Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az máshol nem úgy van, mint nálunk, hogy csak a kétharmaddal uralkodó egyharmad számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok a hétvége előtti utolsó munkanapon! Minden nappal közeledünk és távolodunk is. Közeledünk a választáshoz és persze ahhoz az időszakhoz, amikor a feltett kérdésekre országunk indokolatlanul túlfizetett, indokolatlanul politikusnak nevezett figurái ellenkérdéssel válaszolhatnak: aztán készül-e otthon a karácsonyi bejgli? Közben távolodunk attól az időszaktól, amikor még fel tudtunk háborodni bizonyos aljasságokon, amikor észrevettük, ha valami geciség történt, és még ki mertük nyilvánítani a véleményünket. Csak remélni tudom, hogy nem egyenes vonal mentén haladunk, hanem a végére körbeérünk, és ismét felfedezzük a szólás szabadságát, mint alapvető jogunkat.

Nem olyan sokkal az után, hogy Orbán Viktor teátrális mozdulattal letépte az arcáról a maszkot, és azt üzente az ő csodálóinak és híveinek, hogy immár nem kell az a szar, és folytatódik a megszokott életünk, meghaladtuk a napi 100 halálos áldozatot. Sőt, világelsők lettünk a reprodukciós rátában, tehát sehol ezen a bolygón nem fertőz olyan ütemben a covid, mint nálunk. Majd a szakemberek megfejtik ennek a kétes értékű győzelemnek az okát, de feltételezem laikus fejjel, hogy az alacsony átoltottság (érdekes módon mostanság nem nagyon hasonlítgatja a kormánypropaganda más országokéhoz a magyar adatokat), az alapvető, nem túl bonyolult védekezés – távolságtartás, indokolt esetben maszkhasználat, kézmosás – hiánya, és a nagyon korai oltások is közrejátszanak. Az már bebizonyosodott, hogy 4-6 hónap után a szervezet immunvédelme csökken, ahogy azt is tudjuk már – pontosabb nem már, azt első perctől tudni lehetett, Kínában ezért nem oltották ezzel az időseket -, hogy idősebbek esetében a kínai vakcina hatásossága alacsonyabb, mint a nyugati vakcináké. Ehhez képest sok a 4-6 hónappal ezelőtt oltott, és sok a kínai vakcinával oltott. Az a baj, hogy sok ember védettnek hiszi magát, közben pedig távolról sem az. A 60 százalékos átoltottság legfeljebb matematikailag igaz, a valóságban sokkal alacsonyabb. A nyájimmunitáshoz pedig 80 százalékot kellene meghaladni.

Mindeközben Orbán Viktor megint levelet írt. Most a nyugdíjasoknak, hogy küldi a nyolcvanast, el ne felejtsék valahogy akkor sem, amikor majd szavazni kell. A levélke azzal kezdődik, hogy a főni legyűrte a járványt. A szerdai 107 halott nem éppen ezt támasztja alá, de azt majd biztosan megmagyarázza a nemzet kardiológusa, vagy Nyunyóka néni, aki éppen ráér. Vagy Pintér Sándor, aki szerint az van, hogy a hosszúhétvége miatt nem érkeztek be a jelentések, azért lett hirtelen ennyi. Csakhát akkor a hétvégén volt kétszer annyi, ami semmivel nem jobb. Aki túléli a járványt, az örülhet ennek az egyszeri nyolcvanasnak, ami igazából havonta járna akkor, ha a jó kormány nem törölte volna el a svájci indexálást, és 11 éve annak megfelelően emelték volna a nyugellátást. De miért tennének ilyet, ha egyszer, választás előtt is pont elég beruházni? El tudják ők költeni azt a pénzt hasznosabb dolgokra is, ne legyen kétségünk.

Kósa Lajos, a rá jellemző megfontoltsággal és agyafúrtsággal megkavarta kissé a Pegasus-ügyet, amikor a nemzetbiztonsági bizottság üléséről kifelé tartva újságírók faggatták, ő pedig boldogan bejelentette, hogy igen, a Belügyminisztérium vásárolta meg a kémszoftvert. De szerinte nem kell parázni, másféle kémszoftvereket is használ a minisztérium, sok ilyen van nekik, meg amúgy is, a közösségi oldalak sokkal több információt gyűjtenek rólunk, mint a kormány. A gond csak az, hogy mindenki más, aki részt vett az ülésen azt állította, nem hangzott el olyasmi, hogy a Belügyminisztérium lett volna a vásárló. Többet persze nem mondhattak, mert az ülésen elhangzottakat ezer évre titkosították. Kósa alighanem saját eszétől mondta, amit mondott. Ez már csak azért is valószínű, mert a pártlapok úgy kussolnak az esetről, mintha meg sem történt volna. Ebből talán az következik, hogy a nem egészen legokosabb Lajos előtt valakik óvatlanul kotyogtak a vásárló kilétéről, de a bizottsági meghallgatáson mást mondtak, és ez megzavarta Kósát. Egy biztos: a kormány megvásárolta azt a szoftvert és az már bebizonyosodott, hogy használta is. Most igyekeznek elmaszatolni a dolgot. Varga Judit – alighanem azért, mert gyorsabban észlelte a bajt, mint a mi bölcs Lajosunk – hirtelenváratlanul valamelyik beosztottjára igyekezett rákenni a szart, szerinte nem ő írta alá a megfigyelési engedélyeket, hanem ez a beosztott. Ez mondjuk nemhogy nem menti fel az amazont, hanem felveti annak a kérdését, hogy miért is kerülhettek ezek az engedélyezések alacsonyabb szintre. A méla csendből arra következtetek, hogy a Habony-Rogán álompár veszettül töpreng, hogy lehet kimászni ebből az egyre kínosabb szituációból. Lehetőleg úgy, hogy Gyurcsány Ferenc legyen a ludas. Vagy ha ő nem, akkor legalább Márki-Zay Péter.

Ez utóbbi egyébként is árulja a hazát elfele. Ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy találkozott külföldi nagykövetekkel, most pedig Brüsszelbe készül, ahol majd eligazítást kap a balliberális brüsszeli elittől, hogy miként győzze le Orbán Viktort. Nem én mondom ezt, hanem Deák Dániel, aki mindent is tud. Amennyire emlékszem, ellenzéki korában Orbán Viktor is lelkesen találkozott mindenkivel, pláne mert akkor még szóba álltak vele, és nem kellett szélsőjobbos vezérecskékkel beérnie. A magam részéről egyáltalán nem értem, hogy miért ne érdekelné az Európai Uniót a magyarországi ellenzék vezetőjének személye, mi a francért ne beszélnének azzal az emberrel, aki jelen állás szerint az ország lakóinak nagyjából a felét képviseli. Az máshol nem úgy van, mint nálunk, hogy csak a kétharmaddal uralkodó egyharmad számít, máshol természetes, hogy minden egyéb nézetet valló véleménye és akarata is fontos. Értem persze, hogy az Orbán Viktoron szocializálódott megmondóemberek és propagandisták ezt nem értik, de attól még ez a normális.

Egyszóval izgalmas hét van mögöttünk, és még mindig csak péntek reggel van. Aki teheti, pihenjen a hétvégén, mert a következő hét rosszabb lesz, és ez minden egyes hétre elmondható, ami a választásig előttünk áll. Kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Kósa Lajosnak és Varga Juditnak külön is sok szerencsét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.