Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány sorozatos hibái miatt egyre rosszabb élni ebben az országban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan óriási a költségvetési hiány – eddig legalább 4000 milliárd forint –, de lesz nyugdíjprémium, meg adóvisszatérítés, hiszen a választások előtt osztogatni kell. Pénz ugyan nincs, de hitelt fel tudunk venni, tehát a kormány most éppen úgy viselkedik, mint azok az okos emberek, akik hitelre vásárolnak maguknak 4k okostévét. Szerencsére Varga Mihály megtalálta hol lehet megspórolni egy kevéske pénzt, mint ismert, bejelentette, hogy 350 milliárd forint értékű beruházást fognak elhalasztani. Noha nem tudni, hogy pontosan milyen beruházásokról van itt szó, de azt nem feltételezném, hogy bármiféle sport, esetleg egyházi kötődésű fejlesztés maradna el, inkább lehet szó valóban fontos, emberek életét húsbavágóan befolyásoló beruházásokról, hiszen a magyar kormány tenni szokott arról, hogy mindig a kisember fizessen meg az ő hibájukért.

De a beruházások elhalasztásának természetesen más oka is van, ami nem más, mint hogy a helyreállítási program 326 milliárd forintos előlege idén már egészen biztosan nem fog megérkezni Brüsszelből. Ennek oka a kormány korrupt politikája, amiből elege lett végre az EU-nak. Tehát többszörösen is a kormány tehető felelőssé azért, mert egyes beruházások nem valósulhatnak meg országszerte, mégis úgy tesznek, mintha rajtuk kívülálló okokról lenne szó. Egészen vérforraló ez a viselkedés, hiszen pontosan tudják, hogy mi a valóság és azt is tudják, hogy ha nem lopnák szét az uniós forrásokat, akkor már régen felhasználhatóvá vált volna az EU által megszavazott több száz milliárd forint.

Vajon meddig kell még tűrnünk azt, hogy a kapzsi, tolvaj kormányunk miatt mi esünk el lehetőségektől? Meddig kell még elfogadnunk azt, hogy az Európai Unió egyik legkorruptabb országában élünk, ahol már a demokrácia alig érzékelhető? Szégyen az egész országra nézve, hogy egy ilyen kormánya van, ráadásul ezek a tolvaj senkiháziak már tizenegyedik éve teszik tönkre az országot. Több alkalommal is megszavazták őket, ami számomra a mai napig felfoghatatlan. Ki az az őrült, aki nem látja tisztán, hogy mi mindenért is felelős ez a kormány? Komolyan elhiszik, hogy az infláció elszabadulásához, vagy a költésgvetési hiány növekedéséhez a kormánynak semmi köze, az Soros és Gyurcsány hibája? A gond az, hogy ezek az emberek általában kötelességüknek érzik, hogy elmenjenek szavazni és arra szavazzanak, aki véleményük szerint megvédte őket.

Nincs rosszabb a tájékozatlan, ámde makacs embernél, pláne ha választásokról van szó, amely az ország életét dönti el a következő négy évre. Mindenkinek meg kellene értenie, hogy a mostani helyzet kialakulásért csakis egyetlen kormány, méghozzá a Fidesz-kormány a felelős. Nem Brüsszel, nem a világgazdaság és még csak nem is a koronavírus-járvány. Értem én, hogy egyesek mindig felmentést akarnak keresni, de nem kaptak már elég felmentést az elmúlt évtizedben? Ígérgettek, de valódi változás nem történt ebben az országban, már ha a negatív változást nem számoljuk. Mert arról sajnos hosszasan lehetne beszélni, hiszen az elmúlt évtizedben egy élhetetlen országgá vált Magyarország, amely helyzetnek a visszafordítása súlyos évtizedeket fog igénybe venni.

Azonban ameddig meg nem tanuljuk a demokrácia működését és nem fogjuk fel, hogy a bűnösöket el kell számoltatni a tetteikért, addig mindegy, hogy milyen kormánya lesz ennek az országnak, a társadalom állapota nem fog megváltozni. Márpedig enélkül nehéz csatlakozni a Nyugathoz. Magyarországot ugyanis nem csak egy határ választja el Ausztriától, hanem több évtized. Ott az emberek jobban értik, hogy mi is az a demokrácia, ott egy korrupciós ügyért felelniük kell az elkövetőknek. Ott olyan nincs, hogy kiderül valakiről, hogy vélhetően milliárdokat lopott el, az emberek pedig csöndben tűrik. Ameddig nem tudatosítjuk magunkban, hogy a társadalmnak kell megváltoznia ahhoz, hogy egy élhetőbb ország legyen Magyarország, addig kár erőlködni. A gond csak az, hogy ehhez a változáshoz művelt emberekre lenne szükség, amihez javuló oktatási rendszer kellene. De nálunk már évek óta nem javul, hanem folyamatosan romlik a helyzet, és messze nincs még vége a dolognak.

A politikai paletta viszont kezd megváltozni és egy évtized után újra van lehetőség arra, hogy legalább egy új kormánya legyen ennek az országnak. Talán ez a változás szükséges ahhoz, hogy aki most csukott szemmel járja az országot, az kinyissa végre a szemét és ráeszméljen arra, hogy egy évtizeden keresztül hülyének nézték. Talán rájönnek arra, hogy ez a demokrácia nevű dolog nem is olyan rossz, és nincs szükségünk egy vezérre, aki megmondja, hogy mit gondoljunk és mit tegyünk. Eljöhet annak az ideje, hogy megértjük a felelősségünket ebben az egészben és rádöbbenünk arra, hogy a demokrácia alapjai mi vagyunk, mindannyian. Nélkülünk, a mi akaratunk nélkül nem lehet demokráciáról beszélni, épp ez történik most is Magyarországon. Orbán dönt minden fontos kérdésről, a szavazóknak pedig semmiféle beleszólásuk sincs abba, hogy hogyan alakuljon az ország sorsa. Ha rádöbben arra mindenki végre, hogy ez mennyire helytelen, akkor talán lesz miért szurkolni majd.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.