Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nép egyszerű leánya és egyéb történetek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám szombatot, még annál is vidámabb vasárnapot, hogy a jövő hetet röhögcsélve kezdjük. Mert miért is ne? Pont ugyanannyi a fizetés akár sírunk, akár nevetünk, de még a kenyér vagy a benzin ára sem fog ettől megváltozni. A járvány egészen jó lendületet vett, szinte együtt száguld a forinttal. Igaz, két ellentétes irányba, de nem kell a kákán is keresni a csomót. Közben az Európai Unió bizottsága levelet küldött dicső kormányunknak. Ez előzi meg a jogállamisági eljárás megindítását, már amennyiben megindul. Most valószínűleg az lesz, hogy kórusban kéri ki magának a komplett kormány, Varga Judittal az élen. Még nem látok reakciót Orbán Viktor részéről, jelenleg halálozási rovatként működik a közösségi oldala, valamint bejelentette, hogy befagyasztották a benzin árát. Azt már eddig is tudtuk. Ha nincs szerencséje a főninek, a valódi okára és a következményeire is rá fogunk jönni. Varga Judit péntek délután éppen azt demonstrálta – és ez ma reggelre sem változott -, hogy neki éppen úgy megfelel a fapados repülőgép, mint az átlagnak. Már amennyiben ezt jelképezi a Wizz Air kalitkájába belógatott papírtasak. Én készséggel elhiszem, hogy a miniszter két csomag papírzsepivel szokott utazgatni, ez nekem sajnos még soha nem sikerült. Valamiért igényem van tiszta ruhára és hasonló butaságokra, amik aztán megtöltenek legalább egy hátizsákot.

Harcol a kormányoldal a Facebookkal. De nagyon ám, mert nem hagyják magukat. Az van, hogy Rákay Philip méltán népszerű közösségi oldalának elérése lezuhant, mert az aljas baloldal ármánykodik megint. Hát én nem tudom, tényleg nem szokásunk különösebben dicsérni a kormányt, de a Szalonna közösségi oldalának az elérése is nagyjából a tizedére zuhant egyik napról a másikra. Megnéztem, minket nem büntetett meg a Facebook, mégis így jártunk. Nem először. Majd elmúlik, gondolom. Ha van rá igény, tudok írni egy jajveszékelős cikket bármikor, de attól még semmi nem fog változni. Ez eddig is így működött, túl lehet élni. Fontosabbnak gondolom akárki közösségi oldalának elérésénél azt, ha Kövér László méltóztatna esetleg válaszolni a 24.hu kérdéseire. A portál nem Kövér magánéletében óhajt turkálni, ilyen kérdéseket tettek fel:

  • Tudott-e arról, hogy az önnel baráti viszonyban álló Frank Liu tajvani milliárdos üzletember közbenjárásával érkezett külföldi támogatás a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványhoz?

  • Nem tartja-e aggályosnak, hogy a külhoni magyaroknak szánt pénzből többek közt villalakást vásárolt csaknem negyedmilliárd forintért a szervezet?

  • Mit gondol arról, hogy az ingatlant a kabinetfőnöke – az erdélyi gyökerekkel rendelkező és a külhoni munkájáért kitüntetett – Veress László és családja használja?

  • Lesz-e valami következménye a történteknek kollégái, Veress László és Visontai Kálmán esetében, ami érinti a további parlamenti munkájukat?

Értem én, és be is látom, hogy Jakab Péter lakásügyei országos érdeklődésre tartanak számot, de talán ez is érdekelheti az embereket. Vagy csak engem, de engem nagyon.

Megkezdődött a felkészülés a magyar űrstratégia végrehajtására, amelynek legfőbb célja egy magyar kutatóűrhajós felküldése az évtized közepén a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Portóban.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Európai Űrügynökség (ESA) miniszteri szintű ülésén arról számolt be, hogy a kormány idén elfogadta az első nemzeti űrstratégiát a következő tíz évre vonatkozóan. Ennek keretében pedig már meg is kezdődött a magyar űrhajós kiválasztásának folyamata, a jelentkezési határidő január végén jár le.
    Közölte, a misszió átfogó tudományos programba illeszkedik. Az űrhajós feladatai közé tartozik majd, hogy dozimetriai, anyagtani, űrbiológiai, gyógyszerészeti teszteket és kísérleteket végezzen. Emellett cél annak a berendezésnek a telepítése is, amelyet jelenleg fejlesztenek egy közös magyar-orosz projekt keretében az űridőjárás jobb előrejelzése érdekében.
    Ezen stratégia keretében megkezdődött az előkészítése egy magyar telekommunikációs műhold Föld körüli pályára bocsátásának és a kapcsolódó földi szegmens fejlesztésének is. Magyarország ugyanis 2024-től húsz éven keresztül rendelkezik majd egy geostacionárius pályaszakasz üzemeltetési jogával, így ismét saját telekommunikációs műholdja lehet – közölte.
    Elmondta, hogy a kormány pénzügyi alapot hozott létre a szektorban tevékenykedő magyar cégek támogatására. Emellett tizenhét magyar egyetem együttműködésével kidolgoztak egy, versenyképes tudást biztosító űrtudományi kiegészítő képzést.
    Emlékeztetett arra, hogy Magyarország a napokban stratégiai megállapodást kötött az űrkutatási együttműködésről a francia-olasz Thales Alenia Space-szel, amelynek nyomán magyar vállalatok részt vehetnek majd a világ egyik legnagyobb műhold-flottájának működtetésében. (MTI)

