Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fülkeforradalom nem csupán az ő gyermekeit zabálja fel, de alighanem a fülkét is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Legyen fény és világosság, vidám jó reggelt mindenkinek! Csakis vidám ország lehet az, ahol úgy avatnak fel 60 millió forintnyi uniós támogatásból egy bicikliutat, hogy az el sem készült még. A helyi fideszes góré meg még fotókat is közzétesz, amelyeken az átadó utáni ünnepélyes végigbiciklizés látható a szóban forgó életveszélyes útszakaszon, vagyis a NEM LÉTEZŐ bicikliúton. Ezt csinálja utánuk, aki meri.

Pedig ez szóra sem érdemes ez ahhoz képest, hogy a Lázár János irányítása alá került teniszszövetség akár 19 milliárdot is fizethet egy olyan versenyért, amit sosem rendezett meg (!), miközben már a NAV-tartozás rendezésére sincs elég pénz. Hát nem egy vidám ország ez? Jó, a tenisz pont nincs azon hat kedvezményezett sportág között, amelyre a taoprogram 2011-es bevezetése óta lassan 1000 milliárd forint csordogált el, de azért az elég durva, hogy miközben a kéményen csodálkozó ország egyéb részei még most is szívnak, mint a torkos borz, a doktorminiszterelnök mániájának a Covid-válság sem volt képes betenni (a vezérkos szerint amúgy sem közpénz az, ami a költségvetés helyett a sportszervezeteknél landol).

Ehhez képest enyhén vérlázító, hogy még mindig nem volt hajlandó kifizetni a kormány a fővárosi közösségi közlekedés állami normatíváját: a központi költségvetésben (!) szereplő 12 milliárd forintos célzott támogatást (szívjanak csak, ha nem tudják, kire kell szavazni). Nem, ennek ellenére sem fog megbénulni a tömegközlekedés, de ez a pitiáner, kicsinyes, bosszúállás akkor is elképesztő. Vicces is lehetne, ha tizenkettedik éve nem azzal szórakoznának, hogy kit, hol, mivel büntessenek, aki kicsit is veszélyt jelent a pöffeszkedésükre, vagy csak egyszerűen nem hajlandó alámuzsikálni a korrupció kormányának.

Nincs ennél aktuálisabb példa, mint hogy miután kiverték a vezérhisztit a Norvég Alapnál, azaz megfúrták a civileknek járó forrásokat, és a skandináv ország elzárta a pénzcsapokat, most bosszút állnak a nertársak: három évtized után most először nem lesz közös zárónyilatkozat az EGT országainak együttműködéséről, mert sajtóértesülések szerint pitiánerék megvétózzák azt. Tehát kormányhatározatba írták, hogy azok a pénzek nekik járnak, Varga Judit intézkedjen és keresse a megoldásokat a zseton megkaparintására, sértődötten verték az asztalt, és hát eddig sikerült jutni: pénz nem lesz, gyakorlati haszna nincs, de azért odaszarnak az asztalra. Legalább. Bosszúból.

Akkor hát vegyük komolyan magunkat. Kövessük az évi 120 milliárdos közmédia egyik vezérigazgatójának (nem a feketeöves hírhamisító, hanem a másik) példáját, aki a tegnapi nap egyik legerősebb geci poénját szállítva megállapította a közmédia képernyőjén, hogy nincs kormányzati befolyásolás a közmédiában. Mint korábban érintettem ezt a kérdést, Magyarországon járt az ENSZ szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának védelmét vizsgáló különleges jelentéstevője, Irene Khan, aki újságírók és médiaszakemberek mellett találkozott a közmédia vezetőivel is. Így az okleveles hírhamisító Papp Dániellel, az MTVA vezérkosával, valamint ezzel a másik, Dobos Menyhért nevű NER-szolgával is, aki a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Nos, Dobos erről a találkozóról számolt be a Migráns1 kanális kedd reggeli műsorában, ahol egyebek mellett azt mondta: reméli, hogy az ENSZ hiteles jelentést készít majd, ami az ő véleményüket is hűen tükrözi. Mindezt úgy, hogy egy szót sem ejtett arról, hogy Irene Khan két napja már világossá tette félreérthetetlen véleményét a magyar helyzetről, miszerint: komoly kockázatot jelent az emberi jogokra nézve, hogy a magyar kormány korlátozza a médiaszabadságot.

