Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben a kormány keresztesháborút folytat, Pintér Sándor a korrupció ellen küzd. Ez egy ilyen vicces ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt és még annál is szebb napot kívánok mindenkinek! Nehezen indul ez a nap, de talán csak én vagyok a szokásosnál is nyűgösebb, fene tudja. Vagy az sem. A Türk Tanács nevet változtatott, mostantól Türk Államok Szervezete lesz. Mindjárt más. Állítólag az inspirálta a névváltoztatást, hogy majd ezentúl nagyobb súlyt akarnak ők képviselni a nemzetközi politikában. Ha ez az elnevezésen múlik, számíthatunk még néhány keresztelőre. Például nevet változtathatna Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor is, mert mintha gyanakodna rájuk néhány ország. Nem is értem, miért gondolják azt egyesek, hogy minden mögött a csúti csodacsatár sündörög, hiszen ez itt a csodák földje, a magyarok pedig köztudottan genetikailag roppantul agyafúrtak. Így aztán nincs abban semmi csodálatos, ha egy becsületes magyar mesterember a maga széleskörű tudásával, diplomahalmaival, kapcsolatrendszerével, üzleti zsenialitásával (szeva, Zuckerberg!), hozzáértésével néhány év alatt milliárdos cégbirodalmat épít. Bele volt ez kódolva Lőrinc génjeibe, vagy 40 évig nem tudott kibontakozni, de aztán hűha. Varázsütésre. Az valószínűleg csupán alja rágalom, hogy a varázsütés polgári neve Jászai Gellért lenne. Akinek van ideje – mert nagyon fontos, de nagy odafigyelést igénylő cikkről van szó – olvassa el a Magyar Narancs írását. Előtte tegye ki azért a bugylit a zsebéből, veszélyes eszköz az, ha ültő helyében kinyílik a zsebben. A cikk megjelenése óta eltelt némi idő, talán ezért zúdult végig a hátamon egy raklapnyi fagyasztott zöldborsó a gondolatra, hogy valószínűleg a hálózat tovább bonyolódott azóta, és mi lesz annak a következménye, ha bedől ez az egész. Mármint hány bankot ránt magával és hány ember pénzét, mekkora lesz a rombolás, hány élet megy tönkre? Biztosan csak paranoiás vagyok.

Ámde Varga Judit mintha kicsit visszavett volna a mostanság alkalmazott kocsmai verekedőre hajazó modorából – amivel alapvetően nincs nagyobb gond, a szomszédom, a sarki zöldséges megengedhetik maguknak, de akár én is megengedhetem magamnak, egy miniszter azonban mindaddig, ameddig egy országot képvisel, biztosan nem -, a Magyar Tudományos Akadémián tartott valamit. Beszédet, előadást, ilyesmit. Merthogy haladéktalanul bővíteni kell az Európai Uniót, fel kell venni a Nyugat-Balkánt, ezt megbeszélte a MTA és a Mádl Ferenc Intézet, és már tuti a dolog. Mármint hogy csatlakoztatni kell, de sürgősen. Mert – Varga Judit szerint – az Egyesült Királyságot már elveszítettük (mármint az EU. Szerintem még nem igazán derült ki, hogy ki az igazi vesztes) az Unió bénázása miatt, úgyhogy ideje bővíteni.

Orbán Viktor is bővített. Egyelőre még nem az Európai Uniót, hanem a magyar nyugdíjemelést. Nem három százalék lesz jövőre, hanem öt. Ezt személyesen jelentette be a parlament hétfői ülésén a minisztereknek az ő elnöke. Szó szerint azt mondta, majd kiadja közlönyben is. Ő, egyedül. Számomra ebből több dolog is következik. Egyrészt az, hogy rohadék magas inflációt várhatunk, mert a kormány nem arról híres, hogy nagyon szeretne fizetni (mármint mimagyaroknak), évek óta a nyugdíjasok finanszírozzák a saját nyugdíjemelésük egy részét, amit majd utólag megkapnak. Másrészt azt gondolom, nagyon kell a szavazat. Biztos vagyok abban, hogy Orbán Viktor nem olvasta a Honfoglalás 2000 közleményét, mert ha olvasta volna, máris tudná, hogy ő fog győzni megint, mint a huzat.

Semjén Zsolt beszédet tartott a volt szlovák belügyminiszter (nem most volt, hanem 2002-2006 között) könyvének bemutatóján. Vladimír Palko Budapesten haknizott a keresztényellenességről és az európai értékválságról szóló művével, ennek alkalmából szólamlott meg Semjén, aki az elnyomott kereszténységet képviselte az eseményen. Olyasmit mondott, hogy üldözve vannak ők, és kereszténydemokrata kormányként diktatúrának hazudják sokan a rendszert. De nem az, hanem a liberalizmus a diktatúra, mégpedig:

ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális forradalomra csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben a józan ész ellenforradalma. (MTI)

Tehát a józan ész forradalmát láthatjuk élő adásban, rendkívül érdekes szereposztásban. A kormány, amelyik markában tartja az ország összes erőforrását, rendelkezik minden fillér felett – a Norvég Civil Alapok néhány százaléka felett nem rendelkezhetett volna, ezért inkább a többi pénz sem kellett -, ők osztják az uniós támogatásokat, írják és írják át kedvük szerint a törvényeket, nevezik ki mindenhová a saját embereiket, rombolnak le és raknak össze kedvük szerint egész rendszereket, írnak alá majd titkosítanak szerződéseket, köteleznek, tiltanak, elvesznek, adnak, eldöntenek mindent a nevünkben és helyettünk, pluszban összebútoroztak a keresztény egyházzal és pénzelik a mi adónkból, a mi engedélyünk nélkül, szóval ők az elnyomottak. Azok, akik gyakorlatilag kiszolgáltatottan és szinte eszköztelenül igyekeznek szót emelni az anyagi és minden értelemben történő kifosztás ellen, ők az elnyomók és üldözők.

Az Orbán-kormány üldöztetése persze sokkal súlyosabb ennél – mert a kormány lényegében nem más, mint az üldözött keresztények egy csoportja – hiszen országon belül teljhatalommal zsarnokoskodnak, de országon kívül, az Európai Unióban még mindig nem sikerült átvenni a hatalmat. Hiába adja ki Orbán Viktor a parancsait, a brüsszeli bürokraták tesznek rá. Sőt, a pénzesláda kulcsát sem adják oda. Hát mi ez, ha nem keresztényüldözés? Naugye! Miközben a kormány keresztesháborút folytat, Pintér Sándor a korrupció ellen küzd. Ez egy ilyen vicces ország.

Kellemes ébredezést, mókás napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.