Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szégyenteljes ez az egész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy az emberek magasról tegyenek a koronavírusra. Kezdték ott, hogy kitiltották az újságírókat a kórházakból, illetve megtiltották az orvosoknak és ápolóknak, hogy nyilatkozzanak az általuk látottakról. Ezzel elérték, hogy az emberek ne szembesüljenek a koronavírussal, kivéve, ha ők vagy családtagjuk betegszik meg és kerül kórházba. Egyfajta láthatatlan járvánnyá változott az egész, ami miatt sokan azt is megkérdőjelezték, hogy egyáltalán létezik-e. Ezt követően a kormány úgy döntött, hogy nem ad ki fontos adatokat a járvánnyal kapcsolatban, egyedül azt lehet tudni, hogy épp hányan vannak lélegeztetőgépen, intenzív osztályon, illetve kórházban, valamint hányan haltak meg aznap. Azt, hogy milyen a betegek eloszlása, hogy ezzel regionálisan lehessen megfogni a vírust, az már titok.

Polgármesterek tucatjai könyörögnek már több, mint egy éve a kormánynak azért, hogy ugyan már adják ki azokat az adatokat, amelyekre helyben szükségük lenne, és amelyekkel a kormány egészen biztosan rendelkezik. De a kormány nem hagyja magát, egyszerűen nem adja ki, még ha erre is szólítja fel őket valamely hatóság. De ha ez nem lenne még elég, most az lenne a fontos, hogy a kórházban ápoltakról megtudjuk, hogy ki oltott, mivel oltott és mikor oltották be. Fontos lenne ugyanis tudni, hogy mely oltások bizonyulnak a leghatékonyabbnak és azt is, hogy meddig hatásos az oltóanyag. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen az oltottak és oltatlanok aránya a kóráhzakban, hiszen ezzel el lehetne oszlatni azt a tévhitet, miszerint az oltás nem véd meg senkit sem, mivel akár három vakcina felvétele utána is bele lehet halni a betegségbe.

Olyan adatok ezek, amelyeknek a nyilvánosságra hozásával elérhető lenne, hogy az emberek jobban megbízzanak az oltóanyagokban és ne utasítsák azt vissza. De jól láthatóan a kormány szándékosan arra törekszik, hogy ez ne változzon meg, és noha az oltási kampány az elején jó volt, a lelkesedés elfogyott és aki akarta, az már felvette az általa preferált vakcinát. Aki még nem kapta meg egyiket sem, az nem is akarja, és ha a kormány nem változtat az adatközlés módján – jól láthatóan nem akar –, ez aligha fog megváltozni. Már most is az uniós átlag alatt teljesítünk, noha a halottak száma lakosságarányosan bőven átlag feletti. De ezzel nem foglalkozik a Fidesz, letagadják, vagy elterelik róla a figyelmet és arról beszélnek, hogy a hazai védekezés sikeres. Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy baromira nem sikeres, viszont katasztrofális.

Kásler Miklós és Müller Cecília is bujdokol a kérdések elől, és amikor megszólalnak, akkor is olyan kérdésekben, amelyek a kutyát sem érdeklik. Az ő felelősségük a járvány elleni védekezés, ezért jogosan érik őket a kritikák. Az ő feladatuk lenne felpörgetni az oltási kampányt azzal, hogy bizalmat keltenek az oltásokban, de ők inkább gazdasági és politikai érdekből már az oltások megjelenésének idején is az ócska kínai Sinopharmot erőltették, ezzel elveszítve a bizalmat magyarok millióinál. Mert már akkor is tudni lehetett, hogy a Sinopharm egészen biztosan nem a legjobb, mint ahogy az is tudható volt, hogy 60 év felett messze nem olyan hatékony, mint ami elvárható lenne. Azzal, hogy hagyták, hogy ezek az emberek felvegyék ezeket az oltásokat, nagy valószínűség szerintem közreműködtek ezrek halálához. Ezt nem lehet szépen megfogalmazni sajnos, hiszen pontosan ez történt.

De még javíthatnának a helyzeten. Megtehették volna, hogy például érdemben válaszolnak Hohn Krisztina, LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére, de Kásler inkább Rétvárit küldte rá a kórházban ápoltak átoltottságáról érdeklődő képviselőre. A kérdések a következők voltak:

  • Milyen arányú a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek között az oltottak és oltatlanok száma?
  • A kórházi kezelésre szorulók közül hányan nem kaptak oltást, hány főnek volt meg a második, külön a harmadik oltása, illetve hányan szakították meg közülük az oltási sort?
  • Az elhunytakra vonatkozóan hányan és milyen arányban voltak oltatlanok, illetve hány fő kapott első, második, illetve harmadik oltást.

Rétvári egy büdös mukkot nem szólt az oltásokról, inkább egy hosszú, válasznak nem nevezhető válaszban szidta a teljes ellenzéket. Egyszerűen ma már csak ennyire futja a kormányzattól, az államigazgatástól, meg sem próbálkoznak azzal, hogy érdemi válaszokat adjanak a jelenleg legfontosabb kérdésekre. Hagyják, hogy az emberek kételkedjenek az oltásokban, ezzel elérve, hogy az alacsony átoltottság miatt újra elszabaduljon a járvány. Már a negyedik hullámnál tartunk, de ha nem változik a kormány kommunikációja, akkor lesz ötödik és hatodik hullám is. Rogán kezében van egy olyan propagandagépezet, amellyel magyarok millióit képesek elérni napok alatt, ezt mégsem arra használják, hogy bizalmat keltsenek az emberekben, hanem arra, hogy arról beszéljenek, hogy mennyire zseniális a kormány védekezése, illetve milyen sikeres volt a gazdasági kilábalás a válságból. Hogy az óriási sikerek közepette magyarok tízezrei haltak már meg? Őket ez nem érdekli, a lényeg, hogy ha hangosan üvöltve ismételgetik, hogy mennyire sikeresek, akkor az úgy is van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.