Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hagyjuk már ezt a migránsozást végre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A külhoni magyarokat és az uniós állampolgárokat is migránsozza Márki-Zay Péteráll a Mandiner cikkének címében. Az elemzés szerint MZP butaságokat beszélt, amikor azt mondta, hogy Orbán 2019-ben 55 ezer, de még 2020-ban, a Covid idején is 43 ezer Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra. MZP a KSH adatait elemezte, amelyekben manapság mondjuk nem igazán lehet megbízni. Az adatokból viszont kiderült, hogy ezen migránsok nagy része az unión belülről érkezett, sokszor pont a határmenti országokból, ahol kettős állampolgárok is élnek. Amennyiben ez igaz, MZP valóban félreértelmezte az adatokat, de azt akkor sem értem, hogy miért számít migránsnak egy arab, vagy ázsiai országból érkező ember, viszont egy európai, pláne külhoni magyar miért nem lehet migráns?

Én is migráns vagyok Spanyolországban, és sokan hozzám hasonlóan migránsok Németországban, Ausztriában, vagy épp Franciaországban. Hiszen Magyarországról oda költöztek és ott élnek, ez a migráns jelentése. Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember – áll a Wikiszótár oldalán. A migráns alapvetően nem egy bűnöző, terrorista, hanem egy egyszerű ember, aki úgy döntött, hogy elhagyja hazáját és máshol próbál szerencsét. Mi az Unión belül szerencsések vagyunk, hiszen mindenféle papírok nélkül mozoghatunk az országok között, vállalhatunk munkát és letelepedhetünk. Egy ázsiai, vagy dél-amerikai országból érkező személy ugyanezt nem teheti meg ilyen könnyen. Valódi különbség viszont nincs egy magyar, olasz, iráni, vagy ukrán migráns között, ezeket az embereket az köti össze, hogy mindannyian elhagyták a szülőföldjüket.

Én úgy vélem, hogy MZP migránsozása nem a helyes irány, hiszen az embereknek már elege volt az állandó gyűlöletkeltésből. Tudom persze, hogy működni fog ez is, de szerintem neki pont azt kellene megmutatnia, hogy lehet másként is. Természetesen mindazon bűnözőket, akiket a Fidesz telepített le Magyarországon, vissza kell küldeni a saját országukba, hogy az ottani hatóságok döntsenek a sorsukról, de ezt nem kell kampányelemmé emelni. Nem vélem jó gondolatnak azt, hogy MZP elutazik a határkerítéshez és arról számol be, hogy hány migránst hozott be Orbán, szemben Sorossal. Ezt a gyermeteg kommunikációt ki kellene már nőni, még ha pontosan tudom is, hogy működni fog egyeseknél.

Épp ideje lenne végre leállni a migránsok démonizálásával, hiszen ember és ember között nincs különbség csupán azért, mert más a vallása, kultúrája, vagy bőrszíne. Minden törvényesen ide érkező migránst fogadnunk kell, a menekültek státuszát pedig meg kell vizsgálni és törvényesen el kell bírálni. Nem olyan nagy ördöngősség ez, csupán megfelelő törvények és független hatóságok kellenek. Magyarországon vannak valódi problémák is, talán azokkal kellene inkább foglalkozni, és idővel a vidéki lakosság is abbahagyná a migránsoktól való rettegést, elvégre igen kevesen találkoztak akár egyetlen külföldivel is. A lakhatási válságot kellene megoldani, az egészségügyet helyretenni, a tanárok fizetését megemelni, a nyugdíjak értékét növelni. Lehet ez populista elgondolás, de végső soron ezekre lenne szükség, ezek ugyanis azok a döntések, amelyek érdemben megváltoztatnák emberek millióinak életét.

A migránsokkal való riogatás semmi másra nem jó, mint a választások megnyerésére, de arra már nem, hogy az ország egyről kettőre jusson. Pedig több ezer milliárd forint uniós támogatás ellenére is ott tartunk, hogy leszakadtunk már a minket körülvevő országoktól is, és már csak Bulgáriával vagyunk versenyben. Ezzel kellene valamit kezdeni. Tudom, hogy kampány van és lehet, hogy a háttérben ezekkel egyébként foglalkozik már most is az ellenzéki összefogás, de akkor is tehetnének olyan kijelentéseket a kampány során, amelyek nem a mások elleni uszításról szólnak. Nem gyűlülünk már így is elég nemzetet? Sőt, már az országhatáron túl sem kell utaznunk ahhoz, hogy egymást gyűlölő embereket találjunk, hiszen a nemzeti oldal harcban áll mindazokkal, akik eltérő véleményen vannak. Lassan elmondható lesz tehát, hogy mindenkit gyűlölünk, aki tőlünk eltérő véleményen van.

Ez ugyan Orbánék sara, de azért kellett ehhez az emberek gyenge jelleme is és az is, hogy már alapvetően is legyen bennük valamiféle gyűlölet mások iránt. Ezt az országos szintű gyűlöletet nagyon nehéz lesz majd visszazárni a palackba, hiszen mélyen beleivódott az emberek agyába az, hogy az idegenek gyűlölni kell, mint ahogy a tőlünk eltérő politikai véleményen lévőket is. Csoda, hogy az összefogás az ellenzéki oldalon egyáltalán létre tudott jönni egy olyan országban, ahol a nemzet képtelen egységre verődni azért, hogy leváltson egy diktátort. De az ellenzék – lehet őket szidni mindenért persze, de most támogatást érdemelnek – megtette azt, amit megkövetelt a jelenlegi helyzet. Ők félretették az egymás iránti ellenszenvüket, nekünk is ezt kellene tenni végre. Ne gyűlöljünk mindenkit csak azért, mert más. Legyen már végre vége a migránsozásnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.