Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem is tudom, ki gazdagodott meg annak idején a székházeladásból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan Karácsony már biztosan nem lesz miniszterelnök, még ha az ellenzék meg is nyeri a jövő évi választást, de ez nem változtat azon, hogy ő egy likvidálandó ellenség a Fidesz számára. Épp nemrég mérték fel, hogy a fővárosiak hogyan szavaznának egy választáson, amiből egyértelműen kiderült, hogy a Fidesznek esélye nincs Budapesten. A választók egyértelműen az ellenzékkel szimpatizálnak, amin változtatni kellene. Orbán legalábis ezt adhatta ki parancsba, és hát miért is ne az ellenzéki főpolgármesterrel kezdenék az egészet? Karácsonyt már évek óta megpróbálják lejáratni, de egyszerűen nem megy nekik. Dugók, kerékpár, covid, volt itt minden is, de a népszerűsége és úgy általában az ellenzék népszerűsége sem csökkent a fővárosban.

Itt volt hát az ideje annak, hogy beröffentsék az Indexet, amelyet egy éve vett uralma alá a Fidesz, noha megpróbálták egészen mostanáig azt a látszatot kelteni, mintha nem álltak volna a kormány oldalára. Lehoznak ellenzéki véleményeket is, és a Fidesz korrupciós ügyeiről is beszámolnak olykor. De jól láthatóan nem is az Origo lemásolása volt a cél, hiszen abból egy is elég, sőt. Pár napja állt elő az Index azzal, hogy Karácsony Gergely suttyomban el akarja adni a városházát 40 milliárd forintért. Ezt ugyan Karácsony megcáfolta még aznap, de az Index nem adja fel, mára megszereztek egy állítólagos dokumentumot, amelyet lobogtatnak, hogy íme, itt a bizonyítéka az eladási szándéknak.

Jelen helyzetben teljesen mindegy, hogy mi is az igazság, hiszen ha a pártmédia elégszer és elég sok helyen elismétli ezt a hazugságot, akkor a kizárólag ezekről a csatornákról tájékozódó fanatikusok készpénznek fogják azt venni. Hogy Karácsony beperli a hír terjesztőjét és vélhetően majd sajtópert is nyer, az már teljesen irreleváns, hiszen az igazság senkit sem fog érdekelni. Meg hát ismerve a hazai bíróságokat, vélhetően majd csak a választások után születik döntés az ügyben. A kormány célja nem más, mint Karácsony befeketetítése, ami a saját szavazóinál már eddig is sikerrel járt, új embereket egy ilyen marhasággal viszont nem fognak megnyerni. Az ellenzéki szavazó nem hülye, nem a közmédia hazugságain nőtt fel, és nem a Bayer-show jelenti számukra a hasznos kikapcsolódást.

A Városháza nem létező ügyénél valami jóval nagyobbra lenne szüksége a Fidesznek ahhoz, hogy valamiféle eredményt elérjenek. Vajon Karácsonyt nem hallgatták le a Pegasussal, vagy még túl korai lenne ilyen információkat megszellőztetni? A Fidesz nagyon erőlködik, ráadásul nem Karácsony és nem is Dobrev Klára fog szembeszállni Orbánnal, hanem pont az a Márki-Zay Péter, akire a legkevésbé számítottak és akiből a legkevésbé sikerült felkészülniük. De persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne elég muníciójuk a közeljövőben. Most kezdtek neki ugyanis egy elképesztő pénzszórásnak, amivel a nyugdíjasok, a családosok és a fiatalok kedvében próbálnak járni egyidejűleg. Kérdés persze, hogy mennyi hitelt kellett ehhez felvenniük, illetve az is, hogy ennek mekkora eredménye lesz.

Sajnos tartok tőle, a nyugdíjas korúak körében nagy lesz majd az öröm, de valahogy kétlem, hogy a fiatalok emiatt majd inkább Orbán mellett tennék le a voksukat. Mert fel lehet úgy is venni azt a támogatást, hogy aztán az ember leszavazzon valaki teljesen másra. Elvégre nem a Fidesz teremtette elő azt a pénzt, ők csupán szétosztogatják, ezzel akár komoly jövőbeni gazdasági problémákat kockáztatva. Mert hát szükség van több ezer milliárd forintra, hogy ezeket a nagyívű hangulatjavító ígéreteket teljesítse a kormány, de az államkasszában ennyi pénz már régen nincs, sőt, semennyi sincs. Hónapok óta hitelekből osztogatnak, mivel az uniós pénzekre nem tehetik rá a kezüket. A Norvég Alappal is addig szórakoztak, ameddig az illetékesek úgy döntöttek, hogy akkor ők sem küldenek egy forintot sem, ami szintén nem jött jól Orbánéknak.

Mert az egy dolog, hogy jön a kínai meg az orosz hitel, de azért ennek is megvan a határa. Persze most azért is osztogatnak ilyen bőkezűen, mert hagyták elszállni az élelmiszerek árát, az infláció hatalmas, miközben tankolni is lassan luxus lesz. Kell valami sikerélmény a szavazóknak, amiben reménykedhetnek, hogy majd működik is. De ez nem lesz elég a választási győzelemhez, ahhoz ugyanis az kellene, hogy meggyengüljön az ellenzék, márpedig Karácsony az ellenzék egyik emblematikus figurája. Pont ezért is kell őt kicsinálni még a választások előtt, hogy ezt a választási alamizsnával összekapcsolva szavazatokat szerezhessenek majd. Ha ez működni fog, akkor ennek az országnak végleg befellegzett, noha már most is egy olyan mély gödörben vagyunk, ahonnan majd csak év(tized)ek alatt tudunk kimászni.

Én viszont bízom abban, hogy nem csak a fővárosban fordult meg a helyzet, hanem vidéken is. És noha nyilván mindig is lesznek olyan régiók, amelyek egy tolvaj, korrupt, magát királynak képzelő egyénre kívánnak szavazni, de ez egy egyesült ellenzék mellett már nem elegendő. Azt pedig már csak halkan kérdezném meg a nem létező Városháza-gate kapcsán, hogy melyik párt is adta el annak idején a székházát, amelynek körülményei a mai napig tisztázatlanok?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.