Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szétverni Európát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közös időszámításunkra meg a szokás jogára való tekintettel vidám vasárnapot mindenkinek! November 7-e is van, ez azt jelenti, hogy 104 éve, 1917. november 7-én „győzött a szocialista forradalom” Oroszországban. Ennek következtében kitört a polgárháború a bolsevikok és a demokratikus erők, valamint a régi rend hívei között; a külföldi intervencióval tarkított harc 1921-ig tartott, amely végül a bolsevik hatalom győzelmével zárult. Nem akarok asszociációk és párhuzamok után kutatni, ellenben eszembejutott erről a mindenkit bolsevikozás egyik legnagyobb művelője, egyben A Ház mestere, akivel kapcsolatban támadt némi hiányérzetem.

Mármint hiányzik a büdös francnak, de azt nagyon is hiányolom, hogy nem mászott el a NER bazaltkövei alól, és nem nézett bele a nemzet szemébe magyarázkodási célzattal. Ha már a Fideszben erkölcsi és (büntetőjogi?) értelemben annyira súlyos a helyzet, hogy Kövér László számít a Párt lelkiismeretének, igazán adhatott volna valamiféle magyarázatot arra a sajtó által feltárt kínos ügyletre, miszerint a külhoni magyaroknak szánt adományokból 240 milliós budai villát vásárolt a külhoni magyarokat támogató alapítvány, amibe aztán becuccolt a házelnök kabinetfőnöke familiástul. Én is érzem ennek a nevetséges tételnek a nevetségességét a NER korrupciós bűneinek tengerében, de az ügy elvileg ennek ellenére is felveti nem csupán a csalás, de egyéb bűncselekmények gyanúját is. Arra meg külön felhívnám a figyelmet, hogy a mindenkit évek óta bátran sértegető, gyalázó, kioktató, leugató, a magát valamiféle rögtönítélő bíróságnak képzelő Kövér – aki a közvélekedés szerint legalább nem korrupt, mint Rogán&Co – hogyan beszélt az újságírókról már 2012-ben, midőn egy óvatlan pillanatban berongyolt a párttévé korabeli alákérdezős interjúfelkérésének eleget tenni. Nos, Kövér László, az országgyűlés elnöke nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristákként hivatkozott a munkájukat végző újságírókra, akik szerinte csak ártani akarnak. A pártjának akkor is kétharmada volt, azóta is kétharmada van, és pechére még mindig vannak a munkájukat tisztességesen végző újságírók. Akik azzal, hogy tisztességesen végzik a munkájukat valóban ártalmasak lehetnek Kövér pártjára és Kövérre egyaránt.

Miközben a korrupció egyre csak szedi az áldozatait az állampártban, és már a Fidesz lelkiismeretét is utolérte a bűnözés, az újságírók és a Fidesz politikai ellenfelei meg egyre inkább ellenségei a kétharmadnak, olvasom, hogy a Kövér László felügyelete alá tartozó Országgyűlési Őrség olyan komoly fegyverarzenált halmozott fel, hogy még a három utcás zsákfaluban bármikor eltévedni képes TEK is megirigyelhetné. A távcsöves mesterlövő puska és a hangtompítós géppisztoly mellé, Kövér házőrsége tömegoszlatáshoz ideális gránátvetőt is vásárolhatott. Mert bár a világhír szárnyaira felkapaszkodott Kósa Lajos – aki 2017-ben még fideszes frakcióvezetőként rontotta a levegőt – azt bírta mondani, amikor a Kövér-kommandó felfegyverzéséről szóló belügyminisztériumi rendelettervezet nyilvánosságra került -, hogy a drónok elleni védelmet szolgálja a hálót kilövő gránátvető, a rendszeresített eszközök között ennek nincs nyoma, ezért nagyon úgy néz ki, hogy az AAMI-WEAPONS AV-140 gránátvetőt egyszerűen tömegoszlatáshoz szerezték be. Nem akarok én ebből semmilyen messzemenő következtetést levonni, mindenesetre a házőrség fegyvereit elnézve azért az elég nyilvánvaló, hogy azokkal akár egy katonai puccsot is meg lehetne akadályozni. Vagy éppen megrendezni. Ami azért mégiscsak elgondolkodtató. Abból a szempontból feltétlenül, hogy elvileg nem létező terrorfenyegetettség mellett ennyire fegyverkeznek a nertársak.

