Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Történelemhamisítás Orbán módra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Angela Merkel december 8-án köszön le kancellári pozíciójáról, amivel egy hosszú korszak ér véget. Merkel 16 évig vezette kancellárként Németországot, ami meghatározta Európa politikáját is. Elvégre Németország Európa legjelentősebb gazdasága és ezért az is elmondható, hogy az EU ki nem mondott vezetője is. Jórészt az ő döntéseitől függött a legtöbb dolog a blokkon belül, ami miatt Orbán az elmúlt években igen jó gazdasági kapcsolatot épített ki a német kormánnyal. Fegyvereket vásárolt, autógyárakat nyitott és egyéb, talán ma még nem tudható egyezségeket kötöttek, ami miatt Merkelnek megérte, hogy ha ugyan nem is nyíltan, de támogatta Orbánt annak ellenére is, hogy pontosan tudta, mit művel Magyarországon. Merkelnek a saját szavazói voltak a legfontosabbak, teljesen hidegen hagyta őt, hogy tevékenységével egy szélsőjobboldalivá váló politikust támogat.

Na de térjünk vissza ahhoz a tényhez, hogy leköszön Merkel a kancellári posztjáról, ami miatt Orbán úgy érezte, hogy a nevetséges nevű Szamizdat 14 című írásában el kell búcsúznia a politikustól. Természetesen ez azt jelentette, hogy ismételten saját maga nagyszerűségéről beszélt, és a valóságtól elrugaszkodott ökörségeket állított. Lássunk is ebből néhányat:

Együtt csináltuk végig 2010-ben a pénzügyi válságkezelést, harcostársak voltunk az Európai Unió egyben tartásáért folyó küzdelemben, és együtt néztük tehetetlenül és eszköztelenül az Európa számára tragikus orosz–ukrán háború kitörését.

Az európai együttműködés helyreállítása emberfeletti erőfeszítéseket igényel majd a posztmerkeli korszakban.

Orbán mégis mikor csinált végig bármiféle válságkezelést is 2010-ben? A válság 2008-ban volt, amelyet Bajnai Gordon próbált meg leküzdeni. Ő volt az, aki meghozta a szükséges döntéseket, ami miatt a mai napig sokan gyűlölik őt, pedig sok választási lehetősége nem volt. Ők meghozták a fájdalmas döntéseket, erre most Orbán azzal dicsekszik, hogy ő felelős a válságkezelésért? 2008-ban a hatalom közelében nem volt ez a szerencsétlen, mégis miről beszél, de komolyan? Orbán 2010-ben úgy vehette át a hatalmat, hogy a magyarok az őszödi beszéd kiszivárgása után olyannyira el akarták takarítani az MSZP-t, hogy óriási hibát elkövetve kétharmadot szavaztak meg Orbánéknak, amivel megásták az ország sírját. Orbán ezt követően átírta az alaptörvényt és a választási rendszert, sajátjait ültette minden fontos pozícióba, és létrehozta a NER-t.

2010 még arról is nevezetes, hogy ekkor kezdett el igazán Magyarországra ömleni az uniós pénz, amivel Orbán megalapozhatta a hatalmát. A támogatásokat olyan emberekhez juttatták el, akik túlárazva egy szép összeget zsebre tehettek ezekből a fejlesztésekből. Nyilván ezeket a pénzeket vissza kellett osztani, amiből aztán kialakulhatott a maffiarendszer, amely ma is irányítja ezt az országot. Pont ezért hálás kellene, hogy legyen Orbán az uniónak, hiszen a több ezer milliárd forint támogatás nélkül talán soha nem jöhetett volna létre a NER. De nem, Orbán inkább szapulta és támadta éveken keresztül a brüsszeli intézményt, mivel úgy érezte, erre van szüksége ahhoz, hogy a hívei továbbra is kitartsanak mellett. Háborút indított a brüsszeli bürokraták ellen, aminek most meglett az eredménye azzal, hogy több eljárás is indult a magyar kormánnyal szemben.

De mint mindig, Orbán ezt is másként látja, hiszen a fenti szövegben jól kivehetően arról beszél, hogy az Európai Unió egybentartásáért együtt küzdöttek a németekkel. Nem tudom, ez mikor is történt, mert én ilyenre egyáltalán nem emlékszem. A menekültválságot követően Orbán nyíltan szembement az unióval és sorra olyan döntéseket hozott, amelyek rossz helyzetbe sodorták a régiót. Orbán keleti érdekeket szolgál, miközben nyíltan szembe megy a Nyugattal. Ez lenne az egybentartási kísérlet? Számomra inkább úgy tűnik, hogy Orbán megpróbálta szétbombázni ezt az egészet, hiszen nem jött létre az általa megálmodott szélsőjobboldali uniós frakció, amivel megmutatták volna a világnak, hogy merre is van Európa jövője. Orbán soha nem vált a kontinens egyik vezető politikusává, bármennyire is szerette volna ezt. Ötleteire nem volt igény, ami óriási pofon az ő számára.

Ha viszont már ezt a pofont megkapta, akkor inkább nekiment a blokk országainak és arról beszélt, hogy ők támadták meg a magyar nemzetet, ránk akarnak erőszakolni olyan dolgokat, amiről csak és kizárólag a magyarok dönthetnek. Ilyen persze soha nem történt, de Orbán ezzel a hazugsággal eteti a híveit, amely hazugság jól láthatóan működik is egyeseknél. De Merkel azzal együtt, hogy szerintem többet ártott a magyar demokráciának, mint használt, azért nem hülye, pontosan tudja, hogy mi folyt az országban és azt is, hogy Orbán miféle ember. Mondjuk alapvetően azt is kétlem, hogy Merkelhez valaha is eljutna ez az iromány, hiszen mit is érdekli őt Orbán agymenése, amikor pár napon belül már nem az ő felelőssége lesz az, hogy milyen a kapcsolat Németország és Magyarország között. Két nap múlva Merkel elfelejtheti, hogy egy diktátorral ápolt jó kapcsolatot és azt is, hogy közreműködött a magyar demokrácia leépítésében azért, hogy Németországnak gazdaságilag jobb legyen.