Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenért vállalja a felelősséget, mert ez egy ilyen ország, de semmi nem rajta múlik, semmiről nem tehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos jó reggelt mindenkinek, a helyzet nem változott: legyen világosság! Legalább az alagút végén, ha már az alagútban úgyis olyan sötét van, amilyen. Nem mondom, hogy olyan sötét, mint a világhírért teperő Kósa Lajos fejében, mert ott még nem jártam. Viszont a sötétség létezik és aggasztó.

Egy olyan helyen mindenképpen, ahol az ország polgárainak terroristák lekapcsolására kifejlesztett kémszoftverrel való tömeges megfigyelése egyetlen büdös sort nem ér a mindenki pénzéből fenntartott pártállami propagandamédiában, cserébe megrökönyödve tálalják, hogy vannak ám olyan hazáruló ellenzéki politikusok, akik a saját esküvőjükön akár egy-két Aperolnál többet is képesek meginni, és sokat nevetgélnek (!!!!!). Valahogy az évtized alcsútdobozi esküvőjén hűvös halomba hányt rongyrázó ízléstelenség – a homár-mangó krémfresch crème fraîche, a fésűkagyló-wakame és a konfitált libamájjal megküldött wagyubélszín – nem csapta ki az NER cselédmédiájának biztosítékát, de azon megállás nélkül forog a szemük, hogy Cseh Katalinék a saját esküvőjükre saját tortát készíttettek a keresztneveik kezdőbetűivel. Botrányos.

És megdöbbentő. Ja, nem. Pláne nem annyira, amennyire világ röheje, hogy egy 6 kilométeres kerékpárút ünnepélyes átadásához jelen állás szerint 11 (!!!) fontos ember szükséges, köztük polgármester, képviselő, államtitkár, kormánymegbízott és egy miniszter.

Tehát. A közpénzből mocskolódó, a mocskolódás újabb és újabb szintjeire lépő fideszes médiában rendületlenül nem téma, hogy hosszas kormányzati ködösítés, felelősségtologatás, semmitmondás és titkolózás után kiderült, hogy az emberi jogsértésekre alkalmas, terroristák elleni fellépésre kifejlesztett izraeli kémszoftvert a fideszes magyar állam igenis megvásárolta. Vagyis nem téma, hogy ennek fényében a maszatolásból vagy az következik, hogy a magyar kormánynak nem tűnt fel, hogy az országban valakik tömegesen figyelnek meg magyar állampolgárokat, vagy az, hogy a hivatalosan terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsítottak megfigyelésére kifejlesztett szoftvert a magyar kormány a saját nem terrorista, nem bűnöző polgáraira állította rá (a gödöllői polgármestertől oknyomozó újságírók hosszú és tragikus a sor).

Mindeközben a közpénzből mocskolódó kormánymédiában már egyenesen Városháza-gate-ként fut az egykori Index helyén működő azonos nevű orgánum minapi leleplezése. Hogy tudniillik a főváros el akarja adni a Városházát, amit nevezett orgánum egy szerződéssel is alátámasztott. Az nem hozza zavarba a Magyar Nemzet nevű fideszes faliújságot és a hasonló propagandaorgánumokat, hogy a főpolgármester szerint sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. Viszont némiképp érdekes módon a TV2 elnöke, Vaszily Miklós tulajdonában lévő Index értesülését a 168 óra pontosítja, amely Habony Árpád és Rogán Antal egyik ismerőse kezében van. Az Index által bőszen lobogtatott szerződésrészletről azt írták, hogy ezen nem a főváros, hanem egy ingatlanos cég szerepel megbízóként, így nem bizonyítja azt, hogy a városvezetésnek bármi köze lenne a megbízáshoz; komoly ingatlanbefeketetők rohadtul nem így dolgoznak.

