Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A múltat eltörölni nem lehet, de letagadni igen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Megérkezett a Mikulás, és mindjárt szánkóval jött ő. Varsóban végül nem jött létre a nagy összefogás, a választás hajrája viszont egyértelműen közeledik, úgyhogy most az van, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan (általában mindenre), Márki-Zay Péter beletiport az ország lakóiból legalább a 80 százaléknak a lelkébe, jönnek a migránsok – Bakondi látja őket -, de főként a magyar kormány minden erejével arra koncentrál, hogy megvédje a magyar gyerekeket a genderlobbitól, és nem engedi, hogy már a bölcsiben vagy az óvodában átalakítsák őket fiúból lánnyá, vagy lányból fiúvá. Nem mondom, hogy egyszerű volt adatokat és jogszabályokat találni, de hosszas kutakodás után sikerrel jártam. Megnéztem, eddig mik voltak a feltételei a nemátalakító műtéteknek. Hosszasan nem részletezem, annyit tudni – ez is csak hozzávetőleges szám, mert konkrét adatok nem léteznek a nemi identitásról -, hogy egész Európában nagyjából 5 millió transznemű ember él. Nem az Unióban, hanem Európában. Európa népessége 741 millió fő fölött van. Ez azt jelenti, hogy bőven 1 százalék alatt van az érintettek száma. A transzneműek többsége nem akarja megváltoztatni a külsődleges nemi jellegét, nagyon kevesen vannak közöttük azok, akik képtelenek olyan testben élni, melyet idegennek, elviselhetetlennek éreznek.

Tehát Magyarországon néhány tucat emberről beszélünk. 18 éves kora előtt senkin nem lehetett eddig sem – Orbán Viktor eljövetele előtt sem – nemváltó beavatkozást végezni. A procedúra kérelemmel kezdődik, ennek az átfutási ideje több év is lehet. Éveken át tartó vizsgálatsorozat kezdődik, pszichiáter, pszichológus, különféle szakorvosok véleménye is kell ahhoz, hogy megkezdődhessen a kezelés. És akkor még mindig ott a probléma, hogy nem egyszerű olyan sebészt találni, aki el tudja végezni a műtétsorozatot, arról nem beszélve, hogy minimum milliomosnak kell lennie annak, aki bele tud kezdeni a kezelésbe. Az tény, hogy a magyarországi szabályozás hiányos és zavaros, de az biztos, hogy nem képzelhető el, hogy valaki besétál az oviból – vagy bárhonnan – egy kórházba, és másneműként sétál onnan ki. Senki nem önként választja, hogy transznemű legyen. Ez nem divathóbort kérdése. A transzneműek között nagyságrendekkel több az öngyilkosságok aránya, mint akár a heteroszexuálisok, akár a homoszexuálisok között. A transzneműek azonban nem 18 éves korukban szembesülnek azzal, hogy nem olyanok, mint a többség. Hosszú-hosszú évek szenvedése és nyomorúsága, nemértése, tagadása előzi meg a felismerést, már ha egyáltalán rájön az illető, hogy mi okozza a problémáit. Mármint ha rájön – segítség nélkül, mert már beszélni sem szabad róla, csak a pártpropagandában -, mielőtt véget vetne az életének. Tényleg nem sok emberről beszélünk, de aki érintett, az hihetetlen gyötrelmeken megy át. Nem is tudom, miféle lelkiségű emberekből kell állnia annak a kormánynak, amelyik ezeknek az embereknek a keserves szenvedéseit tetézi csak azért, hogy több szavazatot kapjanak a választáson. Ha semmi más, ez már önmagában elgondolkodtató.

Interjút készített Tölgyessy Péterrel a 444.hu. Aki gondolja, hallgassa meg, érdemes. Én most csupán két mondatot ragadok ki a hosszú beszélgetésből, ezt is csak azért, mert miközben valahol érzem az igazságtartalmát, vitatkoznom is kell vele.

  • A kormányváltás aligha oldaná meg az ország súlyos gondjait. Akár ronthat is a helyzeten.

  • Az ország kettéosztottsága nem szűnne meg: két dühös blokk áll egymással szemben.

Szerintem egyetlen épeszű ember sem gondolja azt, hogy önmagában a kormányváltás megoldhatná az ország gondjait. De ahhoz, hogy egyáltalán hozzá lehessen látni a gondok súlyosságának felméréséhez és kezeléséhez, a legelső lépés a kormányváltás. És de, szerintem az ország kettéosztottsága nagyon sokat tompulna. Azért gondolom ezt, mert amint egy uniós ügyészség feltárná az elmúlt évek munkálkodásának következményeit, ahogy nyilvánosságra kerülne a valóság, kezdve a rendszer működésével és végezve annak bemutatásával, hogy a valóságos haszonélvezők miféle tényleges vagyonra tettek szert, és ezzel milyen mértékben károsították meg az ország minden egyes lakóját, igen erősen lecsökkenne Orbán Viktor rajongótábora. Én nem hiszek abban, hogy kormányváltás után olyan népszerű maradna, hogy ez polgárháborús feszültségig tudna fajulni. Miután az egyértelmű, hogy az új kormány (ha lesz ilyen) első dolga kell legyen az uniós ügyészség bevonása – sok egyéb mellett -, aligha tud békés aknamunkát folytatni a jelenlegi kormányfő, immár ellenzékből. Az ő tevőleges uszítása, a hihetetlenül felduzzasztott propagandabirodalom, a mindezt tápláló rengeteg pénz nélkül pedig szétoszlik a nyáj. Ez a világon mindenhol így működik. Csak belátható időtávban: a világháború után itt senki nem volt náci, ellenben partizán, de minimum titokban mentette a zsidókat. 1956 után az első május elsején százezrek ünnepeltek önfeledten, a politikai foglyok a börtönből hallhatták a vidám dalolást, ha elhallatszott odáig. A rendszerváltásig csupa-csupa elvtárs volt a többség, a rendszerváltás után kiderült, hogy senki nem volt az, ellenben mindenki ott harcolt az utcákon a bevonuló szovjet tankok ellen. Alig fértek el a forradalmárok az országban, de sokan voltak olyanok is, akik belülről bomlasztották a rendszert. Minden elnyomó rendszert ilyen változások kísérnek. Most sem lesz ez másként. Amikor nem dicsőség, hanem ciki lesz szolgálni a rezsimet, aki teheti, letagadja a múltat. Pillanatok alatt.

Ma azonban ez még nem fog megtörténni, viszont ma van Mikulás napja. Megérkezett a nagyszakállú, remélhetőleg megteltek a kiscipők is, nagyobb cipők is. A hócipők is. Jó ébredezést, szép napot! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.