Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fikázás helyett: tisztelet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolom, egy vagyok a sok millió ember közül szerte a világon, akiknek számos kérdése és kételye van a mostani koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Minél többet olvasok, annál kevésbé tudom, mi is történik, mi van a hátterében, mitől tartunk a sokadik mutációnál, stb.

Alapvetően gyógyszer-ellenes vagyok, utálom vegyszerekkel tömni magamat. Számos növény, zöldség, gyümölcs és egyéb természetes anyagok nekem sokkal szimpatikusabbak, mint akármelyik „gyógy-szer”. Többek között ezért sem hajlottam sokáig arra, hogy beoltassam magam a covid ellen, de az élet úgy hozta, hogy muszáj volt: enélkül nem tudtam volna Magyarországra utazni a „második hazámból”, Spanyolországból.

Pici, vékony emberke vagyok, és nagyon megviselt a Janssen nevű védőoltás, de a cél szentesíti az eszközt, időnként. És most az ellenkező eset forog fenn, megint nem utazhatok „emlékeztető” oltás nélkül, elhagyni kívánva Magyarországot. Tehát minden berzenkedés ellenére, elindultam beoltatni magam. Budapest, Rókus kórház. Tudom, ez itt nem a reklám helye, de el kell mondanom a tapasztalatomat. Már csak azért is, hogy így fejezzem ki a köszönetemet az egészségügyben dolgozóknak, minden egészségügyi dolgozónak, mert az elmúlt két évben hihetetlen dolgokat vittek véghez.

Miután sok nyilacskás táblácska segítségével az ember megtalálja az oltóközpontot, ott áll egy ifjú ember, talpig egyenruhában. Több nyelven beszél, és minden kérdésre tud válaszolni. A nyomtatványok – hozzájáruló nyilatkozat, stb. – szintén több nyelven ott hevernek egy asztalon, mindenki „megkapja a magáét”. Beljebb asztalok, székek, tollak állnak rendelkezésre a papírok kitöltésére. Tiszta és kulturált a környezet, a személyzet nagyon udvarias és segítőkész. Vajon miért katona mindegyikük? Keki egyenruhában, rangjelzésekkel – még a folyosón irányító segítő is katona. Talán mert a kórház dolgozóinak zöme sok éve külföldre távozott. Táblák mutatják a sok szoba közül melyikben milyen oltást lehet kérni, de a katonák is megmondják, hogy Modernával a kettes szobában oltanak.

Pár perc várakozás után szólít az asszisztensnő, és már ott is állok a fáradságtól karikás szemű, de nagyon kedves doktornő előtt. Aki kikérdez ez előző oltásról, annak utóhatásairól, és elmondja – miközben a szuri már a vállamban -, hogy igyak sokat az elkövetkező napokban, egyek is, amennyit bírok, mert le fogok gyengülni. Azt is elmondja, legalább két hétig, de ha tehetem, 20 napig ne menjek semmilyen közösségbe, még az utcára se, mert a vakcinának ennyi idő kell, hogy „tényleg” megvédjen a fertőzéstől.

Minden elismerésem a szervezettségnek, az orvosoknak, nővéreknek és mindenkinek, aki működteti az oltóközpontokat. Ami nem a magyar kormány, nyilvánvalóan, hanem a hivatástudat. Köszönet a kitartásért, kedves egészségügyisek! Amikor eljutott a járvány 2020 elején Spanyolországba, minden este 8 órakor az emberek, akárhol voltak, öt percig tapsoltak az elismerésük jeleként. Teraszokon, éttermekben, az utcán, mindenhol. A kijárási tilalom bevezetése után, 2020 márciusától, a lakások erkélyeiről hangzott a tapsvihar. Szerintem Magyarországon is jó lenne ilyet csinálni, de addig is, ameddig ezt megszervezzük, hadd mondjam el még egyszer: köszönet a munkáért és tisztelet a kitartásért! Mindenkinek, aki az egészségügyben dolgozik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.