Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány pedig elégedetten közli a híveivel, hogy jól odavert Svájcnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Miután egyre sikamlósabb téma a járványkezelés, Orbán Viktor közösségi oldalának kezelőszemélyzete valószínűleg parancsba kapta, hogy minden másról posztoljanak. Ez időnként önismétlésekbe torkollik, de mint tudjuk, ha elég sokszor és elég hangosan ismétlünk valamit, az attól nem lesz ugyan igaz, ám igen sokan el fogják hinni. Választás előtt ez a legfontosabb, úgyhogy az van: a baloldal a multik, a kormány az emberek oldalán áll. Oké, én ezt nem értem, mert buta vagyok. Ahogy azt sem értem, hogy miféle üzemenyagár-csökkentésről hadovál a miniszterek elnöke. Mert szerinte csökkentés volt, és amit a multiktól elvettek ezzel, azt odaadták az embereknek. Szerintem meg nem volt csökkentés, hanem bevezettek egy árplafont. Ráadásul ezt úgy tették, hogy egyáltalán nem a multitól vették el, hanem azoktól a magyar vállalkozóktól, akik üzemeltetik a benzinkutakat. Mert az igazából úgy van, hogy a külföldi forgalmazó annyiért adja, amennyiért akarja – pontosabban amennyit a piac diktál -, a MOL annyiért szállítja, amennyi a piaci ár, a benzinkút üzemeltetője általában egy vállalkozás, olykor több vállalkozó összefogásával, ő az, aki a bot szarabbik végén van, ugyanis ő nem emelhet árat, bármennyit bukik literenként. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, hogy mondjuk Kovácsék családi összefogással és banki hitelből nyitnak egy óraboltot. Az órát nem ők gyártják, hanem beszerzik onnan, ahonnan tudják. Mondjuk Svájcból. Az óra gyártója annyiért adja az időmérőt, amennyiért, de a magyar kormány egyszercsak azt mondja: Kovácsék csak 20 ezer forintért adhatják az órát akkor is, ha 30 ezerért szerzik be. Ámde kötelező beszerezniük és forgalmazniuk is, mert ha nem teszik, az állam elveszi tőlük a boltot minden berendezésével együtt, és odaadja másnak. Kovácsék vagy tönkre mennek, vagy túlélik, a magyar kormány pedig elégedetten közli a híveivel, hogy jól odavert Svájcnak. Pedig nem, mert Kovácséknak vert oda.

Ha eddig nem, most aztán lebukott Karácsony Gergely, és le is kell mondania. Az történt, hogy a Rákos-patak egy szakaszát kitisztították, a környezetét rendbe hozták, fákat, bokrokat ültettek. Erre a főpolgármester TELESZEMETELTE a patakot. Ez úgy történt, hogy egy papírcsónakot tett a vízre, de lebukott, a pártmédia éber figyelmét nem kerülhette el a természetkárosító merénylet. MONNYONLE! A-L-K-A-L-M-A-T-L-A-N!

Megvan a Fidesz csodafegyvere! Jövőre győznek, akárki meglássa! Erről a nyolcaskán lehet olvasni, én meg vagyok győzve, nem is kérdés:

Egy friss Volner János-nyilatkozat hallatán ugyanis meglazulóban van az a jobbikos gerenda, amely a gyurcsányisták politikai hatalmát hivatott stabilizálni választási győzelmük esetére. A Jobbik egykori alelnökének bejelentése szerint ugyanis Fletóék akkor sem nyerhetnek, hogyha a szavazatok összeszámlálása után ilyen eredmény jönne ki. Elmondása szerint ugyanis van még a pártban egy-két olyan embere, akiknek a választáson komoly esélyük van a mandátum szerzésre, s ha a hatalom Fidesz számára történő megtartása szempontjából szükség van rá, akkor ő minden további nélkül ki tudja szedni őket a kommunisták soraiból. (888.hu)

Egyértelmű, hogy az a párt, amelyiknek ilyen komoly szövetségesei vannak, egyszerűen győzelemre van ítélve. Mekkora truváj már arra hivatkozni, hogy van egy pártban egy-két olyan geci, aki kivárja, ameddig a Jobbik színeiben hozzájut a jó kis zsíros képviselői posztjához – addig kussol és úgy tesz, mintha minden rendben lenne -, majd vezényszóra kilépnek a pártból, és átülnek a Fideszbe? Erre szokás mondani, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nincsen szüksége ellenségekre. De hogy ezzel még el is hencegjen valaki, ahhoz tényleg nagyon hülyének kell lenni.

Végül – hogy az előbbiekhez hasonló hülyeséggel záruljon a jóreggelt – a nyolcaska költője logikusan levezette, hogy miért közellenség Gyurcsány Ferenc. Az van, hogy a PDSZ azért hőbörög, hogy a pedagógusoknak ne legyen kötelező az oltás. Jelzem, ezt magam sem értem, hiszen nemrégiben azért verték az asztalt, hogy vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat, különben mindmeghalunk. Most azonban az az állás, hogy viszonylag nagy arányban nem kérik az oltást a tanerők, viszont akik oltatlanok, nem taníthatnak és nem tartózkodhatnak az iskolában. Ez azzal jár, hogy a mostaninál is nagyobb lesz a pedagógushiány. Erre a PDSZ szerint az a megoldás, hogy ne legyen már kötelező az oltás. A pedagógusok annyi minden ellen nem emelték fel a szavukat, ami ellen pedig teljes joggal tiltakozhattak volna, de úgy tűnik, most egymásra lelnek a kötelező oltás elleni tiltakozásban. Ez már eléri az ingerküszöbüket, ezért akár tüntetni vagy sztrájkolni is hajlandóak. Tényleg nem értem őket. Ámazonban Gyurcsány Ferenc és pártja ott jön a képbe, hogy nem tiltakoznak azért, mert a PDSZ tiltakozik. Innen lehet tudni, hogy a DK oltásellenes. Ilyen logikával persze mindig el lehet jutni Gyurcsányig, sőt, simán bizonyítható, hogy a DK, és külön a Gyurcsány házaspár állatkínzó, mert én tudok olyan állatvédő szervezetről, amit ők nem támogatnak. Én meg igen. Na.

Kellemes ébredezést, szép napot mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.