Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb vallásos badarság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Európai Unió zászlajának kék hátterében kör alakban megjelenő tizenkét csillag eredetileg Szűz Mária tizenkét csillagból álló koronájára utal, ezzel is hangsúlyozva Európa keresztény gyökereit és identitását.

1950-ben az Európa Tanács pályázatot hirdetett egy olyan zászló megtervezésére, amely a kontinens jelképe lehet. Az eredményét 1955. december 8-án hirdették ki, a szeplőtelen fogantatás ünnepén, amelynek nyertese Arsène Heitz egyik terve lett. A zászló 1956. október 21-én a strasbourgi székesegyház épületén lobogott először.

Ezzel az eszmeiséggel szöges ellentétben az EP LMBTQ-ügyi nagykövete, Riccardo Simonetti közösségi oldalán egy fotót posztolt, amelyen József fekete férfiként, Szűz Mária pedig transzneműként jelenik meg.

Ferenc pápa a napokban figyelmeztetett: Az EU-nak az alapítók által meghatározott eszméket kell követnie, és óva intette attól az uniós intézményeket, hogy az ideológiai gyarmatosítás útjára lépjenek, mivel az az országok megosztottságához és az Európai Unió bukásához vezethetne.

Ne hagyjuk a Nyugatnak elveszni hagyni keresztény gyökereinket, amelyek az Európai Uniót kezdettől fogva áthatják.

Azbej Tristan (a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője) fenti gondolatmenetével csak egy probléma van: hazuság. Valóban szárnyra kelt a fenti pletyka, de az Európai Unió zászlaja nem Szűz Máriát jelképezi, mert hát miért is tenné? Mi köze van neki egy politikai-gazdasági szövetséghez? Értem én, hogy keresztény Európa meg minden, de nem kellene átesni a ló túloldalára. A kereszténységhez, mint valláshoz és annak felvételéhez mindenkinek megvan a joga, de ez nem több annál. A kereszténység nem az EU vallása, hiszen mint ahogy az egyes államoknak, úgy az EU-nak sincs vallása. Mindenki abban hisz, amiben csak akar, ami az egyetlen elfogadható út véleményem szerint. Mert hát Európa területén azért akadnak zsidók vagy épp muszlimok is. Akkor ők nem tartoznak Európához csak azért, mert Azbej Tristan szerint a kereszténység jelenti a kontinens identitását?

Önmagában ökörség ilyet feltételezni, hiszen hogyan is lehetne identitása egy kontinensnek? Az tény, hogy a kereszténység a leginkább követett vallás Európában, de ez még nem jelenti azt, hogy csak ez lenne elfogadható. Márpedig lassan ott tartanak ezek a kormányzati figurák. Kijelentik, hogy Európa keresztény és kész. Ezzel vitába szállni nem lehet, hiszen aki ezt megteszi, az a történelemmel vitatkozik. Meg egyébként is, az EP LMBTQ-nagykövete provokált, ami teljességgel elfogadhatatlan, hiszen minden keresztényt is megsértett. Azzal egyetértek, hogy provokáció volt az, amit Simonetti tett, de ezzel ismét megmutatta, hogy egyesek a mai napig a sötét középkorban élnek, hiszen istenkáromlást emlegettek, amiért annak idején máglyahalál járt. Akkor hozzuk vissza ezt is, hiszen ez volt a tradíció?

Azbej Tristan az Európai Unió bukásától tart, hiszen Ferenc pápa is megmondta nemrégiben, hogy ha az uniós intézmények az ideológiai gyarmatosítás útjára lépnek, akkor ez fog történni. Kérdés azonban, hogy itt mire is gondolt a pápa, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy kereszténységre. A Nyugat ugyanis nem kívánja eltörölni a kereszténységet, sőt, azt senki sem kívánja eltörölni, hiszen ez nem is lehetséges. A keresztény egyháznak bőven nagyobb hatalma van, mint mondjuk az Európai Uniónak, hiszen évszázadok óta gyűjtögették a vagyonukat, amelyen keresztül óriási hatalomra tettek szert. A vallási vezetők királyok tanácsadói voltak és a bíborostól kezdve az egyházmegyék vezetőjéig mindenki óriási hatalommal bírt. Évszázadokon keresztül szedtek be adókat az emberektől, még akkor is, ha semmijük sem volt. A legnagyobb éhezések közepette fényezgették arany szobrocskáikat az egyházi személyek, amely annak idején is óriási felháborodást keltett. Az egyházról kialakult kép nem túl pozitív, ami az elmúlt években csak tovább romlott.

Ettől függetlenül a kereszténység nem fog eltűnni, hiszen az emberek jelentős részének szüksége van arra, hogy higgyen valamiben. Szüksége van arra, hogy elhiggye, a halál után is van élet, és a Teremtő várja őt. Ez megnyugvást nyújt sokuk számára, amivel alapvetően semmi probléma nincs, de nem sok köze van az EU intézményeihez. Tristan összemossa a dolgokat, méghozzá szándékosan. Úgy tesz, mintha nem a keresztény egyház lenne az, amely veszít hatalmából, hanem maga a kereszténység, miközben ez természetesen nem igaz. Csak azért, mert egyre több állam csökkenti az egyházak támogatását, még nem lehet keresztényellenességről beszélni. És az sem keresztényellenesség, amikor használaton kívüli templomokat alakítanak át könyvtárrá vagy gördeszkapályává.

Ami veszélyben van, az a keresztény egyház, aminek oka nem a Nyugat, hanem az egyház korrupt, sok esetben pedofil papokat mentegető vezetése. Ők azok, akik rombolják az egyház renoméját, és ők azok is, akiket emiatt felelősségre lehetne vonni. De egyszerűbb összeesküvés-elméleteket kitalálni és arról beszélni, hogy Nyugaton üldözik a keresztényeket, mintsem beismerni, hogy ha a keresztény egyház nem változtat hamarosan, akkor további híveket fognak elveszíteni, akár milliós nagyságrendben. Azt pedig felejtsük el, hogy az Európai Uniónak bármi köze lenne Szűz Máriához vagy a keresztény valláshoz. Ez csak egy a már megszokott kormánypárti hazugságok közül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.