Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán soha nem gondolkodott nemzetben vagy hazában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vasarnap.hu-n egy nagyszerű propagandacikk jelent meg nemrégiben, amely Orbán egyik, a Fidesz kongresszusán elhangzott tételmondatát emeli ki a Fidesz. Ezen állítás alapján veszi sorra az iromány azokat az intézkedéseket, amelyek bizonyítják, hogy Orbán a nemzet megmentője és hőse. Csak benne lehet bízni, hiszen ő már bizonyította, hogy nemzetben gondolkodik és mindenkit fel kíván emelni, legyen jobb- avagy baloldali. Nézzük, pontosan, mi is volt ez a mondat, amelyet a szerző kiemelt.

„A mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, míg a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz.” Véleményem szerint ez volt a legfontosabb mondat Orbán Viktor miniszterelnök hétvégén elmondott kongresszusi beszédében. Ez mutatja ugyanis meg azt, hogy ki az, aki nemzetben, hazában, az emberek előrejutásában gondolkodik, és ki az, aki a saját tábora ellenében is a külföldi érdekeket szolgálja ki.

Tehát az ember komolyan azt hiszi, hogy mindenki, aki Magyarországon él, az jól jár azzal, hogy Orbán a miniszterelnök. Vajon mégis miért? Mit tett ez az ember azért, hogy minden oldal egyformán kedvelje? Ez persze nem igaz, hiszen a teljes ellenzék fogott össze azért, hogy a megváltoztatott választási rendszer ellenére esélye legyen egy kormányváltásnak. Az emberek többsége elégedetlen. Nem tegnap óta, hanem már évek óta, csak eddig nem érezték úgy, hogy lenne politikai képviseletük, ezért vagy el sem mentek szavazni, vagy ha el is mentek, akkor is a szavazataik mit sem értek, hiszen több párt néhány százalékos támogatottságát növelték. A többség, a kétharmad már régen nem Orbán támogatója, hanem ellenzője, csak ezidáig nem ezt mutatták a választási eredmények, hiszen Orbánék átírták a választási törvényt.

Orbánra én soha nem szavaztam, és nem is hiszem azt, hogy valaha is képviselt volna a politikai döntéseivel. Nem tette egy jobb országgá Magyarországot, sem pedig csábítóbbá egy fiatal számára. Ha ugyanis azt látnám – illetve hozzám hasonlóan mások is, akik külföldön élnek -, hogy felzárkózunk a Nyugathoz, fejlődik az ország, javul az oktatás, az egészségügyi ellátás és úgy általában is egy modernebb országgá válik Magyarország, akkor talán még el is gondolkodnék azon, hogy egyszer hazatérek. De amit én látok, az az, hogy Orbánék kettészakították az országot és olyan gyűlöletet szítottak, amelyhez foghatót korábban soha nem tapasztaltam. A teljes ellenzéket és a rájuk szavazókat ellenségnek tekintik és le akarnak számolni mindazokkal, akik másként gondolkodnak.

Orbán nem gondolkodik nemzetben vagy hazában, számára az a legfontosabb, hogy nacionalista ideológiára építve átverje az embereket és tovább építse birodalmát. A nemzettársainkat nem azért kedveli olyan látványosan, mert ők is magyarok, hanem azért, mert több százezer szavazatot jelentenek számára. Ez nem több szavazatvásárlásnál, noha sokan ezt nemzetpolitikai kérdésnek tekintik. Ha nem származott volna nettó politikai előnye ebből az egészből, Orbán egészen biztosan nem öleli a keblére a határon túli magyarokat, mint ahogy ugyanez igaz az egyházakra is. Ha nem remélt volna valamiféle hatalmat ettől az egésztől, bele sem vágott volna. Orbán pontosan tudja, hogy mit akar, hogy mi az, ami eladható, működő döntés és mi az, ami nem. Azt már csak sajnálni tudom, aki tényleg elhiszi, hogy Orbán valaha is nemzetben vagy hazában gondolkodott volna.

Mert hát az ellenzéki szavazók nem magyarok? És a liberálisok, a homoszexuálisok, a nem keresztények? Ők nem számítanak nemzettársaknak? Orbán egyszerűen csak hazudik arról, hogy ő az egyetlen, akire szüksége van ennek az országnak, és ő az, aki összefoghatja az embereket. Pont ő az, aki miatt egy megosztott társadalom alakult ki, és miatta gyűlölik sokan akár a saját családtagjaikat is. Békemenetnek nevezett erődemonstrációkat tartanak, amivel azt kívánják elérni, hogy mindenki, aki másként gondolkodik, az kussoljon, hiszen ők vannak többségben, és kész. Mert vannak a nemzetiek és a hazaárulók. És természetesen mindenki hazaáruló, aki nem Orbán támogatója. De hogy mégis hogyan jön a cikkíró véleményének utolsó passzusa ehhez az egészhez, azt tényleg nem értem. Véleménye szerint ugyanis az ellenzék a nyugati érdekeket szolgálja ki. Ez vajon mit akar jelenteni? Brüsszel, Soros, amerikai lobbi? Vagy úgy általánosságban külföldi érdekek, hiszen úgyis hivatalból hazaárulókról beszélünk?

Ha külföldi érdekekről esik szó, akkor érdemes lehet megemlíteni a Fudant, a kínai és orosz hiteleket, az egykori KGST-bank budapesti épületét, a német vállalatok összeszerelőüzemeit Magyarországon és még sok mást. Ukrán vendégmunkások? Gruevszki Magyarországra csempészése? Lehetne még persze sorolni naphosszat, de aki követte az elmúlt években a közéletet, az pontosan tisztában van ezekkel az ügyekkel. Orbán megpróbálhatja eljátszani a nemzeti hőst, de pont ő az, aki eladósítja az országot azért, mert az ő és a haverjai meggazdagodása fontosabb, mint az ország lakosságának érdekei. Még abba is belemegy, hogy az EU-tól ne érkezzenek pénzek, csak hogy fenntarthassa a látszatát annak, hogy Magyarország jogállam. Számtalan olyan példa van, amely lényegében hazaárulással ér fel, valamiért mégis sokan a mai napig a nemzet megmentőjének tekintik ezt az embert. Nem értem, egyszerűen nem értem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.