Az elején említett aggasztó sötétségre mindazonáltal nem tudok jobb példát felhozni, mint hogy a mindenki pénzéből fenntartott, valaha közszolgálati funkciókat is ellátó Kossuth rádióban, ahol ma már a napi ügymenet része, hogy ordas összeesküvéseket tényként kezelnek (lásd: Elkxrtuk), a rendes pénteki miniszterelnöki igehirdetés során a Nagy Katalin nevű mikrofonállvány szájából ez így elhangzott:

Németországban már arra készülnek, hogy olyan magas lesz az energia ára, meg egyáltalán nem is lesz majd elegendő gáz, hogy majd fázni kell az embereknek, és láthattuk a közösségi médiában, hogy a német katasztrófavédelem már egy reklámfilmet, illetve tudnivalókat közöl, hogy mit csináljunk, hogyha hideg van a lakásban, hogyan kell felöltözni, meg hogyan kell gyertyákkal fűteni.

Nos, ahogy a doktorminiszterelnök kivételesen erősre és elborultra sikerült monológját önmagában is lehetetlen mondatonként cáfolni vagy éppen körberöhögni, úgy azt is nehéz eldönteni, hogy a tegnapi elborulási versenyt Orbán vagy Nagy nyerte. Ám akit érdekel ennek az abszurd felvetésnek a háttere, az percek alatt meggyőződhet arról, hogy miként hazudja keretbe és miként gyárt az orbánizmus szája ízétől büdös propagandát a magyar közpénzszolgálat. A propagandista néne által emlegetett reklámfilm létezik, azt szeptember 30-án tette közzé a német katasztrófavédelem, és saját bevallásuk szerint az volt a céljuk, hogy az október 2-án Bonnban megrendezett első németországi országos katasztrófavédelmi napot promózzák vele. A videó tényleg arról szól, hogy mi a teendő például a közműszolgáltatások teljes kiesése, leállása esetén. Mi lett ebből november 5-én az Orbán zsebében tenyésző közrádióban? Hogy miközben Európa legbiztonságosabb, migránsmentes övezetében rezsicsökkentés van, Németországban az elszabadult gázárak és az emiatt megugró rezsiárak miatt az emberek halomra fagynak, pláne hogy Brüsszel elhibázott klímapolitikája okán energiaellátási problémák is fellépnek. Fel tudjuk fogni? Európ legfejlettebb országában már arra készülnek a népek, hogy nem lesz fűtés télen, adjunk hálát a mi egyetlen Orbán Viktorunknak, hogy mimagyarok bezzeg nem fogunk fázni.

Arról egy büdös árva hangot nem pazaroltak ezek ketten, hogy miközben a hanyatló Nyugat belefagy a saját mocskába, wifi és internet már eddig sem volt (via Schmidt Mária), de most már egyenesen ott tartanak, hogy gyertya fényénél hunyorognak valami barlang mélyén és simogatják a migránsokat, a büszke mimagyar feleannyit tud vásárolni a pénzéből, mint a hanyatló, döglődő, fagyoskodó európai átlag.

Arra sem vesztegették az időt, hogy megtárgyalják: még a KSH által kozmetikázott, a magyar háztartások 2020-as életszínvonaláról szóló fércelvényben felsorakoztatott adatokól is az derül ki, hogy nyolc év állítólagos csökkenés után újra nőtt szegénységben vagy társadalmi kirekesztettség veszélyében élők száma (1 millió 752 ezer főre). Öt gyerekből egy veszélyeztetett, a gyerekes háztartások jóval szegényebbek az átlagnál, a legdurvábban pedig a romák helyzete romlott, pedig már a válság előtt is nagyon rossz volt. A legszegényebbek fejenként bruttó 46 ezer forintból élnek havonta.

Ezekről nem esett szó, mint ahogy arról sem esett szó, hogy ma Magyarországon – ahol a kormány és a miniszterelnök hosszú hónapok óta hangosan és érthetően vonyítja, hogy a gonosz brüsszeliták is megértsék -, hogy el a kezekkel a gyerekeinktől, hogy hagyják békén a gyerekeinket, hogy ők megvédik a gyerekeket a rájuk leselkedő buzipropaganda-veszélytől, tanítási időben, kötelező jelleggel buszoztatják a diákokat megtekinteni minden idők leghazugabb, konteós kurzus- és propagandafilmjét, az Elkxrtuk címűt. A megélhetési kommunistázók ezzel felértek a csúcsra, de azok is, akik ebben résztvettek, akik ehhez asszisztáltak, és segítettek kivitelezni. Szerintem szégyellheti magát az az oktatási intézmény, amelyik kötelezővé tette a filmet, és igazolatlan órával fenyegette a távolmaradni szándékozókat. Tehát a nem létező LMBTQ-propaganda veszélyes, a nagyon is létező Fidesz-propaganda meg egyenesen egészséges és kívánatos. Ezért is érdemes volt rendszert váltani: hogy 2021-ben a kötelező legyen a kétharmados állampárt agymosásában résztvenni. Nem is akárkiknek. Kiskorú diákoknak is.

