Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennek az országnak új alkotmányra van szüksége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Puccsra készülnek a hazaárulók címmel jelent meg ma reggel egy cikk a Magyar Nemzet nevű fideszes propagandaoldalon. A cikket Ágoston Balázs jegyzi, aki vélhetően ezért már meg is kapta a jutalomfalatkáját. De hogy mégis kik a hazaárulók és miért is készülnek puccsra? Gondolom, elég gyorsan kitalálják az olvasók, hogy a hazaárulók természetesen az ellenzéki politikusok és mindazok, akik esetlegesen majd segítik a munkájukat egy sokak által oly nagyon remélt ellenzéki győzelem esetén jövő áprilisban. Jogászok, bírók és még lehetne sorolni azokat, akik készen állnak arra, hogy segédkezzenek az alaptörvény átírásában. Erre azért van szükség, mert az alaptörvény nem demokratikus és annak meghagyásával lényegében soha nem lehetne visszatérni Magyarországon a demokratikus gyakorlatokhoz. Mert nyerhetne az ellenzék, de ha a Fidesz a pozícióiban tarthatná a saját embereit ennek ellenére is, akkor valódi rendszerváltás nem történhetne.

Nyilván a Fidesz szerint csak és kizárólag kétharmados győzelemmel írható át az alkotmány, minden ezzel ellentétes elgondolás téves. Ez alapvetően persze igaz is, viszont mivel szakértők egyöntetű véleménye és a lakosság többségének véleménye szerint is megszűntünk demokráciának lenni már évek óta, szükség van arra, hogy megváltoztassák azt az alaptörvényt, amely lehetőséget biztosított Orbánnak ahhoz, hogy lényegében teljhatalommal ruházza fel saját magát. Ameddig Polt Péter vagy Domokos László elmozdíthatatlan, addig teljesen elképzelhetetlen bármiféle változás is. Polt szerepe talán a legjelentősebb, hiszen ő az, aki szinte indoklás nélkül dobálhat vissza olyan feljelentéseket, amelyek bíróság elé juttathatnák mindazokat, akik részt vettek a Fidesz maffiarendszerének kiépítésében.

Volt alkotmánybírók, jogászok sora is azt mondja, hogy egyszerűen szükség van arra, hogy az alkotmányhoz hozzányúljon az ellenzék, ha sikerül megnyerniük a választásokat. Nyilvánvalóan jó lenne, ha erre semmi szükség sem lenne, de nem érdemes álomvilágban élni, hiszen csúnya pofont kaphat az ember. A cikk szerzője szerint ha ezt megteszi az ellenzék, úgy hazaárulóvá válik és puccsot hajt végre. De lássuk pontosan hogyan is fogalmaz az ügyeletes jajveszékelő:

A gyülevész siserahad ugyanis nyíltan puccs­ra, a jogállam lebontására, vagyis diktatúra bevezetésére készül.

(…) A magyarellenes baloldal kezdettől gyűlöli az alaptörvényt. Gyűlöli, mert nemzeti értékeinkben, keresztény örökségünkben nem ismer magára. Nagyság, büszkeség, megtartó hagyományok, jövőépítő irány helyett hazánkban valójában sohasem létezett, mindig csak maroknyi szabadkőműves körök számára fontos köztársasági örökségről delirálnak, és külföldi kenyéradók után sóvárognak. 

Szép dolog, hogy a propagandista úr aggódik a magyar demokráciáért, de az mint olyan, már régen nem létezik. Nem lehet nyílt diktatúrának nevezni azt, amit Orbán művel, de ez nem azt jelenti, hogy ne a diktatúra valamilyen formája lenne ez a felcsúti által hosszú évekkel ezelőtt megálmodott berendezkedés. A NER egy maffiarendszer, amit azonnal fel kell számolni. Forintok milliárdjai, száz- és ezermilliárdjai tűntek el különböző érdekköröknél, akik ebben a konstrukcióban érinthetetlenek. Az igazságszolgáltatás rájuk nem vonatkozik, ami miatt kétségtelen az, hogy át kell írni a jelenlegi törvényeket. Ugyanis ha ezek a pénzek törvényesen tűnhettek el, akkor valami nem stimmel a törvényekkel. Annak idején Orbánék úgy írtak át minden fontos dokumentumot, hogy legalizálhassák a visszaéléseiket, emiatt van most szükség arra, hogy mindez megváltozzon.

Nem készül itt senki puccsra, pláne a diktatúra bevezetésére, egyszerűen arról van szó, hogy visszatérnénk a demokráciához, hiszen mégis csak Európa szívében élünk és az Európai Unió tagjai vagyunk. De ez jól láthatóan nem tetszik a hatalomnak, ők ugyanis inkább a keleti diktátorokhoz dörgölőznének és azt szeretnék, ha Brüsszel nem láthatna rá és köze nem lehetne a hazai törvényhozáshoz. Az uniós törvények és szabályok miatt ezt eddig meg is tehették, viszont ha az ellenzék megnyeri a választásokat és Magyarország valóban csatlakozik az Európai Ügyészséghez, akkor elmúlnak a szép idők a kormánypárti strómanok számára. Ha lesz végre hatásköre egy európai szervezetnek arra, hogy kivizsgálja és esetleg perbe fogja azokat, akik uniós pénzek elsikkasztásáért felelősek, akkor már nem lesz hova menekülni. Pláne, ha Polt Pétert is sikerül eltakarítani legfőbb ügyészi pozíciójából.

Az alaptörvény nem nemzeti, pláne nem keresztény. Az alaptörvény demokráciaellenes és az oly szükséges előrelépés helyett a múltba tekint vissza. Magyarországnak egy európai színvonalú alkotmányra van szüksége, arra, hogy a demokrácia újra megalapozható legyen az országban. Ha ehhez az kell, hogy kidobják a kukába a jelenlegi alaptrövényt, akkor történjen meg ez, legalább tiszta lappal indulhatunk. Hogy ez nem tetszik azoknak a kommunistázó kommunistáknak, akik segédkeztek ennek a megalkotásában, az nem hiszem, hogy sokakat érdekelne. Az ellenzék által felállított közjogi szakértői csapat lesz felelős azért, hogy egy európai alkotmánya legyen újra az országnak. Itt nem politikusok fognak dönteni, hanem valódi szakemberek, akik között van volt miniszter és volt alkotmánybíró is. Ők vélhetően tisztában vannak azzal, hogy mire is van szüksége ennek az országnak ahhoz, hogy újra talpra álhasson. Lehet, hogy ez a nemzeti oldal szerint hazaárulás meg puccskísérlet, csak emiatt nem fognak megrettenni mindazok, akik változást szeretnének elérni. Ha az ellenzéki összefogás nyer jövőre, itt egészen biztosan változások lesznek, olyan változások, amelyet nem tesz majd zsebre a nemzeti kormány.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.