Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt már nem működik a népnemzeti együttható, csak a kolostorbeli mindenható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Ható

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Gubanc van! Maradjon! Az etnikai/faji/politikai/ideológiai gyűlölködés békemenet része elvonult ugyan, de a menetközben feltuningolt gyűlölet maradt, és vele a kórság is kipendült. Már kinn is vannak a vírusvadász géppisztolyos katonák az utcán. Ez nálunk a nemzeti hadviselés. Mint a régi szép időkben mikor a kommunizmus földjére – egészen a Donig – vitte a kerékpáros hegyivadász zászlóaljunk a kereszténységet a T-34-esek ellenében. A Dontól a Gulágig már többnyire gyalog vitték a keresztjüket, csak a tábori papok mentek Nyugatnak. 

Most még a kórházak és a színi iskola került katonai irányítás alá, de már az antiszemitizmusból jelesre vizsgázott, kultúrszomját vérszomjra cserélő kultúrinkvizítor is a pallosjog kiszervezéséért pedálozik a gazdájánál.

Némelyik kórház nem tud beteget fogadni. Világos. Nem azért kórház. A kormány szakaszosan, modulonként alakítja ki a lakosság nyájimmunitását. A nyájmodul már kész is. Birkamód tudomásul vesszük. Azt is, hogy az immunitás a vásárlóerő függvénye. A magyar átlagos vásárlóerő 7643 euró/év, az uniós átlag 51%-a, a maszek vizitdíj minimum 3500 forint, a teszt útiköltséggel  tízezer fölött, stb., szóval nem a kend pénzes zacskójához méretezett. És akkor nem említettem a maszkvásárlást, amivel a fogatlanságát takarhatja.

Mostanában inkább csak a pénzes beteg gyógyul, pedig az több temetést is tudna finanszírozni. A sírhelybérlésről nem is beszélve. Van olyan temető, ahol egy millióért se végső nyugalmat adnak, hanem csak átmeneti szállást. Itt már nem működik a népnemzeti együttható, csak a kolostorbeli mindenható.  

De énnekem a nyárikonyha és tatalabor összevont konzultációscsúcs klímájáról kell kendet tudósítani, amit a dédimama barátnőjének „leleményes” szomszédasszonya Bibliakör szervezés ürügyén tett túlfűtötté. Merthogy mink, olyan jámbor félék lennénk. Nem ártunk senkinek, nem szólunk meg senkit. És ez félreérthető. Mint most is. Pedig a két konzultációs helyszínen sokféle nézet szokott békésen ütközni. És férnek. Mi több! Pláne vígan kergetőznek az álláspontok, ha nagy ritkán koedukált az összejövetel. Mint most. 

De a leleményes Juci mamáról csak muszáj tudósítani kendet. Zsiga bá’ szerint „haladó szellem”, vagyis a „saját érdekében, akin teheti, megállás nélkül átgázol”. Kend meg facér és naiv. Védtelen a kiváló ütemérzékű Juci mami törekvéseivel szemben. Tehát miheztartás végett írom: a dédiék kenyérszegéskor még keresztet vetettek a kenyérre, amikor a Juci mama a kapás lányok szocialista brigádjának vezetőjeként már békevonattal bejárta a Szovjetuniót. Úgyhogy ha felplankolja kendet, akkor garantáltan odalesz nem csak a kend ártatlansága, hanem a pénzes ládikója, na meg a szultántól kapott nyuszt mentéje is, és kend maximum gyalogos zarándokkísérő lehet a Zágon-Rodostó útvonalon, ha háromszor oltott.

A sült tökkel ízesített összevont konzultáció a heterogén összetétel miatt politikai vitakörré lombosodott, amelyben egységes álláspont egyetlen kérdésben született. 

Én is szót kaptam az imádságos résznél a nagyi unszolására, és elmondtam a néninek, amit a kiugrott paptól hallottam, mármint hogy olvassa el a neten a Tomas Halik könyvéről írott magyar nyelvű recenziót, és utána átmentem Kukába.

Kagylóztam cefetül. Sorolom is, ahogy jött. Szóval azt hitte a jövevény mamóka, hogy a mi vénember buborékunkból seperc alatt Bibliakör néven frappáns keresztény közösséget fabrikál, és már viszik is jutalom wellnessre a papi família erdélyi luxusszállodájába, amit magyar pénzből rittyentettek ideológiai termék exporthordozóként az ortodox hit megtorpedózására, na meg a székely szavazatok visszamagyarosítása céljából. 

A vendéglátó nagyi + tata duó szolidsága táptalajt is adott ennek a várakozásnak. Hanem a többi konzulens szakértő hamar lekapta az alufóliát a véleményéről, mikor a néni meggondolatlanul előkapta a Nemzeti Gyásznapot. Hát ne tudja meg mi volt ott nagy hirtelen! Hát nem a Pozsgai-féle bátortalan népfelkelési kísérlet, higgye el! Forradalom, ellenforradalom és szabadságharc egyidejűleg, és forrt a levegő, pedig már rég kialudt a tűz a sparheltben. Kend nagyon jól tudja, hogy a morzsolt csutka hamar ellobban, ha száraz, márpedig csak ettől a gyásznaptól pityeredett el az idő. De ez is csak ilyen tessék-lássék illiberális maszatolás itt mifelénk, nem eső. 

A Karcsi bácsi szerint a szocializmus építésekor a nép is hozzáfért az építőanyaghoz, nem úgy, mint most, a kapitalizmus építésekor. Az imádságos Jucika mama erre óvatlanul belenyúlt a parázsba, hogy az ő nagybátyja ’56-ban így meg úgy, és azt írta Amerikából, hogy azért szereti a kommunistákat, mert irtják egymást, és haza is jött hősnek a Horthy újratemetésére, és kárpótolták, meg újra vitézek hetedíziglen. Mire a Karcsi bá’ már lökte is, hogy a népirtást is a keresztényektől lesték el a komcsik, de az inkvizíciót nem tudták túlszárnyalni.

És akkor jött a Zsiga bá’ azzal, hogy az a bizonyos vitéz bácsika nem rendelkezik se az Áron bácsi, se a Misa bácsi bölcsességével. Mert az Áron bácsi az újra csókos orosz „medvéről” képletesen szólva azt mondta, hogy „amelyik medve a kezedből eszik, az a lábadból is fog”, a Misa bácsi pedig, hogy „a szocializmusban a húsért, a kapitalizmusban meg a profitért tartják a jószágot és ma csak az urak engedhetik meg maguknak az egészséges ételt”

Na és akkor most kellene jönni a mélyreható écának. Mármint hogy milyen jövőképet is fessenek kendnek, ha netalán mégis, vesztére hazaenné kendet a kecura? Sehol, semmi. Amikor a vendégek elmentek és a nagyival lekucorodtunk a sámlira folytatni a félbehagyott babfejtést, a tata meg ment a dolgára, az ajtóból visszafordulva csak annyit mondott: „Ez aztán igazi, mélyreható nemzeti konzultáció volt. Megint adtunk egy pofont a szarnak!” Na, mit szól? A nemzetikeresztény kultúrfölény választékos nyelvi finomsága a tatára is hat. 

Bütyökfalva, 2021. november 12.      

Mirtill

P.S. Jaj, majd’ elfelejtettem megírni, hogy miben jutottak egységes álláspontra a tárgyaló felek: Meg kell várni, hogy megcsípje a tököt a dér. Akkor sokkal édesebb. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.