Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Pedig azok már magyarul is beszélnek…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy közeledik a választás időpontja, úgy szabadulnak el a megmondóemberek és egyéb szakiparosok a kormánymédia veretesnél veretesebb portáljain. Időnként még valóban fontos kérdéseket is sikerül feltenniük, ahogy azt a PestiSrácok szerzőjének is sikerült, bár rögtön meg is adta rá az ellenvéleményt nem tűrő választ. Ilyen formán a kérdés többé nem valódi kérdés, de azért én megadnám rá a saját válaszomat. Kedvelem a kihívásokat.

Akarunk-e az Európai Egyesült Államok állampolgárai lenni? Így hangzik a kérdésnek tűnő cím, és bár a szerző rohadtul nem akar, mert szerinte az Európai Unió úgy szar, ahogy van, én máshogyan gondolom. A cikkből kiderül, hogy az Unió egyik tagországának polgára szerint az EU egyrészről a náci Németországgal, ugyanakkor a Szovjetunióval is azonos szinten van, végső soron egy bűzlő pöcegödör. Brutálisan elnyomó, ugyanakkor döntésképtelen, tehetetlen és impotens szervezet, melynek legfőbb célja a dedek nemének megváltoztatása, a férfiak nőiessé, a nők férfiassá tétele, és természetesen az összes migráns terrorista kontinensre zúdítása. A cikkből – önvédelmi és esztétikai okokból – nem óhajtok hosszasan idézgetni, mindenki el tudja olvasni, ha a linkre kattint. Az ezernyi bicskanyitogató kijelentés közül csupán egyetlen mondatot idézek, mert azon képtelen vagyok túltenni magam. A más kultúrájú népek integrációjának kilátástalanságát óhajtotta a költő alátámasztani a következő példával:

Pedig a cigányok már tökéletesen beszélnek magyarul és keresztények is.

Nem is tudom, érdemes-e feszegetni, miért vérlázító és gyomorforgató ez a mondat. Azt hiszem, nem érdemes.

Hogy visszatérjek az alapvető kérdésre: igen, én például szeretnék egy sokkal integráltabb Európai Unió polgára lenni. Európai Egyesült Államok aligha lesz, hiszen számos országot foglal magában az Unió, különféle népek, nyelvek, kultúrák színesítik. Tehát az USA-hoz hasonló egység nem hozható létre, de nem is kell. Az azonban szerintem jó lenne, ha sokkal egységesebb lenne számos ponton a rendszer. Ha ez bekövetkezne, akkor nem lenne kérdés az, hogy óhajtunk-e uniós ügyészséget, vagy minden kormány úgy rabolja ki a saját országát és az uniós adófizetőket, ahogy jónak látja. Egy egységesebb rendszerben nem lennének olyan őrületes különbségek sem a fizetésekben, sem az életszínvonalban, sem az egészségügyben, sem az oktatásban, sem a jogrendszerben, mint amilyenek jelenleg vannak.

Igazából akkor majdnem mindegy lenne, melyik ország kormánya milyen nézeteket vall, mert a szélsőségeket vissza lehetne szorítani. Nem nacionalista megélhetési gazemberek játszótere lenne néhány ország – hadd ne soroljak példákat -, nem nyomoríthatnák tovább mindenféle hatalommániás gecik az embereket, mert lenne egy minimum szint, ami alatt egészen egyszerűen elfordulnának tőlük a választók. Van persze sok olyasmi, aminek nemzeti hatáskörben kell maradnia, de sok olyasmi is van, ami sokkal jobban működne, ha közös ernyő alá hoznánk a döntéseket.

A sokkal szorosabb integráció az emberek túlnyomó többségének jó lenne szerintem. Az élősködőknek, a nagyobb és még nagyobb hatalomra áhítozóknak, az aktuális rezsimek szolgáinak egészen biztosan nem lenne jó. Hiszen megszűnne a szabadrablás, a törvények felett állás, a jogszabályok igény szerinti farigcsálása. Ameddig a nemzeti legfőbb ügyészt meg lehet győzni arról, hogy mely ügyek érdemelnek figyelmet és mely esetekben jobb másfelé fordulni, egy nemzetközi ügyészség esetében ez nem működne. Ugyanez igaz minden más hivatalos szervre is.

Úgy hiszem, ha megértenénk, hogy miért erősebb egy közösség, mint a külön-külön önérdekek mellett (és sok esetben egymás érdekei ellen) működő tagállamok kormányai, ha megtapasztalnánk, hogy attól még minden ország és minden nemzet megőrizheti az értékeit, hogy képesek vagyunk összefogni, nagyon pozitív változásokat indíthatnánk el. Akkor még az is előfordulhatna, hogy nem csak nálam verné ki a biztosítékot, ha valaki úgy ír a honfitársaimról, mintha ők nem magyarok lennének, hanem valahonnan idecsődült haszonlesők. Akik pedig már magyarul is beszélnek. Sőt! Nem is akik. Nem ők. Hanem azok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.