Remélhetőleg, ezt nem kell soha megtudnunk. Azt viszont most is látszik, hogy a fent említett Kósa Lajosnak tényleg összejött a világhír. Miután az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöki tisztségét ellátó okos fiacskája a sertéstelep-tulajdonos anyukájának lányos zavarában beismerte, hogy a fideszes magyar állam a Belügyminisztériumon keresztül vásárolta meg az izraeli NSO cég kémszoftverét. Amelyet kizárólag kormányok vásárolhatnak meg és kizárólag rendeltetésszerűen használhatnak: azaz olyanok esetében, akikkel kapcsolatban felmerül a terrorveszély, illetve a szervezett bűnözés gyanúja. A probléma az, hogy az eddig megismert magyar célpontok vonatkozásában ezek a feltételek aligha álltak fenn. Úgyhogy most magyar sajtóérdeklődésre, Kósa Lajos beismerése után az NSO szankciókat emlegetett és szerződésbontást helyezett kilátásba, merthogy ők nem tolerálnak semmilyen visszaélést a termékeikkel. Nagyszerű. Csakhogy szerintem ez nem most derült ki. Mármint a visszaélés alapos gyanúja. Az, hogy kiket figyeltek meg ezzel a bizonyos kémszoftverrel. Azt pedig kétlem, hogy az NSO-nál nem tudták, hogy a magyar kormány is vásárolt a termékükből, miután azt kizárólag kormányok vásárolhatják meg. Sőt, maga a cég egyik alapítója beszélt erről már nyáron, mondván, hogy ellentétben a gránátvetőkkel fegyverekkel, amelyeknek az értékesítését követően nem lehet ellenőrizni a használatát, nekik vannak olyan mechanizmusaik, amelyek észlelik, ha egy kormány megvásárol egy rendszert, majd visszaél vele, újságírókat, emberi jogi aktivistákat, a rezsim ellenzőit követi. Namármost akkor milyen új fejlemény ehhez képest Kósa beismerő vallomása? Ez a beismerés a bizonyíték arra, hogy talán esetleg még az is lehet, hogy az Orbán-kormány visszaélt a szoftverrel? Aligha. Egyetlen igazán fontos információt tartalmaz az NSO mostani reagálása. Ez pedig az, hogy a kormány mai napig használja ezt a kémfegyvert.

Ami ezért az egészért alighanem egyszemélyben felelős államvezetést illeti (a parancsot végrehajtók felelősségét egyáltalán nem elvitatva, különösen a Varga Juditét). Tegnap Szijjártó és egy másik téma kapcsán vetettem fel a kérdést, hogy nem-e lehet-e, hogy nem Kirgizisztánban (és Boszniában) kellene építenie a fényes magyar jövőt a magyar kormánynak, hanem inkább Stockholmban, Berlinben vagy Amszterdamban. Nos, tényleg nincs semmilyen jóhiszemű magyarázatom arra, hogy mi túró volt annyira fontos Orbánnak és Szijjártónak, hogy a Boszniai Szerb Köztársaságban volt muszáj munkaebédelniük Bosznia-Hercegovina háromtagú elnökségének szerb tagjával, Milorad Dodikkal. Tényleg nem értem, hogy miért kell állandó jelleggel szalonképtelen rossz arcok társaságában azt sugallni, hogy mennyire rohadtul nincsenek elszigetelve.

Nem akarok különösebben belemenni abba, hogy ki ez a Milorad Dodik, azt viszont mindenképpen érdemes tudni róla, hogy amikor idén júniusban a második világháború utáni Európa legsúlyosabb, civilek elleni gyilkosságsorozatáért, az 1995-ös srebrenicai népirtásért elsőfokon életfogytiglani börtönre ítélt, Bosznia mészárosaként elhíresült Ratko Mladić fellebbezését visszautasította a hágai bíróság, Dodik úgy vélekedett: az ítélet a nemzetközi jogba vetett bizalmat ásta csak alá, „a bíróság ugyanis nem tudta bizonyítani a közvetlen felelősséget a bűncselekményekért”. Hozzátette, a szerbek számára egyértelmű, hogy ezzel az ítélettel is csak a srebrenicai mészárlás „mítoszát” akarják megteremteni, ami viszont „meg sem történt”. „Szerintem ezzel csak Mladić tábornokot tették legendává, a szerb nép pedig tudni fogja, hogy a szellemisége nélkül sokkal nagyobb veszteségek érték volna a nemzetet”.

