Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsányról egy árva szó nem esett. Emiatt jobban aggódom, mint Matolcsy a kamatemelés miatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát igen. A propaganda sormintája szerint megint beledobott egy fél téglát az amúgy is vészesen hullámzó fostengerbe, ami egyébként idestova 12 éve öntötte el kicsiny, de annál nagyobb nemzeti öntudattal rendelkező hazánkat. Szokásos péntek reggeli kukorékolása ezúttal sem volt más, mint a többi, talán többet krákogott és szipogott, de a mondanivalója pontosan annyira színvonalas és értékes volt, mint mondjuk a fél évvel ezelőtti. 

Vírus elleni védekezésben kurva jók vagyunk, oltakozzon mindenki, és minden van doszt: orvos, lélegeztetőgép, vakcina. Ez utóbbiból rendelt megint 2 milliót, de hogy melyik fajtából, azt elfelejtette megemlíteni. Pfizer lesz az, aminek a közös uniós beszerzéséből azért hátrált ki hangosan májusban, hogy szeptemberben sunyiban visszakuncsorogja magát. Azt tudjuk, hogy a Szputnyik Ligthtot már mi is fogjuk gyártani, igaz, a sima Szputnyikot sem fogadják el még sehol a civilizált világban, de az kit érdekel? Majd egyszer, valamikor hátha. Igaz, hogy március óta ígéri Petike, hogy már ott van a gaz Brüsszel asztalán, de még mindig nem sikerült jóváhagyniuk. Ez van, amikor egy diktátor nem tud érvényesülni azon a saját maga által uralt területen kívül, amit nem Oroszországnak, hanem nagyvilágnak hívnak. Így jár állandóan Viktorka is, aki nem érti, hogy miért nem értik meg őt, és miért nem mindenki úgy ugrál, ahogy ő füttyög.

Szar ügy, de legalább itthon van stabil 2 millió szektatag, akik isszák a szavait, és minden péntek reggel, amikor ráér igét hirdetni, helyeslően bólogatnak a rádió mellett. Az igazi ultraradikális remélhetőleg Sokol rádión hallgatja a félistent, mert egy konzervatív fideszes ügyel a részletekre. Innen tudhatja meg a legfrissebb háborús híreket, egyenesen a sasfészekből, Orbán admirális előadásában. Csapataink harcban állnak, fürkészeink és portyázóink a négy égtáj irányában kutatják az alagút végi fényt, védjük a rezsit, a migránsokat visszaszorítjuk, és küzdünk a kommunista baloldallal, akik minden eddigi sikert és kiharcolt eredményt elvennének 2022-ben. Körülbelül ennyi. Meg Soros, aki egy ideje bántóan háttérbe szorult.

Azt látom, hogy miközben a fizikai határvédelemre nem adnak pénzt, aközben adnak pénzt mindenre, ami segíti a bevándorlást. Tehát Soros Györgynek adnak pénzt, tehát Soros György szervezeteinek adnak pénzt. Tehát az összes civil szervezetnek, vagy hogy hívják őket, akik bevándorlást segítő szervezetek, ők mind kapnak támogatást. Akik meg védekeznek, azok meg nem kapnak.

Tehát a kulcsszavak, hogy nehogy elfelejtsük: védeni, harc, csata, küzdelem, támadás. És máris érkezik Katalin asszonyság újabb öblös, alányalós kérdése: 

Ön úgy fogalmazott a napokban, hogy a rezsiharc örök, és ez így lesz 2022-ben is a választások előtt. Miért kell megvédeni a rezsit? Miért kell megvédeni? A baloldal nem szokta beleírni a programjába, hogy ő megemeli majd a gáz árát meg a villany árát.

Viktor frappáns válasza:

Amikor rezsicsökkentésről beszélünk, ugye, ez 2013-14-ben indított csatája vagy harca Magyarországnak, akkor azt mondjuk, hogy a világpiaci ára az áramnak, a gáznak rendszeresen változik, hol föl, hol le, időnként és gyakrabban fölfelé. Időnként és gyakrabban fölfelé, ez súlyos terhet jelent a családok számára, és ezért ne engedjük, hogy az a számla, amit ön fizet a gáz meg az áram után, az a világpiaci árakat követve hol magasabb, hol alacsonyabb legyen, hanem szorítsuk le az árat egy olyan szintre, ami észszerű, még kibírható, kedvező, és azt állandósítsuk. És mindegy, hogy hogyan mozog az áram meg a gáz világpiaci ára, mi ezen az áron adjuk a gázt meg az áramot meg a távfűtést a háztartásoknak.

Mondja ezt olyan vehemenciával és meggyőződéssel, hogy aki nem ismeri ezt az alakot, simán el is hiszi neki ezt a csodálatos mesketét. Ám ha valaki véletlenül hitelesnek találta a nagy mesélő monológját, akkor a következő mondattal, még a leghülyébb és legtájékozatlanabb hallgatóban is felébresztette a kételyt, hogy itt megint csak a szokásos halandzsa megy, semmi más. Nagyon erős mondat következik, nekem is meg kellett kapaszkodnom:

Tehát nekünk – mindegy, hogy piacellenes, vagy nem – van egy kialakított rendszerünk, és ez működőképes, ez jó a családoknak. Miért kellene ezen változtatni? Nem tudom, ki az a piac, Doktor Piac, vagy Mr. Piac, aki bekopog, és azt mondja, hogy ezt nem lehet.

Hagytam időt magamnak, és arra jutottam, ez a magyarázat mindenre. Ha őfényességét bármilyen jogos kritika éri – mint amilyen például a benzinár befagyasztásával, vagy a kamurezsicsökkentéssel kapcsolatban érte -, akkor ez a válasz. Hát ez a válasz, emberek. Emésztgessétek, ízlelgessétek. Mr. Piac mindenkit figyel, és ha nem vagyunk résen, még a végén az is megtámad minket. Ja, és az adóemelés: 

Több nagy vita is van, de egy vita legalább harminc éve itt hullámzik közöttünk. A baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, mi meg abban hiszünk, hogy adót kell csökkenteni.

Mondja ezt az az ember, akinek kormánya hatalomra kapaszkodása hajnalán, 2011 végén beterjesztette a 25%-os ÁFA 27%-ra emeléséről szóló pompás javaslatát, és azt azóta is ott tartja, ahova emelte. Ezt azért nem győzöm mindig hangsúlyozni, mert ez az az adó, amely mindenkit egyformán sújt, hiszen a végfelhasználó, vagyis a fogyasztó fizeti meg. A nyugdíjas, a szegény, mindenki. Mert amit a boltban megvesz, azt bruttóban kell kifizetnie a pénztárnál. Tehát lehet itt handabandázni és mellébeszélni, de aki itt adót emelt, az a magát adócsökkentőnek hazudó Fidesz volt, senki más. Ugyanaz a parasztvakítás és valósághajlítás igaz a nyugdíjakra is, nem beszélve azoknak az egyéb fos gazdasági mutatóknak a magyarázatáról, amelyek miatt brutálisan inflálódik az ország, és leértékelődik a forint. Ezek mind jelek, amelyek egy ország pénzügyi stabilitását jelzik. Ezekből kiindulva a helyzet nemhogy nem jó, hanem egyenesen szar, és a milliárdos választási pénzszórást elnézve, ez nem is fog változni.

Egy valami most kivételesen kimaradt a szózatból. Na mi? Bingó! Gyurcsányról egy árva szó nem esett. És az az igazság, hogy én emiatt jobban aggódom, mint Matolcsy a kamatemelés miatt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.