Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Farkas Flórián érinthetetlen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Épp lejárt volna a határideje a Híd a munka világába nevű program visszaélései kapcsán indított nyomozásnak, azonban Polt Péter úgy döntött, hogy 2022 nyaráig – vagyis a választások utánig – meghosszabbítja a nyomozást. Azt a nyomozást, amely még 2015-ben, vagyis 6 évvel ezelőtt kezdődött, és amelynek vélhető fő bűnösét, Farkas Flóriánt még csak kihallgatni sem sikerült ezidáig. Farkasnak ugyanis mentelmi joga van, amivel a képviselő él is, mint oly sok politikus ilyen eseteben, Polt pedig nem nagyon erőlködött azért, hogy ezen változtasson. Nyilván Orbánnal vagy jó barátok, vagy valamivel sakkban tudja tartani a mai napig, hiszen a magyarok szeme láttára károsította meg milliárdokkal a cigányságot, de ezért sem a kormány, sem pedig a cigányság nem vonta felelősségre.

Vajon mi állhat a háttérben? Mert nekem azt senki se mondja, hogy nem szúrja még Orbán szemét is az, hogy valaki ennyire nyíltan lopott. Ha Völnert hagyták a sárba hullani, akkor Farkas, aki évekkel ezelőtt lopta el ezeket a pénzeket, vajon miért úszhatta meg ilyen könnyen? És miért hosszabbította meg a nyomozást Polt Péter? Mitől, vagy kitől félnek ezek ennyire? Farkas egy vicc lassan mindenki számára, még csak a funkcióját sem nagyon érteni a parlamentben. Mert néha jelen van, de akkor sem csinál az égvilágon semmit, csak ül és nézegeti a telefonját. Érdekeket nem képvisel, felszólalni szinte soha nem szokott, de legalább vélhetően eltulajdonított több, mint 1 milliárd forintot.

Komoly kvalitások ezek persze a Fideszen belül, ilyen adottságokkal mások már akár a miniszteri székig is eljutottak, a különbség viszont itt az, hogy Farkas lebukott, a vád nem csak valami ellenzéki kacsa. Őt a börtöntől jelen esetben csak Orbán védi meg. Mert másoknál is kiderültek turpisságok – Rogán, Lázár, Habony – de ezeket rájuk bizonyítani nem annyira egyszerű, Farkas esete viszont más, ami miatt vélhetően mindenki számára elég egyértelmű a helyzet, mint ahogy az is, hogy Polt tevékenyen részt vesz Farkas megvédésében. Ezt az évet még kihúzhatja Farkas gond nélkül, de jobb, ha felkészül arra, hogy amint bukik a kormány ő a vádlottak padján bizonygathatja majd, hogy hova is tűnt az a pénz, amelynek eltulajdonításával vádolja mindenki.

A jó világnak egyszer vége lesz, és az ilyen hírek már nem lesznek mindennaposak. Inkább azzal lesz majd teli a sajtó, hogy épp kinek a tárgyalása zajlik ellopott milliárdokról. Itt nem egy pár tucat bűnösről beszélünk, hanem akár 100 fölötti is lehet azok száma, akik összesen ezer milliárdokkal károsították meg a magyar és európai adófizetőket. Lehet, hogy úgy érzik, őket nem lehet perbe fogni, meg amúgy sem tettek ők semmi rosszat, de a bizonyítékok nem tűnnek csak úgy el, pláne most, a digitális korban. Mert hát itt nem egy-egy üzletről van szó, hanem illegális üzletek ezreiről, amelyek egy része egészen biztosan visszakereshető, és ezekért felelősségre lehet vonni embereket. Farkas is addig mosolyog a parlamentben, ameddig Polt Péternek hívják a főügyészt, amint ez megváltozik, az ő élete is vélhetően örökre meg fog változni.

De az ilyen emberek ezt meg is érdemlik, hiszen visszaéltek a szavazók bizalmával és teljesen átverték őket. Hatalmat kaptak tőlünk, mégis ellenünk használták azt fel, amiért büntetés jár. Nyilván a korrupció a politika velejárója sajnos, de nagyon nem mindegy, hogy miféle korrupcióról beszélünk és hányan érintettek egy-egy ügyben. Mert amit Orbán kialakított Magyarországon – gondolok itt a NER-re – az egy teljesen új koncepció és új szintre emelte a korrupciót. Itt már nem egy pár emberről beszélünk, akik túlárazott beruházásokkal megszedték magukat, hanem irdatlan embertömegről, akik még a családjaikat is gazdaggá tették a tőlünk lopott pénzekből. De mint minden maffiarendszer, ez is össze fog dőlni és majd annak lehetünk szemtanúi, hogy egymás köpik be az emberek. Mert ha már pénz nem lesz, viszont reális közelségbe kerül a börtön lehetősége, akkor azonnal beszélni akarnak majd. Persze most azt mondják, hogy egészen biztosan nem lesznek spiclik, de a többség, aki egyébként is gerinctelen – hiszen másként nem kerülhetett volna a NER-hez – az mégis miért tartaná be pont ezt a hazugságát?

Nyilván nem a nagyágyúk lesznek azok, akik köpni fognak, ők inkább majd az elszenvedői lesznek ennek az egésznek. Vélhetően ki fog derülni az is pontosan, hogy miként működött ez a rendszer 10 éven keresztül, és mik voltak még Orbánék céljai. A NER struktúrájának tanulmányozásával pedig elérhetjük majd, hogy soha többé ilyen ne jöhessen létre ebben az országban. Ha megértjük az okokat, akkor megelőzhető lesz egy újabb tragédia. Én bízom benne, hogy erre majd alakul egy külön csoport a következő kormányon belül, amely fel fogja kutatni mindazokat a bűnösöket, akik miatt ma itt tart ez az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.