdalmat okoz nekik, hogy az Európai Parlamentben helyet kapott a filozófus szobra. Igaz ugyan, hogy a civilizált világ nagy részén ismerték és tisztelték a filozófust, ez azonban eltörpül amellett a tény mellett, hogy Heller megvetette Orbánt. Ezért neki halála után is a fideszesek bosszúját kell elviselnie, holott életében sem érdekelte az üvöltő csürhe. Azt hiszem, pont ezt nem tudták soha elviselni. Szegények. Nem lenne baj, ha egy jó agydoki is járna saját belépővel a Karmelitába. Összedobjuk rá a pénzt, ha már a cselédséget is mi fizetjük.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Nagy nap lesz ma, ha igaz, ma szavaznak Völner Pál mentelmi jogáról. Mert ez egy demokratikus ország. Bizony! Mi pedig hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.