Dobos nertárs erről egy szót sem szólt, ehelyett olyan viccességekről szónokolt a közpénzfideszes hazugsággyár hálás közönségének – nehéz lesz überelni -, mint hogy a magyar közmédiában komoly kontrollmechanizmus működik (!!!!), amit a törvényi szabályozás garantál (!!!!), egyébiránt pedig a közpénzt zabáló, fideszszolgálati média kuratóriumát a parlament választja paritásos alapon, vagyis ellenzéki képviselők is tagjai a testületnek (!!!!). És nem röhögte el magát akkor sem, amikor megnevezte az egyetlen alkalmat, amikor szerinte a politika befolyást akart gyakorolni rájuk, pofátlanul elfideszesített közmédiára. Naná: 2018 decemberében a rabszolgatörvény elleni tüntetések idején, amikor ellenzéki politikusok a követeléseiket akarták beolvasni az állami tévében. Dobos szerint a történet szégyen volt a magyar demokrácia történetében. Hát tényleg. Miközben ellenzéki politikusok meg sem szólalhatnak a közmédiában, be se hívják őket, vagy ha igen, abból az lesz, mint Karácsony Gergely első és utolsó főpolgármesteri minőségben tett látogatásából az MTVA-ban, miközben dokumentumok bizonyítják a Rogán-központ politikai befolyását, vagy hogy ellenzéki politikusok sajtótájékoztatóit meghamisítják. Nos, minderről Dobos nem pofázott.

Ennél csak Varga Judit igazságügyi miniszter alakított ocsmányabbat – aki mindennel is foglalkozik, amihez semmi köze, csak tisztességes, becsületes magyar állampolgárok lehallgatásáról nem tud semmit, mert kiszervezte a koszos melót az államtitkárának -, aki Dobos szónoklatával körülbelül párhuzamosan tett közzé egy irományt a közösségi oldalán, amelyben teli szájjal szidta az ENSZ biztosát. Az önmagával (kivel mással?) ábrázolt posztban, a gazdi legharcosabb amazonja már megint a hagymázas vízióit szedte elő arról, hogy báncsák mimagyarokat. A változatosság kedvéért most az ENSZ akarja lejáratni Magyarországot. A mimagyarságát öltözködésileg is alátámasztó, toporzékolás tekintetében Szijjártót mostanra már bármikor leiskolázó honleány természetesen eljutott Sorosig is, de nem az a valami. Hanem hogy képes volt leírni ezzel a minősíthetetlen közmédiával a Fidesz zsebében, hogy a balliberális hegemónia által gúzsba kötött hanyatló Nyugattal szemben számunkra a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti. Nem kérek elnézést, de szigorúan függetlenobjektív alapon: ez a nő valami egészen különleges válfaját képes életre kelteni a szégyennek és a gyalázatnak.

Viszont ne csüggedjünk, vannak még itt viccességek, apropó közszolgálatiság, állami független hírügynökség és Dobos nertárs. Azt írta a Media1 – ennél kedvencebb hírem tuti nem lesz mostanában -, hogy kirúgták az MTI két munkatársát. Ennek eredményeként hárman felmondtak, a szakszervezet tiltakozik, a többiek pedig nem értik. Nem értik, hogy miért kellett elküldeni két embert, amikor korábban az átszervezésnél azt ígérték a közmédia vezetői, nem lesz leépítés. Jó reggelt, barnanyelvű különítmény, helló, röfik! Csak nem megérkezett a mesebeli fekete autó? Csak nem? Ha nem olvastam volna a levelet, amit az az MTI Sajtószakszervezet szb-titkára küldött Dobos vezérigazgatónak, nem hinném el. Részlet:

„Sokunk véleményét fogalmazom meg akkor, amikor félelmetesnek nevezem a lépést azért is, mert senki nem ismeri az okát. Volt példa az utóbbi években is olyan elbocsátásokra, amelyek mögött politikai vagy személyes okokat láttunk, de olyannal még nem találkoztunk, amelynek semmilyen okát nem ismerjük, még csak feltételezni sem tudjuk.