Nem akarom elhülyéskedni a dolgot, mert tudom, hogy ez a program fontos a felsőoktatásban, és nagyon okos fiatalok dolgoznak különféle projekteken, mégpedig sikerrel. Csak eszembe jutott, hogy nehogy erre is úgy ossza a pénzt a kormány, ahogy szokta. Én nem szeretném azt megélni, hogy Mészáros valamelyik gyereke épít műholdat csilliárdokért, Orbán apja bérbeadja, a lánya és veje pedig kivilágítja, másik csilliárdokért. Tényleg szeretném, ha nem lenne gáz magyarnak lenni, mert mostanában nem egy kimondott örömünnep.

Végezetül szeretnék mesélni egy kicsit a pártpropagandisták sajátos esze járásáról. Van egy Tűzfalcsoport nevű izé, ami lényegében egy blog. Nem lehet tudni, hogy ki vagy kik írják (nem lennék meglepve, ha ugyanazok, akik a pártlapokat), ám rendszeres hivatkozási alap a pártmédiában. Nekem eddig nem volt mániám olvasgatni az írásaikat (most sem lett az), ezért igen nagyon rácsodálkoztam a Magyaridők Nemzeten, mert ott egy az egyben átvették a legutóbbi bejegyzést. Ebből ki is derült gyorsan, hogy lényegében Soros György irányítja a fővárost. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Nyílt Társadalomhoz köthető kör befolyása egyre növekszik arrafelé. Az első bizonyíték erre: van egy Budapest Gyógyfürdői című portál, ahol megjelent egy írás az Amnesty Internationaltól, mely szerint a magyar nők átlagosan 70 ezer forinttal kevesebbet keresnek, mint ugyanolyan körben dolgozó férfi kollégáik, és ezen változtatni kellene. A Tűzfalcsoport szerint ebből is látszik Soros aljassága, háthiszen ez az Európai Unió minden országában így van, Magyarországon annyi a bérkülönbség a nemek között, mint Svédországban, tehát csönd legyen. A döntő érv azonban a Nyílt Társadalom hatalomátvételére a következő: „A gyenge kezű, tutyimutyi Karácsony Gergely” kinevezte a BKK élére Walter Katalint. A hölgyről egyértelműen látni lehet, milyen aljas szándékok vezérlik, hiszen:

29 évesen már McKinsey-partner volt, majd a globális tanácsadócég budapesti vezetőjeként dolgozott.

A McKinsey & Company egy igen neves cég, mely stratégiai menedzsment tanácsokat ad a vállalatoknak, kormányoknak és más szervezeteknek. Alig hiszem, hogy szégyen lenne ott ilyen fiatalon ilyen sokra vinni. Walter Katalin azzal is kihúzta a gyufát, hogy a Forbes magazin mellékleteként Womenben nem titkolta, ha az új kormány felkéri miniszternek, nem fut el. Ráadásul alapítótagja Bajnai Gordon egyesületének, de talán a legfőbb bűne az, amit kénytelen leszek szó szerint idézni, annyira csodás:

 A BKK vezérigazgatója pedig a Világszép Alapítvány kuratóriumának tagja. Az alapítvány partnerei között szerepel az a Hintalovon Alapítvány, amelyet a Nyílt Társadalom Intézet is támogat.  

Madarat tolláról, embert barátjáról, főpolgármestert az őt körülvevő kollégákról – sokatmondó, hogy kiket nevezett ki a fővárosi tisztségekre Karácsony Gergely. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója Bajnai Gordonhoz és Soros Györgyhöz is erősen köthető. Talán nem véletlen, hogy Gyuri bácsi 2020 márciusában másfél millió dollárt adományozott Budapestnek?

Akkor. A Világszép Alapítvány család nélkül élő gyerekeket segít, a Hintalovon Alapítvány pedig a gyermekeket erő erőszak ellen küzd. Tehát összegezem: Walter Katalin ezeknek az információknak alapján egy nagyon hozzáértő, kiemelkedően okos és tehetséges ember, aki ráadásul nagyon érzékeny a társadalmi problémákra, és tenni is hajlandó ellenük. Hát a franc tudja, nekem nem fájna egy olyan miniszter, aki nem bibliaolvaás-sörhablehúzó szakon szerzett diplomát, de akkora az arca, hogy annál csak a marka enyvesebb. Végezetül pedig a magam részéről köszönöm Soros Györgynek, hogy a saját pénzéből nem sajnált 1,5 millió dollárt az ország fővárosától. Itt inkább csak lopni szokás bizonyos körökben, adni nem.

Jó hosszú lett a jóreggelt, az időből is kicsúsztam, úgyhogy máris húzom a csíkot. Pusszantás mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.