Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beletaposni a tájékozatlanság, megvezethetőség, erkölcstelenség bűzös mocsarába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

• Én ezt nem hiszem el. Ez csak egy lejáratás a baloldalról, nyilvánvaló. Meg lehet nézni, hogy azok mit csinálnak. Inkább arról kéne beszélni, hogy a baloldal mit csinál, nem egy ilyen rendes embert megrágalmazni.

• Jaj, hagyják már a Palikát békén, nem csinált az semmit. Ismerem régről, a legjobb srác. Jóban vagyunk, együtt csináltuk a gyerekeknek a játszóteret, itt nem messze. Most meg az ellenzék meg be akarja mártani, nyilván.

Polt Péter, a legfőbb ügyész gyanúsította meg vesztegetés elfogadásával. Hogy jön ehhez az ellenzék?

Hagyjuk, nem értek én a politikához, meg nem is érdekel.

• Na de kérdezem én, milyen összegekről is van szó? Kettő-, meg ötmilliókról, igaz? Na, ne röhögtessetek már. Aprópénz. Ebben a korrupciós világban, amikor tízmilliárdok csúsznak ide-oda, valaki kap pár milliót, és rögtön ő a főbűnös? Kellett egy mártír a kirakatba, én azt mondom. Ez valami belső leszámolás lesz.

• Mi, hogy a Völner? Az nem létezik. Hát, ő volt a legjobb egészségügy-miniszter.

Igazságügy. És nem miniszter, államtitkár. 

Akkor is. Nem, itt valami nagy disznóság lehet. Ó, hogy a fene egye meg, már elnézést. Nagyon útban volt a Pali valakinek, én azt mondom. Le is fogják csukni?

Nem akarok teátrális vagy modoros lenni, mint Varga Judit dekázó hegedűművész és bírósági fogalmazóból lett igazságügyi miniszter, amikor a haját dobálja egy-egy facebookos, instás propagandavideó kedvéért, de az elmúlt év számomra messze legsokkolóbb riportjára muszáj volt kettőt ráaludnom, és csak utána vettem a bátorságot, hogy szavakba öntsem a megrökönyödésemet. Amennyiben azt gondolom, hogy nem az a nemzeti tragédiával határos tényállás így az adventi áhítat ölében ücsörögve, hogy Varga Judit, a jogállamiság definíciójának okleveles nemismerője – aki egyéb frontokon is lendületes nyerőszériában van mostanság, még az elfideszesített alkotmánybíróság is őt szívatja – immár 96 órája következetesen kussol a Pegasus-kémszoftveres megfigyelések aláírásával is megbízott, a fideszes legfőbb ügyész által vesztegetéssel, kenőpénzek elfogadásával gyanúsított közvetlen beosztottja politikai bukása miatti felelősség rá eső részéről. Sőt, még csak az sem, hogy Varga Judit közvetlen főnöke, ura és parancsolója 72 órával Völner Pál bukása után becsörtet a kormánya által einstandolt közmédiába, és semmi mondanivalója nincs, de még a szájára sem veszi az elsikálhatatlan korrupciós botrányba keveredett alattvalója nevét.

Szerintem annál, hogy egy miniszterhelyettes korrupciós ügybe keveredése nem téma sem a miniszterelnök, sem a felettes miniszter, sem a magát függetlennek hazudó 130 milliárdos közmédia számára, az a nagyságrendekkel durvább, elgondolkodtatóbb és tanulságosabb, hogy Völner Pál, Varga Judit, Orbán Viktor és a Fidesz szavazói – vagyis azok, akik 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban eldöntötték és jövőre is el szeretnék dönteni a választás eredményét Magyarországon, a felelős, tájékozott állampolgári létezés mely szintjén állnak. Úgy általában is, és ebben a kérdésben különösen. Azokról a fideszes vallású állampolgárokról beszélek, akiknek a 8%-a úgy tudja, hogy a csirkefarhát drágulásáról Soros György tehet. Nem az a gyalázatos (de, hogyne lenne), hogy Varga Judit úgy pózol a korábban a Párt által leselejtezett, saját bevallása szerint a politikának VÉGLEG hátat fordító, ám a Párt által most hirtelenváratlanul újra megtalált, a bukott Völner helyére kinevezett Répássy Róbert államtitkár úr (szigorúan nagybetűvel) jobbján, hogy közben nemhogy nem vállalta a minisztériumát átszövő korrupciós botrány miatti felelősséget, nemhogy nem mondott le, de egy büdös szót nem szólt arról, hogy ezt így hogy. Ennél lesújtóbb az, amit Völner Pál ismerői, szavazói gondolnak arról, hogy a példaképükről kiderült: nem pontosan az, aminek/akinek látszik.

Sokszor elolvastam a 24.hu két nappal ezelőtti riportját, amelynek bármelyik tetszőleges sora felér egy lórúgással. Mégpedig azért, mert attól tartok, Nyergesújfalu, ahol Völner Pált mintapolgárként, a település egyik példaképeként ismerik, nem egy elszigetelt esete, szelete, sötét bugyra a magyar rögvalóságnak, hanem sokkal inkább ez a jellemző. Dicstelen országimázs ez, a szemét eltakaró, fejét elfordító, fülére ráfekvő, krónikus kognitív disszonanciában szenvedő ország választásokat eldönteni képes felének kórképe. Annak a sokadik ijesztő bizonyítéka, hogy közel 12 évnyi mentális-lelki erőszak, stratégiai butítás, agymosás, uszítás, azaz általában vett szellemi-lelki-morális propaganda pusztítás mennyire súlyos következményekkel jár. Hogy az egyébként emocionális megfontolásoktól soha sehol nem függetleníthető politikai részvétel mára mennyire visszafordíthatatlanul távol került a racionális, felelős, megfelelő információk birtokában meghozott – ne adj’ isten, erkölcsi alapvetéseket is figyelembe vevő – döntési minimumoktól, vagyis röviden: hogy micsoda kiábrándító vallási szektává züllesztette a Fidesz az országot.