Lefordítom. Hosszú évekig magasról szartunk rá, amikor politikai vagy személyes okokból rúgtak ki valakit, nem érdekelt, nem minket rúgtak ki, ez teljesen rendben volt. De most, amikor ismeretlen okból a kolléga elveszti a semmiféle szakmai integritást nem igénylő, ámde jól fizető, kényelmes állását, mélységesen meg vagyunk döbbenve. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy olyanokat rúgtak ki, akik éveken keresztül szó nélkül végrehajtották az ukázokat, nem kérdeztek, nem méltatlankodtak, nem furdalta őket a lelkiismeret, nem érezték szarul magukat, amiért a nevüket adták a legaljasabb hazugságokhoz, maszatolásokhoz, elhallgatásokhoz. Félelmetesnek találjuk, hogy már a parttalan szervilizmus sem elég, ezért most már nem maradhatunk csendben. Mert nem erről volt szó. Nos, hát ilyen ez, pajtások. Évek óta mondogatjuk, hogy előbb-utóbb mindenkiért eljön az a szimbolikus fekete autó, és ahogy egyre kisebb lesz a zsemle, annál többekhez jön el, akik talpat nyaltak, szolgáltak és nem érdekelte őket a világon semmi, mert nem velük történt. Bármilyen hihetetlen, a fülkeforradalom tényleg felzabálja nemcsak az ő gyermekeit, de még a fülkét is. Ahogy az önkényuralom lába alól kicsúszik a talaj, úgy fog kiderülni, hogy márpedig egyetlen cselédnek sem állítanak szobrot csak azért, mert évekig hűséges volt.

Igen, a talajnak pedig van egy olyan tulajdonsága néha, hogy kezd kicsúszni a saját lábak alól. Például. Európa pitiáner, bosszúszomjas zsarolási potenciálja ugyan megrázta az ő enyvtől összeragadt öklét a tegnapi V4-es csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón, és megint migránsozott Brüsszel felé fordulva, de közben a legújabb követelőző, utasító levelét (miszerint a kötelezettségszegési eljárásokat függesszék fel, de kurvagyorsan) az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról. Az EB udvarias álláspontja szerint ugyanis politikai okokból, levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást. Újabb fényes győzelem ez, várjuk a propaganda győzelmi jelentését arról, hogy mimagyarokorbánviktornak nem igaza van, hanem mindig is igaza lesz.

Van bőven még mondanivalóm, de sajnos és szerencsére hely- és időkorlátokat miatt nem lehetséges, úgyhogy csak röviden néhány további apró mókás fejlemény a világ leglelegebb paradicsomából, addig ameddig a fülkeforr nekiáll igazán táplálkozni:

200 millió forintért semmisít meg 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-tesztet a kormány. Az átláthatatlan korrupt közbeszerzések keretében megvásárolták, tárolták, most pedig még több pénzt költenek a megsemmisítésükre, miközben hallani sem akartak a lakosság ingyenes teszteléséről.

Mészáros Lőrinc cége építi a Heim Pál Gyermekkórház új tömbjét. Egy másik céggel együtt több mint 30 milliárd forintot számlázhatnak.

Széles Gábor NER-milliárdos cége 62 millió forint állami támogatást kapott zalacsányi kisboltjára a nemzeti kormány Magyar Falu programjából, amelynek az egyik sajátossága az, hogy a kisboltos nyertesek és a korábbi botrányos trafikpályázatok győztesei között jelentős az átfedés.

Az Emmi kikéri magának, hogy támadják a vírussal heroikus küzdelmet folytató Kásler Miklóst, akiről a sajtó megírta, hogy luxus lakóbusszal megfejelt, 24 órás védelmet kapott. Ez kurvajó. Az Emmi szerint szégyen, hogy megint Kásler Miklós ellen hangol a média.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma határozottan elutasítja az ellenzéki média rosszindulatú félremagyarázását! Egy nemzetközileg is elismert orvos professzor miniszterről van szó, aki egyébként több olyan ágazatért felel, amelyek az emberek mindennapjainak és érdeklődésének középpontjában állnak. Ezen túlmenően heroikus küzdelmet vezet a koronavírus világjárvánnyal szemben.

Nem tudom, ki fenyegeti életveszélyesen Káslert, el is ítélem, ha van ilyen, de amennyiben Varga Judit maga a szégyen és a gyalázat, akkor ezt a hobbirégészt, aki koronavírus-járványtól függetlenül mindennel is marhára elégedett, ami az agonizáló magyar egészségügyben történik, minek lehet nevezni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.