Meg azért is, hogy érdemi, valós problémák helyett az önmagából teljesen kivetkőzött bomlott elme péntekről péntekre a migránsokkal és a brüsszeli harcaival zsibbassza, riogassa a szellemileg amúgy is lezsibbasztott híveit. Háború van, fegyverbe, nem dőlhetünk hátra, de nyugi, hamarosan győzni fogok. Békeidőben. Frontok, lövészárkok, harcok, csaták, fegyverek, támadás, védekezés, háború. Rohadt nagy szerencsénk van, hogy ebben a vérzivatarban, ebben a Brüsszel, migránsok és járvány által sújtott apokaliptikus helyzetben nem egy nárcisztikus, hatalommániás, személyiségtorzulással megvert, saját bevallása szerint skizofrén hajlamú alak vezeti az országot. Akinek a világon semmi nem drága azért, hogy a számára igen komoly téttel bíró soros választást megnyerje. Idézek:

Magyarországon olyan politikai kultúra van, hogyha rossz az idő, azért is a kormány meg leginkább én vagyok felelős, tehát az egy mese, hogy a felelősséget bárkire át lehetne hárítani. Magyarország egy komoly ország, az emberek pontosan tudják, hogy a kormány arra való, hogy megvédje őket, és ezért a felelősséget vállalnia is kell.

A kormány nem tudott több embert meggyőzni, és nem is fogunk tudni (az oltásról – szerk.).

Kevesen ismerik ennek a pontos mechanizmusát Magyarországon, hogy hogyan is határozzák meg a minimálbért. Nekik mondom, hogy ez úgy történik, hogy a munkaadók és a munkavállalók megállapodnak egymással, tehát nem a kormány mondja meg, hogy mennyi legyen a bér, mert ha a kormányon múlna, lehet, hogy már háromszor ennyi lenne, de ez nem jó szándék kérdése, hanem ennek következményei vannak. […] a szakszervezetek indokoltan magas minimálbér-növelést akartak, hiszen mindannyiunknak az az érdeke, hogy az emberek minél többet keressenek. 20 százalékos minimálbért, tehát 200 ezer forintig akartak emelni.

A migránsok nyilvánvalóan, különösen az illegálisak, behurcolják a fertőzéseket, tehát ez a sok variáns mind így jön be. […] tudjátok mit, ha ez jó nektek, akkor vigyétek őket.

A rezsiárak emelkedéséért Brüsszel és az ő elcseszett klímapolitikája felelős. Az oltást nem akarja/nem is meri kötelezővé tenni (túl lenne a nép tűréshatárán, nem jó választási ómen hergelni az oltásszkeptikus tömegeket), a felelősséget rátolja a munkáltatókra, miközben a megalapozott döntéshez szükséges járványügyi adatokat titkolja. Ő már nem tud több embert meggyőzni az oltásról, ez nem az ő sara. A minimálbér emelésének mértéke nem a kormányon, pláne nem rajta múlik. A fertőzéseket a migránsok hurcolják be (az illegálisok, naná, ugyanazok, akik a sertésmájkrémes szenyát is szétdobálják), holott a közel 600 milliárdos határkerítése, aminek az áráért évek óta kuncsorog és háborúzik, állítólag oly sikeres, hogy ide senki nem teheti be a lábát.

Vagyis mindenért vállalja a felelősséget, mert ez egy ilyen ország, de semmi nem rajta múlik. Világos. Már csak az a kérdés, hogy aki ennyire AL-KAL-MAT-LAN, akin semmi nem múlik, aki semmiről nem tehet, az mi a túróért van kormányon?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.