Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor a NER még mindig lophatna két pofára tovább

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami titkos zsenikeltetőben világra jött a Finkelsteint pótolni hivatott propagandamessiás. Más ötletem nincsen, mert valaki csak kinyomta magából a Magyarország előre megy, nem hátra szlogent. Ez valami zseniális! Gondolkodásra ösztönzi a híveket. Igaz, aki megértette eddig, hogy mi módon lehet megállítani Brüsszelt, annak meg sem kottyan, ha most nem egy mászkáló városról van szó, hanem egy komplett országról. Az tényleg csak gonoszság lenne, ha hozzácsapnánk a remek plakátszöveghez: előttünk azonban ott a szakadék.

Nem mondom, hogy megkoronázta magát a Rogán-gépezet, de mindenképpen jeles pontja a működésének a Magyar kézbe magyar tollat!, a fővezér közösségi oldalának egyik minapi gyöngyszeme. Magyar égre magyar ufót, magyar seggbe magyar lófaszt! Ezt csak úgy automatikusan gondolja hozzá a nép egyszerű gyermeke, aki jelen esetben én vagyok. A főni kínosan, mármár görcsösen kerüli a kényes témákat. Jóemberkedik nagy erőkkel. A feleségének köszöni, hogy támogatja őt, dedek leveleire válaszol, kutyát ölelget, tollat csereberél, fizetést emel. Bizonyára hamarosan karácsonyfát díszít, ajándékot csomagol. Talán még bejglit is süt, ha így haladunk. Az sem lepne meg, ha Mikulásnak öltözve meglátogatna néhány óvodát. Hohohohóóó!

Szijjártó Péter fejében közben megfordult (vagy zárlatos lett) a program, mert most éppen nem vakcinákat, maszkokat és lélegeztetőgépeket harácsol az előrefelé menő Magyarország számára, hanem a már méregdrágán összevásárolt, majd iszonyatos költséggel ide hurcolt cuccokat osztogatja szerteszéjjel. Miután ránk rohadt egy csomó covid-teszt, szétszórtunk jónéhány lélegeztetőgépet – a többit tároljuk és őriztetjük, mert persze nincs rájuk szükség -, most 100 ezer FFP2 maszkot ajándékozott Kubának és 150 ezer vakcinát Tádzsikisztánnak. Arról nem szól a fáma, hogy indít-e külön repülőt a jó kormány az adományokkal, de már az sem lepne meg, ha igen. Elvégre telik rá, mert jól állunk.

Abban a pillanatban rohad le az ember arcáról az önelégült vigyor, amikor kiteszi a lábát a lakásból, és körülnéz a valóságban. Ez az, amit Orbán Viktor várúr, és Szijjártó Péter logisztikai főguru egészen biztosan nem szokott soha megtenni. Szar is lenne szembesülni azzal, ami a jól őrzött iroda, a sofőr vezette autó és a jól őrzött kacsalábon forgó vityilló, a gondosan szervezett és védett mindennapok, a különrepülők, fogadóbizottságok, testőrök világán túl van. Mert ott azt látnák, hogy az emberek többsége egyszerhasználatos papírmaszkot ránt elő a zsebéből, az lenne hivatott gátolni a fertőzést. De nem gátolja, mert már ezredszer van az arcán, eleve sem túl hatékony, de rommá gyűrve, végtelenszer használva még annyit sem ér. De hát az FFP2 maszk drága, nem mindenkinek telik arra, hogy naponta cserélje. Helyette megteszi az egy éve zsebben nyomorgatott műtősmaszk. A kézfertőtlenítő sem olcsó mulatság, bár az legalább a legtöbb üzlet előterében ingyen használható és hozzáférhető, de ez meg nem a kormány nagylelkűségén múlik, hanem a multik felelősségtudatán.

Tegnap olvastam egy cikket az Index helyén működő Indexen. Esküszöm, majdnem a guta ütött meg hirtelen, pedig eléggé hülyeségtűrő vagyok. Még csak nem is az a bajom a cikkben leírtakkal, hogy ne lenne igaz minden szava. Az otthon is használható covid-teszt valóban remek dolog. Ott azért nyeltem egy nagyot, amikor többször is a felelős magatartással tették egyenértékűvé a teszt vásárlását és használatát. Az ezzel a bajom, hogy igen sok embernek ez baromira pénzkérdés. Gondoljuk csak végig a dolgot! Egy FFP2 maszk alaphangon 250-300 forintba kerül. Ha szabályszerűen akarjuk használni, akkor néhány órányi használat után kidobjuk, és újat veszünk fel. Ez naponta minimum két maszk, de legyen csak egy, menjünk csak minden nap dolgozni és haza, vásárolni és a gyerekért az iskolába ugyanabban a maszkban, az már akkor is havi 5 ezer forint (szabályszerű, így valóban komoly védelmet nyújtó használat mellett ennek a többszöröse), és nyilván kellene a család minden tagjának egy maszk. A korai diagnosztikához szükséges otthoni teszt ára 5-7 ezer forint. Egy ilyen villámgyorsan terjedő járvány idején, ha az ember megpróbálja élni az életét, munkába jár, tömegközlekedésen utazik, vásárol, akkor aligha minden sátoros ünnepen merül fel a gyanú, hogy elkapta a vírust. De ha csak havonta egyszer nézi meg, az akkor is annyiszor 5-7 ezer forint, ahányan vannak a családban. Hiszen értelme csak úgy van, ha az egy légtérben élők mindegyike elvégzi az önvizsgálatot.

És akkor itt értem körbe a történettel. Feltételezem, nem szorul különösebb magyarázatra, miért fordul ki a belem a kormány öntömjénező nagyvonalúskodásától, miért megy fel a pumpa minden alkalommal, amikor szembe jön egy óriásplakát, egy kormányzati hirdetésnek hazudott választási propaganda, egy imázsépítő videó. A kormány annyi pénzt elszór a saját fényezésére, a hatalom megtartására, hogy az valami elképesztő. Mi a fasz lenne, ha Szijjártó legalább egy hónapig képes lenne megülni a seggén? Megmondom. Azon a pénzen, amit az ő röpködésére költünk, egy egész megye minden rászoruló emberét el lehetne látni maszkokkal, kézfertőtlenítővel és tesztekkel. Ha azt a pénzt, amit a rezsim reklámokra, a nyugdíjasoknak küldözgetett levelekre, plakátokra, reklámokra költ, inkább a társadalomra költené, akkor minden hónapban minden magyar család kaphatna egy csomagot, benne elegendő és megfelelő minőségű maszkokkal, fertőtlenítőszerrel, tesztekkel. Vagy ha nem is minden család, legalább azok, akik semmi módon nem engedhetik meg maguknak ezek megvásárlását, mert egyszerűen nem telik rá. És akkor a NER még mindig lophatna két pofára tovább.

Na, ehhez képest bőszülök fel Orbán jóemberkedésén, Szijjártó repkedésén és a kormány nagyvonalúskodásán. A befizetett adónkat soha nem arra költötte a kormány, amire kellett volna. De most nem csak a pazarlásról van már szó, hanem arról, hogy emberek életét áldozzák fel napról napra a hatalmuk oltárán. Undorító.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.