Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyet pedig normális ember nem csinál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Azt nem tudom, ma mivel fog lebukni Karácsony Gergely, esetleg a változatosság kedvéért Cseh Katalin nászéjszakájáról kerülnek nyilvánosságra részletek, azt viszont már tudom, hogy Fluor Tomi Mizu című száma erősíti a hagyományos nyugat-európai identitást. Erre nem magamtól jöttem rá, sajnos soha nem volt türelmem végighallgatni ezt a nagyszerű nótát még akkor sem, amikor a csapból is ez folydogált, azóta pedig valahogy megfeledkeztem a létezéséről is. Szóval nem magamtól jöttem rá erre, hanem Demeter Szilárd mondta abban az interjúban, melyben arról is mesélt, hogy Parti Nagy Lajos mostanában szarokat ír, a magyar irodalom nyolcvan százalékát ő kidobná a kukába mármint Demeter Szilárd -, pszichoszomatikus okokból utálja a színházat, és neki igazából hihetetlenül kifinomult ízlése van. Én pedig csendesen örvendezzek annak, hogy a különféle rezsimek egy dolgot soha nem tudtak elérni. A közönséget, olvasókat, nézőket, hallgatókat nem tudták leváltani, lecserélni, átnevelni. Minden vergődés ellenére úgy gondolom, hogy ameddig bizonyos rendezők vagy előadók képesek megtölteni a nézőteret, bizonyos színigazgatók és filmgyárosok nézőterét pedig mesterségesen kell megtömni iskolai osztályokkal és egyéb kényszerintézkedésekkel, addig semmi baj nincs. Addig sem kidobni, sem beleerőltetni nem lehet semmit a magyar kultúrából és kultúrába.

Ha esetleg valaki még nem hallotta (mert most ért vissza a Marsról), most az is értesülhetett Novák Katalintól, hogy annyira kitört a bőség, mint még soha. A nyugdíjasok legalább egy százassal több pénzt kapnak, mint szoktak. Mert úgy vannak a számok. Ez örömhír persze minden nyugdíjasnak. Annak a 13 300 nyugdíjasnak kiváltképpen, akik 50 ezer forintnál is kevesebb pénzből próbálnak életben maradni, de annak az 1,2 millió embernek is, akiknek a nyugellátása 150 ezer forint alatt van. Erről ugyan nem lelkendezett Novák Katalin, de nem ártana beszélni arról, hogy sem nyugdíjasként, sem aktív munkavállalóként nem lehet megélni ennyi pénzből. Nem európai színvonalon, de alapszinten sem. Ha annyira hasít a gazdaság, ahogy arról például Simicskó István mesélt a Magyaridők Nemzetnek, akkor hogy létezik az, hogy az Unió második legszegényebb országa vagyunk? Ahogy olvastam ezt az interjút, az a benyomás erősödött meg bennem, hogy Simicskónak (és az összes harcostársának) halványzöld fogalma nincs arról, hogy milyen képtelen baromság a szárnyaló gazdaságról regélni olyan országban, ahol a napi megélhetés azoknak is gondot jelent, akik munkaviszonyban állnak. Továbbá bődületes hülyeség azt állítani, hogy a kormány jól kezelte a járványhelyzetet, hiszen nem kezelte jól, világcsúcsot döntöttünk halálozási arányban, az átoltottság alacsony, és még megjósolni sem lehet, a negyedik hullám mekkora rombolást fog végezni. A választási propagandabeszéd minden mondata elképesztő ostobaság, erre hivatkozva azt várni az emberektől, hogy védjék meg Orbán Viktort és rendszerét a gaz ellenzéktől, mert Orbán is megvédte az ország lakóit, egészen pofátlan kérés. Aki nyitott szemmel élt ebben az országban, és a közpénztévé-templom közötti útról is letért néha, az remekül láthatja, hogy mit kell itt megvédeni. Segítek a rászorulóknak: nem Orbánt. Aki őt védi, az a további eladósodást védi, a szar fizetéseket, az alig működő egészségügyet védi. Azt azt védi, hogy az ő gyereke, unokája soha ne lehessen több közmunkásnál vagy szalagmunkásnál. Az azt védi, hogy a politikusok lophassanak-csalhassanak kedvük szerint, ő azonban egy maréknyi hullott ágért is börtönbe kerülhessen.

Aki Orbánt védi, az a saját nyomorát, jövőtlenségét védi, a gyereke esélytelenségét védi, a tőlünk lopott vagyonban pöffeszkedők büntetlenségét védi. Ilyet pedig normális ember nem csinál. Vagy igen?

A második legokosabb Lajos, a Kósa elkapta a vírust. Kórházban van, de már javul az állapota neki, mármint az egészségügyi állapota. Szerencsés ember, én például napok óta hiába próbálom felhívni a körzeti orvost, pedig nem vicceket akarok neki mesélni. Mindenesetre nem annyira jó hír, hogy oltottként is el lehet kapni ezt a szart és állítólag van gyógyszer, amivel a kezdeti tünetek megjelenésekor szedve meg lehet akadályozni a súlyosabb állapot kialakulását, ezt a gyógyszert már a körzeti doki is felírhatja, akit nem lehet elérni. Ja! Orbán mellett ezt az állapotot sem kellene megvédeni. Megvédi ő magát, legalábbis erősen törekszik rá. Éppen ma fog a bátor 133 szavazni a választási törvény módosításáról. Valahogy nehezemre esik azt feltételezni, hogy átláthatóbbá és becsületesebbé kívánják tenni.

Azt már tudjuk, hogy vidéken nem sok vizet zavar a Pegasus-ügy, mert az emberek nem foglalkoznak vele. Ez érthető, hiszen nem voltak kormányzati hirdetések sem óriásplakátok, az ingyen osztogatott helyi lapokban nem írnak róla, a közpénztévében nem beszélnek róla, drágaszép miniszterelnökúr sem szokta beleszőni a heti háborús szónoklatába, a posványmédia is úgy tesz, mintha nem is létezne. Végül Szijjártó Péter bejelentette, hogy :

Magyarországon nem lehetséges, hogy bárkit a szakmája miatt lehallgassanak. Csak azért mert valaki azt a szakmát űzi, nem hallgatnak le senkit.

A szakmája miatt perszehogy nem. A kapcsolataira kíváncsiak és azt akarják tudni, kivel miről beszél, ami veszélyes lehet a Fidesz hatalmára. Az Origo ma reggel ott tart, hogy:

Napi balfék: Mit keres négykézláb Cseh Katalin?

Továbbá:

Bajnai Gordon bizalmasa a Városháza-ügy egyik főszereplője

A Magyaridők Nemzet szerint Kálomista filmje lehet idén a legnézettebb, valamint drótvágóval jönnek a migránshordák. A PestiSrácok később kaphatják a napi utasítást, mert ők még Karácsonyt faggatják, hogy miért akarja eladni a városházát. Szóval itt tartunk ma, de még annyira gyerek az idő, hogy a nap sem kelt fel. Csak én, amilyen hülye vagyok. Remélem, mindenki más csak akkor bújik elő az ágyból, ha itt van az ideje. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.