Aha. Vagyis a csávó a srebrenicai mészárlás megtörténtét is tagadja, ráadásul. Bosznia-Hercegovinát jelenleg egy polgárháború és hosszú távon a szétesés veszélye fenyegeti, miután a szerb szeparatisták saját hadsereget próbálnak létrehozni. Milorad Dodik ugyanis azzal fenyegetőzik, hogy minden közös intézményből kivonulnak. Október 14-én Dodik egyenesen azt mondta, hogy körbe fogják venni a laktanyákat és arra fognak kényszeríteni minden bosnyák katonák, hogy hagyja el a Boszniai Szerb Köztársaság területét. Ha a Nyugat katonailag beavatkozik, akkor ők is segítségül fogják hívni a „barátaikat” – figyelmeztetett, vélhetően Szerbiára és Oroszországra utalva ezzel. (via) Konkrétan arról van szó, hogy Bosznia a délszláv háború utáni korszak legnagyobb fenyegetésével néz szembe, lényegében a teljes nyugat-balkáni béke veszélyben van.

Erre mi történik? Orbán és Szijjártó odamegy jópofizni ezzel a Putyin-barát felforgatóval. És mit nyilatkozik? Hogy Magyarországnak fontos a Balkán békéje, stabilitása és biztonsága, amelyben kulcsszerepet játszanak a Boszniai Szerb Köztársaságban élő szerbek. Aztakurva. Orbán arról lamentált, hogy a „magyar történelem világossá teszi, hogy ami itt történik, az ránk is hatással van”. Fontosnak nevezte a térség fejlődésének segítését. „Kiterjesztjük a felelős szomszédsági és gazdasági programunkat a Boszniai Szerb Köztársaság területére is, és támogatni fogjuk a kis- és középvállalkozókat, és ezzel lehetőséget teremtünk a magyar vállalkozók számára is”. Nem poén: a Boszniai Szerb Köztársaság közszolgálati médiája, az RTRS még a találkozó előtt arról írt, hogy előző nap Dodik fontos és nagy államférfiként beszélt a magyar miniszterelnökről, mondván, „holnap (szombat – szerk.) kezdődik a Prijedortól Banja Lukáig vezető autópálya építése, amikor Orbán jön. Az az elképzelésem, hogy megpróbálok megegyezni vele egy alagút építésében a Trebisnyai víztározótól vagy a horvát, vagy a montenegrói tengerpartig”.

Vagyis ha összerakjuk a képet, akkor megint találtak egy sötét helyet a térképen, ahova ki lehet talicskázni egy rakás közpénzt (ahogy Kirgizisztánba és egyéb távoli helyekre is), mert állítólag ez a nemzeti érdek. Itt már úgysincs szükség rá, januártól amúgy is 200 ezer a minimálbér, pénzesőben fürdik a nemzet. Ha ez a rosszarcú, mészárosokat és tömeggyilkosokat mentegető alak támogatásokat és közös beruházásokat vár, hát adjunk neki. Majd az Eximbank valami kamuprojektre kitol egy rakás pénzt, amit majd a megfelelő módon, a megfelelő időben, a megfelelő zsebekbe visszaosztanak. Van még kérdés? Nincs kérdés. És még mondják a büdöslibsik, hogy el vagyunk szigetelődve. Lehet, hogy ez nem tűnik fontosnak, pedig igen durva. Nem az, hogy mivel repültek Banja Lukába, hanem hogy szerintem itt egy újabb bizonyítéka annak, hogy ezzel a kormánnyal nem lehet Stockholmban, Berlinben vagy Amszterdamban, pláne Brüsszelben építeni a magyar jövőt. Bármit is mondanak magukról, világosan látszik, hogy kik között érzik jól magukat, kikhez dörgölőznek, és hogy változatlanul azon ügyködnek, hogy szétverjék Európát. A Dodik-félék meg rohadtul nem kérik számon rajtuk az emberi jogsértéseket, a jogállamiság szétverését, a demokrácia felszámolását.

Azt mondjuk nem tudom, hogy ennek a kirándulásnak miért nincs nyoma Orbán közösségi oldalán. Sejtéseim vannak bőven.