Nem, egyáltalán nem áll szándékomban a fenti szürreális véleményeket megfogalmazó derék mimagyarokba belerúgni, vagy bűnbakot gyártani belőlük csak azért, mert képtelenek szembenézni a valósággal. Mert annyira tájékozatlanok, hogy még azt sem tudják, hogy a példaképük nem egészségügyi miniszter volt egy egészségügyi minisztériummal nem rendelkező országban, hanem az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Vagy mert a milliárdos korrupciós ügyletek legfőbb politikáját űző orbánizmus pórázával a nyakukon egyenesen felháborítónak tartják, hogy főbűnösnek lehet kikiáltani szaros 2-5 millió forintos tételekben lopó rendes embereket. Vagy mert a tizenkettedik éve uralkodó, Polt Péter legfőbb ügyész fejétől bűzlő korrupció európai fellegvárában a tizenkettedik éve labdába nem rúgó ellenzék (úgy értik, ahogy a propaganda mossa az agyukat: a baloldal) ármánykodását sejtik a szentéletű Palika bukása mögött. Nem könnyű, de nem akarom hibáztatni ezeket az embereket azért, mert saját bevallásuk szerint nem értenek a politikához, nem is érdekli őket, de elképzelhetetlennek tartják, hogy az érzékszerveik, a tudatuk megcsalja őket, az nem lehet, hogy Palika, aki játszóteret épít és ugyanúgy vásárol a boltban, mint ők, aki buzgó templomba járó és tökéletes családi életet él, valójában egy pitiáner bűnöző a nála csak nagyobb bűnözők tengerében.

Nem, az nem lehet, hogy mi, nyergesújfalui templomba, boltba, kocsmába járó emberek tévedtünk, mi ismertük félre, mi istenítettünk egy közönséges csalót, aki egyébként a látszat szerint kifogástalan keresztény, áldott jó, családos ember, aki mennyi mindent intézett nekünk. Tehát a) biztosan hazugság, amit állítanak róla, b) szóra sem érdemes, hogy a fideszes legfőbb ügyész szerint rendszeresen millós csúszópénzeket fogadott el, c) a másik oldal ármánykodásának/belső leszámolásnak az áldozata, ártatlan mártír. Egyszerűen nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb ezek közül, bár a végeredményt tekintve nem oszt, nem szoroz: az agylúgozás, a több mint tíz éve tartó, a legmagasabb kormányzati szintekről a vagyunk mi és vannak ők koordinátarendszerben irányított, hideg- és polgárháborús hadviselés teljesen kiforgatta magából a társadalmat. Amely társadalom egy részének felfogása szerint ma már a bűncselekmény nem bűncselekmény, a kenőpénzzel lebukás nem lebukás, ha csak néhány millió forintról, és nem milliárdokról van szó. Nincs ügy, nincs felháborodás, ha a mieinket érik bűncselekmény elkövetésén, a felháborodás legfeljebb annak szól, hogy bezzeg a geci másik oldal, az ellenség már megint ármánykodik.

Aki tizenkét éven keresztül azt hallgatja, hogy ő felsőrendű, tökéletes, a tisztesség szobrát róla mintázták és bármilyen ennek homlokegyenest ellentmondó jelenséggel találkozik, arról valaki más tehet, az el fogja hinni, hogy ez a valóság. Hogy a jó oldalon áll, hogy a jók oldalán áll, hogy a mocskos, korrupt gazemberek mindig a másik oldalon vannak. Mert csak. Az relativizálni, mentegetni fogja a bűnt aszerint, hogy ki az elkövető, az a saját testével fogja védeni a korrupt, mocskos gazembereket. Akik a szentéletű, keresztény jóember-máz mögé bújva, ájtatos pofával sugdossák a fülébe – neki, a tájékozatlan, vallási révületben bálványokat imádónak -, amit hallani akar. Akik még véletlenül sem felemelni akarják, felelős, erkölcsös, öntudatudos állampolgárrá akarják nevelni, hanem beletaposni a tájékozatlanság, megvezethetőség, az erkölcstelenség bűzölgő mocsarába.

De sikerült? Ha valami igazán jól sikerült Völner pártjának tizenkét év alatt (és hát a korrupció dübörögtetése csak az egyik ilyen), akkor az ez, amit a nyergesújfalui lakók üzennek a fent idézett gondolataikkal, amelyekkel védelmezik, mentegetik, sajnálják Palikát. Akik a testük, a vérük, a jobb sorsra érdemes életük árán hatalomban tartják a Fideszt. Hogy mi a tétje bármilyen eljövendő kormány- és rendszerváltásnak Magyarországon, az ebből a nyergesújfalui kórtörténeti riportból olvasható ki. Az istenadta nép edukációja, tájékoztatása, szellemi felemelése, felnőttként kezelése és visszavezetése nélkül a mindenkori erkölcsi minimumokhoz, semmi nem fog változni. De ha netán jövőtől valaki elkezdheti ezt a munkát, akkor is csak nagyon lassan és kínkeservesen. Tizenkét év nem múlik el nyomtalanul, de remélhetőleg azok sem tűnnek el, mint erdőben a vadnyom, a jól megérdemelt büntetésük nélkül, akik miatt ez a reménytelen, önbecsülésétől megfosztott, tájékozatlanságban tartott, hazugságokkal zsibbasztott, megalázott ország ma így néz ki, ahogy kinéz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.